Gjestenes favoritter: De ti beste restauranter i april

thumb image

Gjestene har kåret sine favorittrestauranter, og disse spisestedene havnet på listen over de ti beste restauranter i april. Så hvis du også er sulten på velsmakende mat laget på lokale råvarer, god service og koselig stemning, bør du ta turen innom en av disse populære restaurantene.

1. Stykke, Oslo

På førsteplassen over aprils ti beste restauranter troner Stykke – Oslos helt egen ”slice shop”. Få ting sier New York-street food som det ikoniske pizza slice, men du trenger altså ikke reise lenger enn til Hasle for å sette tennene i et saftig stykke pizza.

Vi snakker store pizzastykker. Sprø og tynn skorpe. Og masse digg snadder-fyll. Det er nettopp dette du får hos Stykke, som holder til i urbane omgivelser i et nedlagt fyrhus i Bøkkerveien 11 på Hasle.

Stykke kan bryste seg med en enkel, men fristende meny som vil gi de fleste pizza-elskere vann i munnen. Her finner du både klassikere og mer originale pizzaer, inkludert vegetariske og veganske varianter.

Du velger selv om du bare vil gå for en slice eller om du er sulten på en hel pizza. Stykke tilbyr både take-away og spising på stedet, og i sommerhalvåret kan du dessuten slikke sol på deres uteservering mens du mesker deg med deilig pizza.

Bedømmelse: 5.86 av 13 anmeldelser

2. Bjaaland Bygderestaurant, Morgedal

Andreplass over de ti beste restauranter for april, er det Bjaaland Bygderestaurant som stikker av med. Den unike bygderestauranten ligger i naturskjønne omgivelser i Vest-Telemark, nærmere bestemt den lille bygda Morgedal.

Hos Bjaaland Bygderestaurant er det kortreiste råvarer på menyen, og den gjestfrie stemningen gjør at man får lyst til å bli sittende til langt utpå kvelden. Her føler man seg alltid velkommen – uansett om man stikker innom i de gamle arbeidsbuksene eller stiller i finstasen.

Restauranten er noe av en institusjon i den idylliske telemarksbygda, som drives av ekteparet Hellene og Thomas i de gamle lokalene til Olav Bjaalandsmuseet. Spisestedet er sterkt foranket i lokale mattradisjoner, og råvarene henter de hos lokale bønder og i den omkringliggende fjellnaturen.

Både maten og drikken du får servert hos Bjaaland Bygderestaurant forteller en historie om det å være knyttet til bygd, fjell og stølsdrift: den er enkel, ekte, vill og velsmakende. Det er lagt mye omsorg og godt kokkehåndverk i rettene du får servert her, og det kan både synes og smakes.

Bedømmelse: 5.85 av 12 anmeldelser

3. Marlenes Bistro, Kongsberg

På tredjeplassen over aprils ti beste restauranter, finner du Marlenes Bistro. Det uformelle spisestedet holder til i koselige lokaler i Kongsberg, og her er det gjestfrihet og hjemmelaget mat som står i fokus.  

Marlenes Bistro er et resultat av matglede og kjærlighet til de gode, norske råvarene. Her kan du kose deg med velsmakende retter laget på kortreiste råvarer i sesong, og la deg friste av deres spennende og varierte vinkart

Menyen følger sesongene, og hos Marlenes Bistro har de en særlig kjærlighet til de råvarene de kan hente i den norske naturen og fra norske produsenter. Resultatet er en spennende og svært velsmakende meny.

Gleden ved å skape noe sammen, møtes over et godt måltid og ikke minst kose seg sammen som en liten familie er viktige verdier hos Marlenes Bistro. Så ta med dine kjente og kjære til en lekker restaurantopplevelse i uformelle og trivelige omgivelser.

Bedømmelse: 5.74 av 16 anmeldelser

4. Fiskekompaniet, Tromsø

Plass nummer fire over de ti beste restauranter for april måned, inntas av Fiskekompaniet. Få ting slår kombinasjonen sjømat og havutsikt, og på denne populære fiskerestauranten i Tromsø får du begge deler.

Fiskekompaniet ligger sentralt til på havnen, så her er det rike muligheter for å nyte en kulinarisk opplevelse med utsikt over fjorden. Menyen følger årstidenes gang, og i takt med at havet skifter karakter vil du finne nye råvarer på menyen.

Hos Fiskekompaniet er de opptatt av å dele det ekte og naturlige som havet har å gi oss, og de dyktige kokkene henter inspirasjon fra nord-norske mattradisjoner – tilsatt en dæsj internasjonale smaker og teknikker.

Spisestedet har både en sjømatbar og en restaurantavdeling, hvor du kan nyte alt fra grillet sjøkreps, ferske reker og østers, til kremet fiskesuppe, ishavsrøye og alskens lekre skalldyrsretter.

Bedømmelse: 5.72 av 13 anmeldelser

5. Famille, Steinkjer

Famille i Steinkjer tar femteplassen over aprils ti beste restauranter. Det koselige spisestedet ligger midt i Steinkjer sentrum, og serverer mat med inspirasjon fra det franske og italienske kjøkken.

Famille er fransk for familie, og den uformelle og gjestfrie atmosfæren i restauranten gjør også at man føler man er til en hyggelig familiemiddag. Her får du servert enkle og smakfulle retter laget av de beste lokale råvarene fra distriktet.

Restauranten kan friste med en rikholdig fransk- og italienskinspirert meny både til lunsj og middag. På lunsmenyen deres finner du alt fra bruschetta og salat med lun chévre, til rekesmørbrød med hjemmebakt briochebrød og klassisk kyllingsalat.

Kveldsmenyen byr også på alskens fristelser, som ovnsbakt torsk med ertepuré og småpoteter, eller confitert andelår med bakt gresskar. Bare for å nevne noen av de mange lekre rettene du finner på Familles meny. Og etter en god middag kan du jo fortsette kvelden i deres koselige bar, hvor de byr på både lokalt øl, økologiske viner og lekre drinks.

Bedømmelse: 5.64 av 19 anmeldelser

  1. Stykke, Oslo
  2. Bjaaland Bygderestaurant, Morgedal
  3. Marlenes Bistro, Kongsberg
  4. Fiskekompaniet, Tromsø
  5. Famille Steinkjer, Steinkjer
  6. Bar Amour, Oslo
  7. À L’aise, Oslo
  8. Xef, Oslo
  9. Köd Frogner, Oslo
  10. Americana Grill & Bar, Lillestrøm

You may also like...