Smaken av Ålesund: Spis på byens beste restauranter

thumb image

Byen der hav og fjell møtes. Det er ikke uten grunn at Ålesund er en av Norges mest besøkte byer. Byen byr på fantastisk arkitektur, vakker natur – og ikke minst unike spiseopplevelser.

På Norges nordvestlige kystlinje finner du den sunnmørske byen Ålesund. Byen er kjent for sin vakre jugendarkitektur og en vrimmel av fjorder, øyer og fjell så langt øye kan se. Men Ålesund er også byen for deg som er sulten på spennende kulinariske opplevelser. Her guider vi deg til de beste restaurantene i byen.

Lokale delikatesser på Apotekergata No. 5

Apotekergata No. 5 er en sjarmerende nabolagsrestaurant som ligger idyllisk plassert i Brosundet, midt i hjertet av Ålesund. Her finner du alt du trenger samlet på ett sted. I tillegg til restaurant, har Apotekergata nemlig også en egen delikatessebutikk, bar og en sjarmerende lekter hvor du kan nyte solfylte dager med digg mat i sommerhalvåret.

Restauranten serverer smaksmenyer basert på sesongens lokale råvarer, så hos Apotekergata er det årstidenes gang og den omkringliggende naturen som dikterer menyen. Rettene er basert på lokale sunnmørske mattradisjoner og tilsatt en porsjon internasjonale impulser, og her får du alt fra hjortetartar til klippfisk.

Apotekergata tilbyr også fjordutsikt til maten, så her kan du se fiskeskøytene passere forbi vinduet mens du smaker deg gjennom en topografisk meny på 3, 5 eller 7 retter.

Hvor: Apotekergata 5

Kortreist kystgastronomi på Bro

Hos Bro blir du tatt med på en reise gjennom sunnmørsk kysgastronomi, bestående av de ypperste lokale råvarene i sesong. Bro har både en ‘casual fine dining’-restaurant, samt en kaffebar som transformeres til cocktailbar om kvelden.

Menyen i restauranten er á la carte og skifter i takt med årstidene, så hos Bro serverer de alltid retter som gjenspeiler kystnaturens gang. Dette gjelder også lunsjmenyen som serveres i kaffebaren.

Kjøkkenet hos Bro er inspirert av de fantastiske råvarene som regionens fauna og flora har å by på, og målet er å løfte fram de lokale mattradisjonene. Ønsker du en ekte sunnmørsk opplevelse, kan du utforske deres 7-retters kystgastronomi-meny, mens du nyter utsikten over Brosundet.

Hvor: Notenesgata 1

Sunnmørsk lokalmat møter spansk matkultur hos Bryt

I etasjen under Bro finner du Bryt – en liten tapasbar med den portugisiske restaurantsjefen Andre Ventura Florencio ved roret. Han har tatt med seg sør-europeiske mattradisjoner til Sunnmøre, og resultatet er verdt å oppleve.

På grunn av handelen med klippfisk, har mange portugisiske og spanske sjømenn gått i havn i Ålesund, noe som både har satt sitt preg på byens stedsnavn, kultur og mattradisjoner. Hos Bro viderefører de denne arven, og her møtes det beste av sunnmørsk lokalmat med spansk matkultur. 

Her får du servert tapas og pintxos, som er små munnfuller som tradisjonelt serveres sammen med en øl eller et glass vin. De lager også en himmelsk sangria, som øyeblikkelig leder tankene hen på solrike dager under sydlige himmelstrøk..

Hvor: Notenesgata 1

Mexikanske fristelser hos T2

Midt i Ålesund Sentrum ligger en liten meksikansk perle ved navn T2. Her kan du meske deg med et stort utvalg av forskjellige tacos og burritos, som faktisk smaker like godt som dem du får servert i matbodene i Mexico.

Det er relativt store regionale variasjoner innnen det mexikanske kjøkkenet når det komme til både smak og ingredienser, og hos T2 er hele landet representert på menyen. De dyktige kokkene tar deg med på en spennende matreise gjennom det latinamerikanske landet med de lange og velsmakende mattradisjonene, og du får smake på de lekreste tacos og burritos – plus et autentisk utvalg av mexikanske for- og hovedretter.

 ¡Buen provecho!

Hvor: Tollbugata 2

You may also like...