Anmelderrost restaurant på Røa serverer japansk omakase i toppklasse

thumb image
Foto: Black Napkins

Er du sulten på et skikkelig gourmet-måltid? Du trenger ikke reise inn til byen for anledningen. Black Napkins på Røa er Oslos it-sted for japanske delikatesser.

I 2020 tok gründerne bak Lofthus Samvirkelag spranget fra deres solide pizza-konsept til gourmet-restaurantens verden.

Etter stor suksess med Apostrophe på Grünerløkka åpnet pizzagründerne i sommer sitt andre omakase-konsept. Denne gangen midt på den nye og pulserende møteplassen, Røa Torg på vestkanten i Oslo.

Her får du servert det beste fra det japanske kjøkken med en vestlig touch.

Matanmelderen har talt: Black Napkins leverer plettfri omakase

Foto: Black Napkin

Omakase er en japansk saying som betyr “jeg overlater det til deg”. Hos Black Napkins blir du tatt med på en overraskelsesreise hvor du trygt kan la kokken lede an.

Men! Du får velge mellom å sitte ved bord eller i baren, hvor du har utsikt til kokkene i aksjon. Det blir servert opptil 10 serveringer, med retter som veksler mellom tradisjonell sushi og mer vestlige smaker og teknikker.

Kritikerne har også virkelig latt seg imponere av spisestedet. Ifølge Restaurantguiden til Dagens Næringsliv leverer Black Napkins «plettfri omakase».

En grønn omakase-oase i et glasshus

Foto: Black Napkins

Restauranten er plassert i et stort glasshus på torget, som også huser Åpent Bakeri og Lofthus Samvirkelag. Det luftige og lyse glasshuset er innredet med flere vekster og store, grønne planter som gir en drivhusfølelse.

En trappegang og en skyvedør skiller den japanske restauranten fra bakeriet og pizzarestauranten. I stil med resten av glasshuset er den lille omakase-oasen innreddet med grønn mosevegg, planter i taket og lyse tremøbler.

Så her skal du bare lene deg tilbake og nyte smaksreisen, mens kokken styrer skuta.

Etterlengtet restaurantkonsept

Foto: Black Napkins

Mathias Jonassen, manager hos Black Napkins, forteller at Røa blir en stadig mer sentral bydel og etterspørselen etter nye restaurantkonsepter har vært stor.

«Alle sier at det trengs et sted som det her på Røa. Vi har blitt tatt godt i mot og har allerede fått mange fine stamgjester hos oss», forteller en entusiastisk Jonassen.

Så hvis du vil spise godt i sommer, bør du ta turen forbi Tore Hals Mejdells vei 5 på Røa Torg.

You may also like...