– Jeg mener at mat ikke skal være komplisert

thumb image

Journalist, filmskaper, samfunnsdebattant og forfatter med en stor lidenskap for mat og matlagning. Bokaktuelle Monica Csango forteller om sin nye kokebok, favorittrestauranter og deler sitt beste mattips!

Monica Csango har en lang erfaring som både journalist, sjefsredaktør, TV-produsent og regissør. I tillegg er hun en samfunnsdebattant som jevnlig bidrar med kronikker. Csango er også matblogger på Monicacsango.com, og er tidligere dommer fra Kakekrigen på FEM. Nå er hun aktuell med kokebok nummer to – «Tatt på fersken Syndig Godt».

Fortell litt om din interesse for matlagning

– Jeg har laget mat i snart 30 år og jeg har nok arvet mye av interessen fra min mor Gerd, tante Natascha og mormor Josefine. Jeg mener at mat ikke skal være komplisert. Jeg er en hjemmekokk som liker å bruke ferske ingredienser uten så mye fiksfakserier.

Fortell om den nye kokeboken din «Tatt på fersken Syndig Godt»

– Det er en bok som inneholder alt du har lyst på kort fortalt. Digg spaghetti med gode sauser, crunchy nachos og juicy burgere. I tillegg til karamellpopcorn og noen gode drinks! Perfekt bok når helgen kommer.

Hvilke fem restauranter anbefaler du i Oslo?

Jeg liker Le Benjamin, Delicatessen på Grünerløkka og venter i spenning på Restaurant Apostrophe som åpner i Kirkegårdsgata. Alex Sushi er også nydelig. Så elsker jeg Oslo Streetfood i Torggata!

Hva har vært dine beste opplevelser/muligheter som matblogger?

Jeg spiser god mat – ofte!

Hvis du skal gi ét mattips – hva er det?

Sørg for å ha egg, fløte, tomater, hvitløk og løk hjemme. Hvis du også har litt spaghetti og ris, i tillegg til noe i fryseren som grønnsaker og litt kylling så er du klar for hva som helst.

Hvilken restaurant håper du på å få besøkt i år?

Det er helt klart Restaurant Apostrophe i Kirkegårdsgata og ikke minst Hyde som ligger på Fredensborg!

Book Hyde her ➤

Hva er favorittretten din å spise hjemme?

Kylling eller andelår som jeg krydrer enkelt og steker sammen med et lass av båtpoteter. Da blir potetene crispy i fettet fra skinnet.

Hvis du skal velge en favorittråvare – hvilken er det?

Tomat

Foto: Line Dammen

You may also like...