Fiskekrogen i Henningsvær byr på middag med utsikt

thumb image

På Fiskekrogen i magiske Lofoten kan du spise lekker mat, mens du nyter den spektakulære utsikten over Henningsvær havn og de majestetiske fjellene. Restauranten er det perfekte stedet både for deg som ønsker en matbit etter en tur i fjellheimen, eller som skal nyte en kulinarisk helkveld i den sjarmerende lofotbyen.

Henningsvær er et av de eldste fiskeværene i Vestfjorden, og er også lokasjon for en av de første fiskerestauranten i Lofoten. Her kan du smake på alt det gode som havet og fjellnaturen har å by på, mens du nyter panoramautsikten over fjorden og Festvågtindens og Vågakallens snødekte tinder.

Lofotens eldste fiskerestaurant

Fiskekrogen ble etablert i 1989 av Else Marie Larsen og Otto Asheim, og ble dermed den første fiskerestauranten i Lofoten. Da spisestedet første gang slo dørene opp, var det med 44 sitteplasser og en brun pub. Allerede dengang kunne gjestene imidlertid varme seg på fiskesuppen som restauranten siden har blitt så kjent for.

På tidlig 2000-tallet ble det bygget et helt nytt restaurantlokale, og Fiskekrogen har nå kapasiteten til 90 gjester. I dag kan du nyte et stort utvalg av lekre retter, som alle tilberedes i restaurantens åpne kjøkken.

Den maritime naturen står i stil med menyen – som selvfølgelig har fokus på havets mange delikatesser. I tillegg til den legendariske fiskesuppen, kan du som gjest hos Fiskekrogen smake på blant annet torsketunge, tartar av ishavsrøye og carpaccio av hval. Bare for å nevne noen av de mange fristelsene du finner på deres rikholdige meny.

Det beste årstidene har å by på

fiskekrogen
Foto: Fiskekrogen

Fiskekrogens meny endrer seg i takt med årstidenes gang, og restauranten deler opp året i tre hovedsesonger. De ulike sesongene byr på en stor variasjon i værforhold og råvaretilgang, og som gjest blir du tatt med på en kulinarisk reise gjennom de mange smakene som årstidene har å by på.

Sesongen starter om våren når lofotorsken trekker mot kysten for å gyte, havnen fylles med sjarker og fiskemottakene åpner.

Skreifiske har siden vikingtiden vært det viktigste sesongfisket i Norge, og setter den dag i dag sitt preg på livet i Henningsvær. Og også på menyen hos Fiskekrogen. I perioden fra februar til april får du nemlig servert ferskfanget skrei, lever, rogn og torsketunge på den tradisjonsrike restauranten. Og når midnattssola gjør sitt inntog, kan du nyte ferskfangede reker på Fiskekrogens livlige uteservering.

Mat på naturens premisser

I tillegg til å benytte seg av de mange fantastiske råvarene som regionens natur og de skiftende årstidene har å by på, har Fiskekrogen fokus på bærekraft. Restauranten ønsker blant annet å redusere matsvinn ved å utnytte alle delene av råvarene.

Restauranten utforsker også nye smaker og teknikker, og servere sine gjester regional tradisjonsmat med en kreativ vri. Og som gjest er det én ting du i alle fall ikke bør gå glipp av:

– Dersom dette er ditt første besøk vil vi selvfølgelig anbefale vår klassiske fiskesuppe, som har vært på menyen siden 1989 og har blitt vårt varemerke, sier restaurantsjef, Thea Tabita Bonde.

You may also like...