Vaaghals hyller skreien

thumb image

Inviterer til gastronomisk kveld 23. mars.

Skrei har et utrolig stort gastronomisk potensiale. Tidligere denne måneden spurte vi tre norske kokker om hva de selv synes er så spesielt med den hvite, sjeldne fisken. Det kan du lese mer om her!

23. mars hylles skreien på den nordiske restauranten Vaaghals. Med arrangementet «Skrei fra hode til hale» vil Vaaghals feire skreien – også kjent som «havets casanova».

–Skrei er en helt fantastisk fisk. Vi gjorde det i fjor, og det var en stor suksess, sier Christer Rødseth om hvorfor de nå hyller fisken. Rødseth er kjøkkensjef på Vaaghals og kaptein på Det Norske Kokkelandslaget.

Den ekstraordinære fisken trives best i nordlige strøk og vokser opp i Barentshavet. «I mer enn 1000 år har Norge eksportert dette unike produktet til glede for gastronomer i alle verdens hjørner», skriver Vaaghals på Facebook.

– Overalt i verden har man hørt om skrei, sier Rødseth  og poengterer at man får skrei på de beste restaurantene i London og i New York: – Men ikke alle vet hvorfor fisken er så god. Det som er så bra med den er at den er fisket i et iskaldt vann. Den er så stram og flott, og den er utrolig god på smak. Det er et vanvittig godt produkt, sier kjøkkensjefen.

Christer Rødseth, kjøkkensjef på Vaaghals.

Vaaghals har for anledningen komponert en helt ny 5-retters meny med tilhørende drikke. Den ene av de fem spennende rettene tar utgangspunkt i stekt torsketunge og serveres med blåskjell, eple og selleri. Med unntak av desserten vil alt som serveres inneholde skrei i en eller annen fasong.

– I Norge kaster man mye mat som kan brukes, men vi ønsker å vise at man kan bruke alt. Det er ikke alle som vet at man kan bruke torskekjakene. På Vaaghals bruker vi alltid hele dyret, og det er naturlig at vi hyller fisken, sier Rødseth.

Kjøkkensjefen lover en kveld utenom det vanlige.

– Man kan vente seg mange spennende smakskombinasjoner, og man vil få en større forståelse for at man kan bruke hele fisken, sier Rødseth.

Bestill bord på Vaaghals og bli med å hylle Norges nasjonalskatt!

Du kan lese mer om arrangementet og se hele menyen her.

Book bord på Vaaghals her ➤

You may also like...