Sommerguide til en perfekt helg i Oslo: Opplev det beste av byen

thumb image

Har du en helg til overs i sommer? I hovedstaden kryr det av spennende opplevelser og fristelser på hvert gatehjørne. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan tilbringe en lørdag eller søndag i Oslo.

Noen helger frister det aller mest å ligge langstrakt på sofaen med en god serie på TV-en, men nå er solen ute og i Oslo hersker det et yrende folkeliv. Hva med å oppleve noen nye sider av Oslo? La vår sommerguiden inspirere deg.

Opplev Oslo gjennom mat og byvandring

Midt mellom Frogner og Grünerløkka ligger St.Hanshaugen, bydelen som har alt. Her finner man en av Oslos største parker, og på toppen har man nydelig utsikt over sentrum.

Ingenting er som å starte en doven sommermorgen med en spasertur rundt dammen i parken, og deretter tusle ned til nabolagsrestauranten (og Michelin anbefalte) Smalhans i Ullevålsveien for en deilig lunsj.

På bildet ser du smalhansburgeren, vegetarburgeren eller avocadotoasten – tre store klassikere. Rett og slett et uformelt og hyggelig sted, som passer perfekt for søndagslunsjen.

Hvor: Ullevålsveien 43

Videre gjennom byen langs Akerselva

Fra St.Hanshaugen kan man gå en liten ekstra sving opp og ned langs idylliske Akerselva ned til sentrum. Langs elven passerer man både industrihistorie, fossekraft, fiskeplasser og et yrende dyre- og planteliv.

På Sagene går man blant annet forbi Hønse-Lovisas hus som i dag er et kulturelt møtested, som presenterer nåtidens kunst og kunsthåndverk i møte med fortidens tradisjon og historie (se første bilde).

Her kan man også få kjøpt en av Oslos beste vafler hos Anne på Landet, som holder til i det 200 år gamle huset, som har fått navn etter en av Oskar Braatens karakterer fra boken «Ungen».

Italiensk aften hos Basso Social

Etter en gåtur langs elva er det tid for et smakfull middagsmåltid. Da passer det inderlig godt at italienskinspirerte Basso Social har en restaurant i Storgata 10.

«Som gjest på Basso tar vi deg med på en lengre smaksreise med en social dining opplevelse bestående av henholdsvis 10 og 13 serveringer,» forteller Alice Breivik, daglig leder hos Basso Social.

Menyen er sterkt inspirert av det italienske kjøkken, med en nordisk twist. Her møter Nordens lekreste råvarer med inspirasjon fra den italienske matkultur.Du finner også mange gode fristelser på Basso’s á la carte-meny, som ricotta bestående av sprø krokett, fylt med fersk ricotta ost og stekt spinat, toppet med fersk sort trøffel. Eller er du mer sugen på pasta? Så skal du smake Basso´s hjemmelagde ferske pasta.

Hvor: Storgata 10b

Avslutt med et glass vin på El Brutus

Sene sommerkvelder i solen + naturvin fra Brutus = sant.

Knappe 20 minutter i gåavstand fra Basso Social, finner du El Brutus. Det sjarmerende lille spanske spisestedet holder til i et koselig hjørnelokale i Eiriks gate 2 på hippe Tøyen.

Her kan du sette seg ned på den lille uteserveringen og nyte et glass øl, naturvin eller cider fra El Brutus sitt eget importselskap Mousy Wine. Hvis du er sulten på en liten kveldssnacks, er det også mange gode spanske småretter å velge mellom på deres fristende meny.

Den perfekte avslutning på en skjønn sommerdag i Oslo.

Hvor: Eiriks gate 2B

You may also like...