Disse restaurantene nevnes i Michelinguiden 2020

thumb image

For to dager siden brakte det løs i Trondheim når utdelingen av årets nordiske Michelin Guide priser gikk av stabelen. Siden 2014 har Michelinguiden gitt ut egen nordisk guide – og i år var ikke et unntak. Det lyste ekstra over Norge, som har fått hele 5 nye stjerner!

For første gang ble The Nordic Michelin Guide holdt i Norge, nærmere bestemt Trondheim. De siste årene har guiden åpnet blikket for andre matkulturer, enn det klassiske franske kjøkkenet med hvite duker. Dette gir flere typer restauranter muligheten for å bli nevnt i guiden.

Av de norske restaurantene fikk RE-NAA i Stavanger sin andre stjerne. Bare, Omakase, Speilsalen og Under har alle fått sin aller første stjerne. I tillegg til restaurantene med stjerne, nevnes det totalt 39 norske restauranter i guiden. Dette inkluderer også restauranter med «The Plate Michelin» tittel og «Bib Gourmand» utmerkelse.

The Plate Michelin

«The Plate Michelin» tittelen tildeles restauranter som serverer retter med ferske ingredienser og er nøye tilbredt – rett og slett et godt måltid. Nedenstående restauranter har sikret seg denne tittelen.

Vaaghals

Vaaghals er en uformell restaurant hvor gjestene skal dele gode opplevelser og enestående mat. Budskapet er at mat er til for å deles, derfor er flere av rettene på menyen laget for akkurat det. En klassiker på menyen her er «Vaaghals Nevemat» som er hjemmelaget skinke servert med sennepsmajones og surdeigsvaggel med speket andebryst. Michelinguiden gir Vaaghals ros for deres skandinaviske tørkede kjøtt, delemat og åpne kjøkken.

Book Vaaghals her ➤

À L’aise

À L’aise er en franskinspirert restaurant som byr eleganse helt utenom det vanlige. Her følger menyen sesongen og det er alltid nyskapende overraskelser i vente. Michelinguiden gir restauranten skryt for teamets engasjement og viten. I tillegg til d deres klassiske franske retter som er små i porsjonen, men stor i smaken.

Book À L'aise her ➤

Bon Lio

Bon Lio er en spansk gourmetrestaurant som ligger i et rødt lite trehus på Fredensborg i Oslo. Her fokuseres det på hver enkel råvåre fremfor å blande mange ulike smaker – så hver rett løftes til et nytt nivå. Michelinguiden trekker frem eieren Cato sin evne til å mikse hans marokkanske og norske bakgrunn på en leken måte, som resulterer i mange gode retter.

Book Bon Lio her ➤

Bokbacka

Bokbacka er en unik matbar med et rent uttrykk. De fleste setene er plassert rundt det åpne kjøkkenet, det er kun fire andre bord i restauranten. Michelinguiden nevner Omakase-style menyen, som byr på helt unike retter med hver sin historie.

Bokbacka
Foto: Bokbacka

Book Bokbacka her ➤

Bib Gourmand

«Bib Gourmand» deles ut til enkelte restauranter som utepeker seg hos panelet med god mat til en rimelig eller moderat pris basert på lokalisering av restauranten.

Smalhans

Smalhans ble i 2016 «Bib Gourmand» – merket av panelet i Michelinguiden. Nabolagsrestauranten gir en urban følelse i hyggelige omgivelser. Dagens varmrett serveres mellom 4-6, og setmenyer og deleretter serveres til både lunsj og middag.

Book Smalhans her ➤

You may also like...