Norske medier: «Her er de beste på gourmet, norsk og nordisk i Oslo»

thumb image

Hovedstaden har blitt et mekka for gode matopplevelser. Her er de beste restaurantene når det gjelder gourmet, norsk og nordisk i Oslo.

De siste årene har Skandinavia blitt satt på kartet som en kulinarisk destinasjon. Og vårt kjære land skuffer ikke. 

Nedenfor finner du noen av favorittene blant matanmelderne ved Restaurantguiden og Aftenposten.

Toppbilde: Smalhans


Gourmet

Bokbacka

Kred: @Bokbacka

Hvor: Skovveien 15, 0252 Oslo 

Spis fantastiske gourmetretter laget av nøye utvalgte, økologiske ingredienser hos Bokbacka. Menyen forandrer seg dag for dag, men den skuffer aldri! Her garanteres du en overraskende og velsmakende måltidsopplevelse.

Book Bokbacka her ➤

À L’aise

Kred: @Restaurant À L’aise

Hvor: Essendropsgate 6, 0368 Oslo

Nyt en aften med klassisk fine dining hos À L’aise. Her kan du nyte elegante, franskinspirerte, kulinariske lekkerheter. Det er slike utsøkte og unike tallerkener, du ikke vil være foruten å ha smakt.

Book À L'aise her ➤

Grefsenkollen

Kred: @Grefsenkollen

Hvor: Grefsenkollen 100, 0490 Oslo

Lei av storbyens fjas og mas? Ta turen 20 minutter utenfor Oslos sentrum og unn deg selv nydelig gourmetmat til byens beste utsikt! Du kan velge både 3-retters og 5-retters meny, hvor alle rettene er laget på sesongbaserte råvarer som smaker helt glimrende.

Book Grefsenkollen her ➤


Norsk / Nordisk

Smalhans

Kred: @Smalhans 🥗

Hvor: Ullevålsveien 43, 0171 Oslo

Her kan du komme morgen, dag og kveld og spise nydelig mat laget av kvalitetsråvarer. Spisestedet fikk i 2016 Bib Gourmand-merket av det anerkjente panelet i Michelinguiden, så dette er et stålsikkert valg om du skal ut og spise.

Book Smalhans her ➤

Vaaghals

Kred: @Inga Ragnhild Holst

Hvor: Dronning Eufemiasgate 8, 0191 Oslo 

Nyt velsmakende, Bib gourmand-merkede retter hos Vaaghals. Rettene er sterkt tradisjonspreget, og blir presentert på tallerkenene med bildevennlige, stilrene utseender. 

Book Vaaghals her ➤

Topphem

Kred: @Topphem restaurant

Hvor: Henrik Ibsens gate 60C, 0255 Oslo

Spis nordiske, tradisjonelle retter som er kommet til live i nye og moderniserte drakter her. Menyen blir skiftet ut hver uke i tråd med Norges sesong, og dette resulterer i aldeles velsmakende tallerkener.

Book Topphem her ➤


Kolonihagen

Kred: @Kolonihagen Frogner

Hvor: Frognerveien 33, 0263 Oslo

Vær med på å videreføre den norske matkulturen hos Kolonihagen. Menyen er basert på ny-nordiske småretter, og i restauranten kan du velge den såkalte “full pakke”, som gir deg mulighet til å smake alle rettene på menyen. Det er ikke verst!

Book Kolonihagen her ➤


Sentralen

Kred: @Sentralen/Restaurant/Kafe/Bar

Hvor: Øvre slottsgate 3, 0457 Oslo 

Fordyp deg i ville, norske råvarer og spis fantastisk mat til en rimelig penge. Her får du blant annet servert vilt tartar og kongekrabbe – det er retter som smaker så bra at de ikke går i glemmeboksen.

Book Sentralen her ➤


Katla

Kred: @Katla 🌋

Hvor: Universitetsgata 12, 0164 Oslo 

Opplev en uforglemmelig sjømatsopplevelse, hvor kokkene er i aksjon ute i serveringsrommet. Velger du den fristende sesongbaserte hovedmenyen som består av en 5 eller 7 retter, er du garantert å gå fornøyd hjem.

Book Katla her ➤


Siste innlegg:

You may also like...