– Hos oss skal man få oppleve Sunnmøre fra havbunnen til fjellene

thumb image

Forrige uke åpnet Apotekergata No. 5 i Ålesund. Det er tidligere Restaurant Maki som nå har fått nytt konsept.


– Etter at Maki hadde hatt åpent i over 10 år og med en stor utskiftning av personalet så følte vi at det var på tide med noe nytt. Råvarene og naturen på Sunnmøre er jo, og bør være, en stor inspirasjon for alle oss som jobber her, så vi ville hylle det på en ny og annerledes måte, forteller kjøkkensjef Stig Roar Strømsvåg.

– Hvordan vil gjester merke forskjell fra Maki til Apotekergata No. 5?

-I starten vil nok alt virke veldig nytt og annerledes, med nytt menyoppsett, nye råvarer og nytt interiør (til en viss grad). Likevel har vi forsøkt å ta med oss det beste fra Maki videre.

Topografisk meny

Stig Roar forteller videre om maten som serveres hos restauranten.

-Hos oss skal man få oppleve Sunnmøre fra havbunnen til fjellene, med fersk fisk og skalldyr fra området rundt Runde, grønnsaker og kjøtt fra lokale gårder, ville vekster, sopp og bær fra skogen, vilt og fugl fra fjellet.

-Man skal kunne forvente en bra opplevelse, uansett hva man interesserer seg mest for. Vi skal levere kreativ mat basert på lokale hovedråvarer, originale drikkeserveringer og jordnær & avslappet service i en moderne atmosfære.

Stig Roar Strømsvåg. Alle foto: Apotekergata No. 5_apotekergata5.no
Stig Roar Strømsvåg. Alle foto: Apotekergata No. 5_apotekergata5.no

Brosundet koker

Apotekergata No. 5 er også en av tre restauranter som samarbeider om “Brosundet koker”.

– Etter å ha pratet med Ronny og Andreas, fra henholdsvis Bro og Zuuma, så fant vi ut at vi ville gjøre noe sammen. For å videreutvikle Ålesund som en matby må man være flere som drar lasset og vi ønsker å gjøre vår del. Selv om vi jobber på forskjellige restauranter er vi kolleger og vil utveksle kunnskap og ideer med sånne arrangement. Det blir 3 kvelder, en hos hver restaurant, hvor gjestekokkene tolker vertens matfilosofi.

-For å få en levende restaurant som som er spennende kommer vi til å kjøre flere gjestespill med andre kokker fremover, så det er bare å følge med videre, sier han og legger til:

-Restaurantscenen i Ålesund har aldri vært med spennende enn den er nå!

Book Apotekergata No. 5 her ➤


LES OGSÅ:

You may also like...