Skien-restaurant imponerer med fantastisk mat til super pris

thumb image

Jacob & Gabriel var den best bedømte restauranten på DinnerBooking i mars. – Vi har så mange fantastiske gjester, jubler restaurantsjefen.

Denne månedens best bedømte restaurant på DinnerBooking er et solid bevis på at du kan finne gourmet overalt i dette langstrakte landet vi kaller Norge.

Jacob & Gabriel i Skien spesialiserer seg på det de selv har valgt å kalle folkegourmet – kvalitetsmat til en rimelig penge.

Det jordnære spisestedet sikret seg prisen som den best bedømte restauranten i mars foran Michelin-anbefalte Arakataka på 2. og gourmet-burgersjappa Døgnvill på 3. plass.

Et sted for alle

– Det er kjempegøy å høre! Vi har så mange fantastiske gjester, sier restaurantsjef på Jacob & Gabriel, Julie Soli: – Vi har hatt tilbud på 3-, 4- og 5-retters menyer i januar til og med mars, og det har gjort at vi har hatt mange gjester hele uka. Plutselig har det vært fullt hus på en onsdag, og det har kommet gjester som aldri har vært hos oss før, sier Soli.

At Jacob & Gabriel har fristet med nedsatte priser de første månedene av året, betyr imidlertid ikke at det vanligvis er dyrt å spise på gourmetrestauranten. Soli legger vekt på at spisestedet kler mange forskjellige anledninger.

– Det er en god blanding av folk som kommer til oss. Være seg business, venninnetreff, jubileum eller bare for interessen for god mat og drikke. Det er viktig for oss å vise at dette er et sted for alle, hele uken. Det ligger litt i navnet «folkegourmet», sier restaurantsjefen.

Stolt av Skien

F. venstre: Mateusz Wesolowski (kjøkkensjef), Julie Soli (Restaurantsjef) og Lars Ludvig Jacobsen (Eier, driver, chef).

Med den enorme suksessen har gjengen bak Jacob & Gabriel satt Telemarks største by på det kulinariske kartet. Soli er selv fra Skien, og hun sier det er viktig for både henne og resten av teamet å gi noe tilbake til hjembyen.

– Vi som jobber her er kjempestolte av Skien, og det er naturlig for oss å satse her. Nå har vi holdt til i byen i 7 år, og jeg føler at vi har vist at Telemark og Grenland har mye å by på, sier restaurantsjefen.

Etter påsken vil restauranten bytte ut menyen – noe de gjør hver måned – for å tilpasse seg vårsesongen.

– Jeg opplever at mange får en aha-opplevelse når de besøker oss. Vi har et stort fokus på kortreiste varer, og for mange er det en positiv overraskelse å høre at maten vi serverer kommer fra gårder og produsenter i Norge, sier hun.

Dette mener gjestene om Jacob & Gabriel:

– Helt fantastisk mat til en super pris! Her snakker vi valuta for pengene – et topp konsept! Kommer igjen! Skriver Githa.

– En smaksopplevelse av de sjeldne. Ikke ofte jeg har behov for å lage lyder når jeg spiser mat, men jeg klarte ikke å la være. Følte meg også ørlite uhøflig siden jeg brukte pekefingeren for å få med meg de aller siste restene på tallerkenen. Det må kokkene på Jakob og Gabriel ta som en stor kompliment, skriver Hanne.

– Veldig bra service og nydelig mat. Utrolig imponert over tre retter vegetar menyen jeg fikk! Skriver Birgitte.

Har du lyst til å spise på den anmelderroste restauranten?

Book Jacob & Gabriel her ➤

 

Topp 5 i Norge i mars:

  1. Jacob & Gabriel Folkegourmet, Skien
  2. Arakataka, Oslo
  3. Døgnvill Tjuvholmen, Oslo
  4. Døgnvill Bar og Burger Vulkan, Oslo
  5. Døgnvill Stavanger, Stavanger

Om resultatet:

Hver gang en gjest bestiller bord gjennom DinnerBooking, får gjesten tilsendt et spørreskjema der man kan vurdere restauranten ut fra mat, betjening, stemning, samlet vurdering samt verdi for pengene. Det betyr at en gjest kun kan bedømme en restaurant hvis vedkommende faktisk har besøkt den. Resultatene for mars er basert på over 1.300 gjesteanmeldelser.

You may also like...