Guide: Her kan du spise eksotiske fristelser fra Østen

thumb image

Solskinn, eksotiske smaker og livlige gatekjøkken – mange setter kursen mot Østen for nettopp dette i sommerferien. Ja, vi kan helt sikkert understreke at vi nordboere er glad i asiatisk mat!

Men du skal ikke fortvile, om du planlegger å bli innenfor landegrensene i år. Du kan fortsatt bli mett på spennende, asiatiske tallerkener, selv om du befinner deg i Norge.

Nedenfor har vi listet opp noen av de mest populære stedene for asiatisk mat i Norge.

Zuuma

Zuuma er den eksklusive restauranten i Ålesund som spesialiserer seg på sushi og japanske grillretter. Lokale råvarer ligger i fokus, og restauranten har en fordel i at de ligger som sjøens nærmeste nabo. Her får du blant annet nydelig, fersk klippfisk, laks og kamskjell.

Vi anbefaler: Hummerhale, Folie Gras Ganasj 399,-

Hvor: Kongensgate 13, 6002 Ålesund

Book Zuuma her ➤


Hrímnir Ramen

Ved å bruke metoder som røyking, preservering, fermentering og grilling i matlagingen serverer Hrímnir Ramen Norges beste ramen.

Er du en sann ramen-fan, glad i økologiske, ville ingredienser, en innbydende atmosfære, så vil du ikke gå glipp av et besøk innom dette spisestedet!

Vi anbefaler: Spicy Hasselnøtt Tan Tan Men 195,- / 215,-

Hvor: Maridalsveien 9a, 0178 Oslo 

Book Hrímnir Ramen her ➤


Sumo

Hos Sumo får du alt fra fristende salater til varme retter og sushi. Her får du en leken asian fusion-opplevelse som er preget av tradisjoner fra Norden og Japan. Prisene er rimelige hos restauranten, så her kan man begi seg ut på et asiatisk mateventyr med god samvittighet.

Vi anbefaler: Hot Pot 259,-

Book Vestre Torggate her ➤


Book Jessheim her ➤


Book Lagunen her ➤


Book Solli Plass her ➤


Book Storo her ➤


Book Solheimsviken her ➤


Listen to Baljit

Menyen hos Listen to Baljit byr på et spennende utvalg av modernisert indisk streetfood og tradisjonelle retter. Resultatet er fristende og aldeles velsmakende.

Spisestedet har fått terningkast 5 i VG, Aftenposten og Dagsavisen – dette må jo bare prøves!

Vi anbefaler: Tasty Menu; en forrett, en hovedrett og en dessert 399,-

Hvor: Frognerveien 1, 0257 Oslo

Book Listen to Baljit her ➤

Kathmandu

Kathmandu gir deg en følelse av at du har reist lenger enn du egentlig har. Med sine autentiske, nepalske tallerkener får smaksløkene og sinnet reise på et spennende mateventyr til Himmalayas høyder.

Vi anbefaler: Kathmandu’s Mix Grill (kylling, lam og scampi) 249,-

Hvor: Bygdøy alle 62B, 0265 Oslo

Book EAST her ➤

EAST – Asian Fusion

Hos EAST kan du boltre deg ut i en uimotståelig lunsjbuffet på dagen, mens på kvelden serveres asiatiske spesialiteter fra en forlokkende à la carte-meny. Hvis du er i humør for noe godt i glasset attåt, så dekkes dine ønsker med et helt enestående sortiment av vin, øl, mineralvann og selvfølgelig noen deilige drinker.

Vi anbefaler: Shanghai Ribs 158,- eller Surf & Turf Dumplings 168,-

Hvor: Grønnegata 39, 9008 Tromsø

Book EAST her ➤

Siste innlegg:

You may also like...