Guide: Her får du sensommerens beste norske råvarer

thumb image

Sensommeren byr på nydelige norske råvarer som blant annet rødbeter, sellerirøtter, jordskokker, poteter, erter og sopp. Vi har samlet et knippe restauranter hvor du kan smake på de lekreste retter, laget på kortreiste og velsmakende råvarer fra norske marker, skoger og fjorder.

Frittalende mat og drikke hos Fjøla

På Østbanehallen i Oslo er det alltid liv og røre, men i Fjølas flotte og og lyse lokaler hersker det en avslappet stemning. Dette er et sted hvor det klassiske møter det moderne, både når det kommer til interiør og matlaging. Selvom det er tradisjonell norsk mat som er i fokus, blir den ofte servert med en moderne tvist. Og de ferske ingrediensene hentes fra norske gårder.

Her serveres det «frittalende» mat og drikke – gjerne krydret med internasjonale smaker, og alltid laget på gode norske råvarer. Menyen hos Fjøla endrer seg i takt med årstidenes gang, og tar alltid utgangspunkt i hvilke norske råvarer som er i sesong.

De har et stort utvalg av både lunsj- og middagsretter, pluss flere fristende desserter.

Hvor: Jernbanetorget 1, 0154 Oslo 

Kortreist kystgatronomi hos Bro

Midt i Ålesund finner du Bro. Denne restauranten jobber ut fra konseptet kystgastronomi, og har alltid et stort utvalg av lokal fisk og sjømat i sesong.

Folkene bak Bro har lang erfaring i restaurantbransjen, og kjøkkensjefen er ingen ringere enn Ronny Kolvik. Han har blandt annet vært kjøkkensjef og daglig leder på den anerkjente restauranten Arakataka i Oslo, men har flyttet tilbake til hjembyen Ålesund for å drive kjøkkenet på Bro og sette sammen spennende menyer basert på lokale delikatesser fra havet.

Menyen i restauranten er en á la carte-meny som følger årstidenes gang. Menyen byttes altså ofte ut for å kunne tilby de beste norske råvarer fra regionen i sesong. På søndager serveres også ‘søndagsmiddag’, og man kan ta med hele familien på en koselig tradisjonsmiddag laget på lokale maritime råvarer.

Hvor: Notenesgata 1, 6002 Ålesund

En meny av muligheter hos Hundholmen Brygghus

Hos Hundholmen i Bodø verdsetter de gode og kortreiste norske råvarer. Og disse kommer virkelig til sin rett i de mange velsmakende rettene som det diskes opp med på dette nord-norske spisestedet.

Menyene skifter i takt med hvilke ingredienser som er i sesong, og rettene som serveres er i all hovedsak laget på norske råvarer fra lokalområdet.

Kanskje vil du sette deg til ro i restauranten og smake deg gjennom de mange deilige rettene fra à la carte-menyen? Eller er du mer sulten på et godt måltid husmannskost i baren? Uansett hva du velger, er du garantert en velsmakende opplevelse.

Hvor: Tollbugata 13, 8005 Bodø

Smaken av sjø, land, fjell og vidder hos Skirri

Midt i Tromsøs sentrum på Stortorget finner du Skirri. Det er restauranten der du kan smake sjø og land, fjell og vidder. Her trylles lokale råvarer om til å bli nydelige, norske retter. Det er retter som representerer det kulinariske Nord-Norge på aller beste vis!

Med nordnorske smaker og fokus på lokale norske råvarer og mattradisjoner fra Nord-Norge gjør Skirri en kulinarisk satsing. Mat fra både sjø og land, fjell og vidder får sin velfortjente plass i en representativ meny for hele vår nordlige landsdel. 

Restauranten frister alltid med sjømat av ypperste kvalitet til både lunsj og middag. Nyt den bestselgende deilige fiskesuppen med dagsfersk fangst eller prøve den velsmakende reinsdyrbiffen med selleripuré, sopp og poteter, toppet med rødvinsglace og tyttebær.

Hvor: Stortorget 1, 9008 Tromsø

You may also like...