Bjaaland Bygderestaurant: En kulinarisk perle i hjertet av Telemark

thumb image
Vi skal til Telemark for å finne årets beste norske restaurant!

Idyllisk plassert i den naturskjønne bygda Morgedal i Vest-Telemark, finner du det unike spisestedet Bjaaland Bygderestaurant. Her er det kortreiste kulinariske opplevelser på menyen, og gjestene roser restauranten for deres bruk av lokale råvarer, kunnskapsrike betjening og hyggelige atmosfære.

I februar 2021 åpnet ekteparet Hellene og Thomas dørene til spisestedet Bjaaland Bygderestaurant. Og bygderestauranten med den velsmakende menyen og koselige stemningen, ble raskt en favoritt blant bygdas matglade gjester.

En matreise fra Australia til Morgedal

Bjaaland Bygderestaurant
Foto: Bjaaland Bygderestauran

Etter flere år i utlandet vendte ekteparet i 2016 snuten mot Norge, nærmere bestemt Morgedal, som er hjembygda til Thomas.

Inspirasjonskilden til maten som serveres hos Bjaaland Bygderestaurant er basert på Hellene og Thomas sine tilsammen over 40 års erfaring i hotell- og restaurantbransjen – hovedsakelig fra Australia, hvor Hellene kommer fra, men også fra København, Finnmark og Svalbard.

Thomas og Helene forteller at de er opptatt av å kunne dele sine gastronomiske opplevelser fra hele verden med Telemarksbygda gjennom mat og drikke. Råvarene henter de fra det mangfoldige fjelllandskapet i området.

De forskjellige dagene byr også på forskjellige matopplevelser. Fredager serveres det litt enklere deleretter, mens det på lørdager er kreativiteten som råder på kjøkkenet.

Kortreist mat på bordet og historie i veggene

Bjaaland Bygderestaurant
Foto: Bjaaland Bygderestaurant

Tidligere huset lokalet Olav Bjaalandsmuseet, og i dag kan samlingen fra museet ses på Norsk Skieventyr, som er et ski- og polarmuseum i samme bygd. Hvis du ikke har hørt om Olav Olavsen Bjaaland, så var han en norsk sydpolfarer, skipioner – og ikke minst morgedøl.

Hellene og Thomas ville gjerne at restauranten skulle beholde tilknytningen til Olav Olavsen Bjaaland og den eventyrlysten han stod for, så derfor var det lett å velge navn til restauranten.

Navnevalget illustrerer både Bjaaland Bygderestaurants sterke lokalhistoriske forankring og spisestedets kulinariske kreativitet og eventyrlyst.

Menyen hos Bjaaland Bygderestaurant gjenspeiler også deres kjærlighet til bygdas historie og tradisjonelle tilknytning til fjellnatur og stølsdrift. Rettene er basert på kortreiste råvarer, og blir servert med god gammeldags gjestfrihet.

En storfavoritt blant gjestene

Bjaaland Bygderestaurant
Foto: Bjaaland Bygderestaurant

Bjaaland Bygderestaurant er en ekte gjestefavoritt, som gang på gang stikker av med førsteplassen over gjestenes favorittrestauranter.

En av gjestene sier dette om Bjaaland:

«Veldig hyggelig og folkelig sted med topp service og helt fantastisk god mat, servert av blide folk på en profesjonell måte. Bjaaland Bygderestaurant er et sted man bare blir glad i, og hvor man kan la skuldrene synke mens man nyter et herlig måltid,» forteller Ann-Cathrine om sitt besøk hos bygderestauranten.

«Det varmer i et restaurantørhjerte at gjestene setter pris på det vi har lagt vår sjel i å produsere, presentere og prestere», uttrykker Thomas og Hellene. Så hvis du er sulten på en kortreist kulinarisk opplevelse i koselige og naturskjønne omgivelser, bør du ta turen til vakre Morgedal og Bjaaland Bygderestaurant.

You may also like...