Restaurant Foodie er Oslos nye kulinariske «hangout spot»

thumb image

Svend Søndergaard fra nye Restaurant Foodie vil forene luksus og avslappet atmosfære.

Servitør i kokkeklær

– Mange kokker er hissige og temperamentsfulle, sier Svend Søndergaard og pauser: – Men Richie er ikke sånn. Han er en servitør i kokkeklær.

Svend ler. 1. juni åpner Restaurant Foodie i Oslo i Tordenskiolds gate 6. Tidligere holdt Oro Restaurant til her, men nå har lokalene blitt bygd om for å passe inn med Restaurant Foodies nordiske tapaskonsept. Svend er det nye spisestedets general manager, og «Richie», som Svend snakker om, er engelskmannen Richie Boccaro – kompis og kommende kjøkkensjef på Foodie. Når Svend snakker om Richie, smiler han fra øre til øre.

– Richie er veldig avbalansert. Han hisser seg ikke opp. Litt som man forestiller seg at en servitør skal være. Richie har bare valgt å gå kokkeveien i stedet. Det er jeg superglad for, sier Svend.

Verdensvant duo

Både Svend og Richie har lang erfaring i bransjen. Richie har blant annet jobbet på det som regnes som en av de fem beste restaurantene i verden, nemlig El Celler de Can Roca i Spania. De siste årene har han styrt i spakene som kjøkkensjef på den asiatiske restauranten Hanami i Oslo. Når engelskmannen nå bytter beite, tar han med seg hele seks kokker fra Hanami. Sekstetten blir en del av teamet på Restaurant Foodie.

– Det er virkelig en sammensveiset gjeng. Det er en kjempefordel, sier Svend.

Fra venstre: Svend Søndergaard og Richie Boccaro.

Svend kommer opprinnelig fra Esbjerg i Danmark, hvor han også startet sin etter hvert lange karrière. Den 42 år gamle mannen gikk først i lære på Hotel Britannia i hjembyen. Bare tre år senere åpnet han sin egen restaurant.

– Det var ingen fiskerestauranter i Esbjerg på det tidspunktet, så jeg tok saken i egne hender. Men det var tungt å drive restauranten alene. Når jeg fikk tilbud fra Hilton Gatwick i London, solgte jeg restauranten og flyttet på meg, sier Svend som også har jobbet på restauranter i Sverige og Norge, senest som restaurantsjef på Lysebu og deretter på Kulinarisk Akademi.

Nordiske deleretter

Den reisevante restaurantsjefen har derfor mye erfaring, men ikke alle oppholdene har vært like vellykkede. Svend sier han setter pris på restauranter som dyrker formell etikette, men legger til at han er lei av steder der man ikke kan snakke med gjestene på en vanlig måte. Når har fikk tilbud om å være del av nye Restaurant Foodie, takket han derfor ja umiddelbart.

– Jeg elsker dette konseptet. Her skal man ikke måtte behøve å passe på hva man sier. Vi vil servere supergod mat og yte supergod service, men det vil være en mer avslappet stemning, sier restaurantsjefen.

Luksus vil altså møte kameratslig imøtekommenhet på Restaurant Foodie. På menyen vil man finne nordiske tapasretter ment for å deles, og både dekor og interiør vil være av den elegante sorten. Samtidig skal man også kunne slå ut håret når man besøker det stilige spisestedet. Sånn sett er Foodie et supplement til det prektige, men også det usjenerte.

Svend er glad for at han har med seg sin gamle venn Richie på laget.

– Han passer perfekt inn her. Vi er begge for gamle til å høre på gamle nisser som hopper rundt og kaster potter og panner, sier Svend og ler.

You may also like...