Gjestenes favoritter: De 10 mest besøkte Oslo-restaurantene i 2024

thumb image

750 000 gjester har booket bord i 2024. Dette er de 10 mest besøkte restaurantene i Oslo så langt i 2024. Kanskje har du selv besøkt vinneren? Om ikke så er det kanskje på tide å gjøre noe med det!

Oslo har utviklet seg til en pulserende og variert matscene, som gjenspeiler byens mangfoldige kultur og internasjonale påvirkninger. Fra tradisjonell norsk mat til spennende, moderne fusjonsretter, tilbyr hovedstadens restauranter noe for enhver smak. Det siste året har vi sett en økning i etterspørselen etter autentiske matopplevelser, noe som også speiler seg i antall bordreservasjoner gjennom DinnerBooking.

DinnerBooking er et populært bookingsystem som forenkler prosessen med å finne og reservere bord på noen av de beste restaurantene i Oslo. Med et brukervennlig grensesnitt og pålitelig service, har nettsiden blitt en favoritt blant matelskere i byen. Gjennom 2024 har DinnerBooking håndtert nærmere 750 000 reservasjoner, noe som understreker den økende interessen for å utforske byens gastronomiske tilbud.

En av de mest bemerkelsesverdige trendene i Oslos restaurantliv er økningen i antall besøk til spesialiserte spisesteder. Oslofolk setter pris på kvalitet og unike matopplevelser, og er villige til å prøve nye steder. Dette gjenspeiles i listen over de ti mest besøkte restaurantene i 2024, som omfatter alt fra eksklusive brasserier til autentiske indiske restauranter og trendy ramen-barer.

Den omfattende databasen fra DinnerBooking gir et solid grunnlag for å kåre de mest populære restaurantene. Listen over de ti mest besøkte stedene gir et innblikk i hva folk i Oslo verdsetter mest i en restaurantopplevelse – god mat, god service og en minneverdig atmosfære!

Let´s go! Vi begynner med tiendeplassen…

10. KöD Frogner

Kjøtt er lidenskapen og grunnsteinen i KöDs konsept. Her er det ingen tvil om hvor viktig kvaliteten på et stykke kjøtt er; et godt stykke kjøtt er kjennetegnet for at det kan ligge alene på en tallerken. Derfor velger KöD å alltid servere det tilbehøret gjestene ønsker, i skåler ved siden av. På denne måten kan dere dele med hverandre slik dere ønsker.  

Selv om det er en dansk restaurantkjede, består KöDs meny av kjøtt fra Uruguay, USA, Australia og selvfølgelig Norge. Så hvis du vil ha et god marmorert ribeye eller en saftig mørbrad, har restauranten garantert noe som kan friste deg. Du finner til og med Wagyu-kjøtt på det rike og fristende spisekartet!

Det er kanskje ikke rart gjestene går mann av huse for å komme seg på KöD? En vel fortjent topplisteplassering der, altså!  

9. Lutlaget

Lutlaget åpnet dørene i november 2023, og ble raskt en skikkelig hit blant Oslos matelskere. Bak Lutlaget står noen av byens mest anerkjente kulinariske talenter, som Diana Elizondo, tidligere konditor ved trestjerners Michelin-restauranten Maaemo, og hennes partner, kokk Martin Gnecco – tidligere kjent fra Panu.

Menyen på Lutlaget er variert med fokus på ferske, lokale råvarer. Bakeriet byr på et utvalg av innovative bakverk som får smaksløkene til å danse. Brasseriet serverer smakfulle retter som kombinerer det beste fra nordisk kjøkken med internasjonal stil. Pizzaene, kjent for sine sprø bunner og rike toppinger, er en umiddelbar favoritt blant gjestene. Vinbaren kompletterer opplevelsen med et nøye kuratert utvalg av viner.

Her får du følelsen av at det er profesjonelle som styrer i alle ledd av virksomheten! Gled deg! Lutlaget er en av de 10 mest besøkte Oslo-restaurantene i 2024!

8. Sumo Bjørvika

I Bjørvikas nye område, Oslobukta, finner man noe av det beste hovedstaden har å by på av kunst, kultur og matopplevelser. Her finner man både Operaen, Munchmuseet og Deichman Bjørvika og en rekke spisesteder – nå også Sumo.

Restauranten har et privat dining room, japansk tatamirom med nedsenket bord og direkte utgang til sjøen og flere fantastiske bord med nydelig utsikt utover fjorden.

Du får både varme retter og sushi, men også lette salater. Kokkene balanserer mellom å inndra tradisjoner og å være kreative i matlagingen. Det er autentisk og lekent på samme tid, og det er et høyt detaljnivå på rettene som serveres.

Den herlige miksen mellom fantastisk beliggenhet og kreativ meny gjør at publikum elsker å komme tilbake – igjen og igjen!

7. Masala Politics

Masala til folket! Med sin plassering like bak Stortinget, er Masala Politics en hyllest til norsk-indiske relasjoner gjennom tidene, samtidig som restauranten håper å kunne inspirere til en og annen politisk samtale over et måltid utsøkt mat.

Masala Politics er det siste restaurantkonseptet til Baljit Padda Singh, mannen bak noen av Oslos mest toneangivende indiske restauranter, som New Delhi på Tjuvholmen og Listen To Baljit. Restauranten ligger på Karl Johans gate 13, med andre ord midt i Norges politiske smørøye.

Lokalet er inspirert av de historiske irani-kaféene som florerte i Mumbai på starten av forrige århundre. Her lå lukten av krydder og chai tykt i luften, alt imens dagens overskrifter ble diskutert høylytt mellom bordene. Og det setter gjestene her beviselig pris på for Masala er en av de mest booka restaurantene i Oslo i hele 2024!

6. Hrimnir Ramen

Hos Hrimnir er hovedfokuset og spesialiteten Ramen – som enkelt sagt er en romslig bolle med kraftsuppe tilsmakt med umamisauser, ulike toppinger og hvetenudler. Råvarene varierer mellom fjord og fjell – med godt samarbeid med leverandører og bønder. Smårettene kommer inn i bildet når kjøkkenet eksperimenterer med utstrakt bruk av fermentering og grilling – her får du prøve litt forskjellig før ramenbollen kommer på bordet!

Kokkenes teknikker er nøysomme og genuint håndverk. De unike smakene bygges lagvis med en rekke hjemmelagde sauser, ferments, krydder og oljer som kombineres med en nordisk tilnærming med lokale råvarer.

Grunnen til at det også er et populært sted er nok at det er en nabolagsrestaurant hvor folk kan komme for en rask bolle ramen på vei hjem fra jobb eller før du skal videre på noe annet. Hrímnir er et sted hvor du skal kunne komme som du er, ha det gøy og bli tatt godt vare på. Hrimnir er raust, varmt og smakfull – og en av de 10 mest besøkte Oslo-restaurantene i 2024!

5. Jimmys

Siden åpningen 4. mai 2023, har Jimmy’s raskt blitt et populært sted for de som er ute etter et sted med avslappet atmosfære og god mat. Beliggende i hjertet av Grünerløkka, tilbyr denne restauranten et bredt utvalg av retter som passer perfekt for en hyggelig kveld. Fra dekadente margbein og saftig entrecôte til fristende østers og den elskede tarte flambée, kjent som fransk pizza blant de innvidde, tilfredsstiller menyen alle smaker.

For vinelskere tilbyr Jimmy’s et nøye utvalgt sortiment som komplementerer maten perfekt. Med muligheten til å prøve nye viner eller nyte gamle favoritter, er det alltid noe nytt å oppdage her. Atmosfæren er ideell for både en rolig kveld med venner og mer spesielle anledninger, takket være en kombinasjon av uformell eleganse og en varm velkomst.

Med det kommer også gjestene alltid tilbake, og Jimmys kaprer femteplassen på lista!

4. Sumo Karl Johan

Sumo Karl Johan tilbyr lekker og folkelig fusion-mat, med inspirasjon fra Asia og tilsatt en velsmakende dæsj av det europeiske og amerikanske kjøkken. Så hvis du er sulten på asiatisk fusion-mat, skal du ta turen innom de vakre historiske lokalene i Karl Johans gate 45.

Restauranten er en av mange populære restauranter i det kjente og kjære asiatiske fusion-konseptet som heter Sumo. Felles for alle deres restauranter er at de har dobbelt kjøkken – noe som gjør at de kan tilfredsstille både sushi-entusiaster og gjester som foretrekker et varmt måltid. Og hvis du er typen som sier «ja, takk – begge deler», så finner du selvfølgelig også noe som passer akkurat din smak blant de mange fristende rettene på Sumos rikholdige meny. Her finner du lekker mat til både store og små, og flere lekre veganske og vegetarianske alternativer.

Det strekker seg over to etasjer, og interiøret er stilig og samtidig avslappet. Det er det perfekte stedet når du ønsker en smakfull opplevelse i hyggelige omgivelser – uansett om du skal på en romantisk date eller møtes med vennegjengen etter jobb. De dyktige kokkene leker også med smaker og råvaresammensetninger i deres varme retter, hvor det asiatiske kjøkken møtes med det amerikanske og europeiske.

Og publikum digger det! 24 000 gjester har booket bord via DinnerBooking her så langt i år!

3. KöD Posthallen

Perfekte tilberedte biffer og fantastisk stemning på KöD Oslo i Tollbugata.  

KöD er både navnet og temaet for syv restauranter som ligger sentralt i Århus, København, London, Stavanger og Oslo. Konseptet er enkelt: Perfekte tilberedte biffer med godt tilbehør, nøye utvalgte viner av god kvalitet og sist, men ikke minst; en stemning som gir deg lyst til å komme tilbake.

På menyen finner du alt fra forretter som østers og carpaccio til desserter som amerikansk eplekake og trippel sjokolademousse, og den meget kompetente og vennlige betjeningen er drevet av lyst til å gi gjestene en opplevelse utover det vanlige, hvor både humøret og servicenivået er på topp. Velkommen til et herlig og profesjonelt steakhouse, hvor du i sjarmerende omgivelser kan nyte en overdådig middag, supplert med utsøkt vin og Oslos mest personlige betjening.

24 300 gjester har funnet veien til KöD Posthallen via DinnerBooking så langt i 2024! Det gir biff-ekspertene en solid tredjeplass på listen over de 10 mest besøkte Oslo-restaurantene i 2024.

2. New Delhi

Her blir det servert autentisk indisk mat, gjerne inspirert fra den nordindiske delstaten Punjab. Dette er hvor familien Singh kommer fra, som driver restauranten. Den nye restauranten har blitt roset av flere for videreutviklingen av konseptet, samtidig som de har klart å beholde sjarmen, verdiene og servicen. 

Gurdial Singh satte en ny standard for indisk mat den gangen restauranten åpent for første gang, og visjonen hans er premisset for alt som blir gjort i fremtiden også. Restauranten bergtok matanmeldere og har senere blitt kåret til Oslos beste indiske restaurant flere år på rad.

Her vil du finne retter med mye smak, krydder og friske grønnsaker! Menyen byr på noe for alle – når du bestiller en tradisjonell indisk rett, får du velge mellom fem styrkegrader, alt ettersom hvor sterk du liker maten. I tillegg finner man et bredt utvalg av nye og deilige retter inspirert fra det vestlige kjøkkenet. Menyen er også modernisert med småretter og gatemat. På menyen finner du anbefalte retter fra kokkene, prøv blant annet Masala Beef with Okra fires, som er indrefilet av ostekjøtt marinert i yoghurt og krydder, full av indiske smaker.

Her serveres også kanskje Oslos beste nan-brød, noe man ikke vil gå glipp av å prøve!

Hele 25 000 gjester har fått gleden av å oppleve denne perlen hittil i år. Er du den neste?

1. Brasserie France

Så hvem tar seieren på topplisten over de 10 mest besøkte Oslo-restaurantene i 2024?!!

Jo, det blir en klassisk fransk seier det! Den sagnomsuste og tradisjonsrike Brasserie France er en yndling blant mange, og det gjenspeiler seg i besøkstallene! Over 26 700 bookinger sender denne gejngen helt til topps på mat-tronen i Oslo i 2024!

Bare et par steg ut fra Karl Johans Gate finner du den lille fransk oasen hvor du kan roe ned med en ordentlig fransk matopplevelse. Brasserie France passer for alle, enten du ønsker å ha en liten uformell lunsj eller en lang og stilfull festaften. Historien startet allerede i 1979, da D’Artagnan restaurant åpnet i Nedre Slottsgate. I 1991 kom også “lillebroren” “A touch of France” inn i bygget.

I 2001 tok de fire vennene Ingun, Pål, Knut og Knut over, med en drøm om å drive en restaurant som skulle tilby det samme du fikk på brasseriene i Frankrike. De to restaurantene ble slått sammen, og “Brasserie France” ble et faktum. Et autentisk fransk restauranthus i fire etasjer.

23 år etter overtakelsen er det fremdeles de fire vennene som driver restauranten. I tillegg er det ikke mindre enn 45 ansatte, i et aldersspenn fra 17 til 63 år. Alle har hver sin rolle, og er like viktige for driften enten det er kjøkkensjefer eller renholdere.

På menyen finner man klassiske franske retter, som løksuppe, hvitløksgratinerte snegler og tartar, for å nevne noen få. Brasserie France har flere forskjellige typer menyer du kan bestille fra. De har en lunsjmeny med små og store retter, en alminnelig a la carte-meny, dagens 3- eller 4-retters, samt flere sammensatte menyer for større grupper.

Ønsker du et godt, autentisk fransk måltid med god drikke, er altså Brasserie France en sikker vinner.

Det er 26 700 gjester helt enige i og sender Brasserie France helt til topps på listen ovr de 10 mest besøkte Oslo-restaurantene i 2024!

You may also like...