Juryen har talt: Michelin-stjerne til norske À L’aise

thumb image
Foto: À L’aise

I går gikk utdelingen av årets nordiske Michelin Guide-priser av stabelen i den finske byen Åbo. Og det drysset stjerner over Norge! Hele fem nye norske restauranter fikk sin første stjerne, og én av dem som nå kan bryske seg med både Michelin-stjerne og spesialpris, er À L’aise i Oslo.

For første gang ble The Nordic Michelin Guide avholdt i Finland, nærmere bestemt i landets eldste by, Åbo. Restauranter fra både Norge, Sverige, Danmark, Island og Finland var representert ved den årlige utdelingen, og totalt ble 42 nye spisesteder opptatt i den prestisjetunge matguiden.

Det betyr at antallet nordiske Michelin-restauranter nå er oppe på 271, hvilket inkluderer både spisesteder med Michelin-stjerne, Bib Gourmand-utmerkelse og øvrige priser.

Den nordiske restaurantscene har med andre ord god grunn til å være stolte, og dette gjelder ikke minst de hjemlige restaurantene som virkelig har satt Norge på det internasjonale gourmet-kartet.

Kulinarisk stjernedryss over Norge

De norske restaurantene som fikk sin første Michelin-stjerne i år er À L’aise, Savage, Stallen, Mon Oncle (Oslo), og Sabi Omakase og Restaurant K2 (Stavanger). Sistnevnte fikk en grønn stjerne for sitt fokus på bærekraft.

Dessuten fikk Re-Naa i Stavanger beholde sine to Michelin-stjerner. Det samme gjelder Maaemo i Oslo, som beholder sine tre stjerner.

Det ble også utdelt flere spesialpriser til talentfulle restaurantører på Michelin-restauranter, som gjennom sin kompetanse bidrar til å løfte den gastronomiske opplevelsen til nye høyder. Og også på dette området utmerket den franske Oslo-restauranten, À L’aise, seg. Restaurantens daglige leder, Mia Kondrup, ble nemlig hedret med «Welcome and Service Award» for sitt og teamets store engasjement og viten.

Michelin-stjerne og stor skryt til norsk gjestefavoritt

Den fransk restauranten på Majorstua byr på kulinariske opplevelser utenom det vanlige, klassisk eleganse og service i særklasse. Restauranten lever med andre ord opp til sitt navn, som betyr å føle seg vel, på fransk. Spisestedet har dessuten gjentatte ganger toppet våre lister over gjestenes favorittrestauranter, og den 9. juni i år skrev Lise-Marie følgende om sitt besøk hos À L’aise:

En av de beste matopplevelsene vi har hatt i Oslo! Service med stor personlighet, kunnskap og glede! Alle de små detaljene bringer dette stedet helt i toppen!

Hos À L’aise kan du oppleve klassisk kulinarisme, og franske retter laget på de beste råvarene som Norge har å by på. Menyen følger sesongene, og det er alltid nyskapende overraskelser i vente. Og resultatet er en fryd – både visuelt og smaksmessig. 

Bib Gourmand-utmerkelse til hele Oslos nabolagsrestaurant

Det var ikke bare stjerner som ble utdelt under The Nordic Michelin Guide. Tre norske spisesteder kan fortsette med å kalle seg Bib Gourmand-restauranter – en utmerkelse som gis til restauranter som tilbyr gode og gjennomarbeidede retter til en rimelig penge.

Dette inkluderer de to Trondheimsrestaurantene Jossa Mat & Drikke og FAGN-Bistro, pluss Smalhans i Oslo.

Smalhans betyr knapp levemåte, og det gjenspeiles også i deres retter. Her utnyttes alle råvarene til fulle, og kokkene disker opp med enkle, men utsøkte retter som de fleste har råd til. Nabolagsrestauranten på St. Hanshaugen kan dessuten lokke med en trivelig stemning og et rikt utvalg av perlende naturvin.

You may also like...