Norges mest populære restauranter i 2016

thumb image

Over 15000 gjester har vurdert deres restaurantbesøk via DinnerBooking.com i 2016. På toppen av listen troner et ungt spisested med beliggenhet i nord-Norge.

2016 er historie, og det er tid for nyttårsforsetter. Kanskje du har som mål å spise mer ute? Eller kanskje du skal ut på en kulinarisk reise i det ganske land i løpet av året?

Så kan denne listen over restauranter være en god indikator på hvilke restauranter du bør besøke. Vi har kikket nærmere på hvilke steder som har fått best tilbakemelding av gjestene i 2016, og for ordens skyld har vi laget en oversikt over de mest populære.

Resultatet er basert på 15101 anmeldelser av gjestene, og øverst på pallen finner vi Restaurant Nyt i Bodø som åpnet dørene i august 2015. Tospannet bak, bodøværingene Bjørnar Bakklund og Håkon Eide Lindberg, har åpenbart gjort noe riktig – og det på kort tid!

Kort levetid, mange fornøyde gjester

Ut fra anmeldelsene å dømme er det mange grunner til nettopp det. Spisestedet er kjent for å være inspirert av nordnorsk natur og kultur og for å samtidig berøre eksisterende kulinariske tradisjoner.

Flere av gjestene setter pris på spisestedets filosofi:

«Lokale mattradisjoner presentert på en ny og spennende måte. I kombinasjonen med utvalgt drikke ble dette en sanselig opplevelse fra begynnelse til slutt.» Skriver Roger.

«I tillegg til å få en perfekt aften er det ekstra moro med unge kokker som prøver nye og spennende ting med lokale råvarer.» Skriver Richard.

Andre gjester legger vekt på totalopplevelsen man får hos Restaurant Nyt, den gode oppvartningen og ikke minst det lille ekstra:

«Venterettene vi fikk var et kjempestort pluss og en overraskelse alle satte stor pris på. Det var med på å løfte måltidet!» Skriver Trine.

«Nydelig mat, god vin og utmerket service. 4 timer gikk fort. Tusen takk!» Skriver Marit.

Fjorårets mest begeistrede gjest var nok likevel Marita, som var i himmelen etter besøket i den nordnorske restauranten:

«SÅ fornøyd! Bare rett og slett SÅ fornøyd! TAKK!!!»

Topp 5 restauranter i Norge i hele 2016

  1. Restaurant Nyt, Bodø
  2. Bokbacka, Oslo
  3. Salsa Latin American Kitchen & Bar, Bergen
  4. Bacchus Spiseri AS, Oslo
  5. Restaurant MAKI, Ålesund

Om resultatet:

Hver gang en gjest bestiller bord gjennom Dinnerbooking, får han eller hun tilsendt et spørreskjema der man kan vurdere restauranten ut fra mat, betjening, stemning, samlet vurdering samt verdi for pengene. Det betyr at en gjest kun kan bedømme en restaurant hvis vedkommende faktisk har besøkt den. Resultatene for 2016 er basert på totalt 15101 gjesteanmeldelser.

You may also like...