Møt den anonyme restaurantbloggeren OsloNam

thumb image

De er små, lidenskapelige og bedre enn noensinne – og med forlokkende bilder gjør de oss sultne når vi minst forventer det. De siste få årene har norske restaurantbloggere fått stor innflytelse på hvor vi går ut og spiser. Men hvilke norske bloggere har de mest spennende konseptene?

Her på DinnerBooking vil vi hver måned løfte frem en restaurantblogger som har utmerket seg med en god stemme, en dragende visuell stil eller noe helt annet.

Månedens blogger: OsloNam

OsloNam er en anonym Oslo-blogger som ikke har levd så lenge på veven, men som til gjengjeld har et av de mest gøyale konseptene akkurat nå. Bloggen ble startet i begynnelsen august, og på bare et knapt halvår har Instagram-kontoen til OsloNam fått over 3500 følgere!

Personen bak forteller: ”OsloNam skal fungere som en guide til restaurant-Oslo, og som en nyttig, underholdende og informativ matside.”

Hvor fikk du ideen fra?

– Ideen dukket opp denne høsten. Jeg ble ferdig med min bachelorgrad i markedsføring sommeren 2016, og begynte på en kontorjobb på fulltid som jeg etter hvert opplevde som lite meningsfull. Det var da ikke noe spørsmål om at det var på tide å jakte etter en av mine aller største lidenskaper; mat!

– På bakgrunn av min lidenskap for mat og et ønske om karriereskifte, bestemte jeg meg for å starte OsloNam. Mitt mål er å komme meg inn i matbransjen!

Hvorfor har du valgt å være anonym?

– Det er i utgangspunktet ikke så veldig viktig at jeg er anonym. Jeg ønsker å være anonym til å begynne med, ettersom jeg ønsker å bygge opp navnet OsloNam. På den måten kan fokuset være på OsloNam og restaurantanmeldelser.

Har du noen steder i Oslo som du alltid må tilbake til?

– Jeg har ingen konkrete restauranter eller menyer jeg alltid faller tilbake til. Det er veldig sjeldent at hele menyen hos en restaurant faller i smak hos meg. Av de restaurantene jeg vender tilbake til, har det vært enkelte varer, opplevelser eller retter som de har klart å imponere meg med, og da velger jeg å ta turen igjen.

Dette er mine topp tre retter som jeg har spist mye i det siste:

1. Ostebutikken på Grunerløkka har fantastiske blåskjell! Blåskjell med pommes frites eller blåskjell vendt i en sterk blåmuggost er mine favoritter, det har skjedd at jeg har vært så sulten at jeg har bestilt begge deler på en gang.

2. Asia Aker Brygge sine asian taquitos. Denne retten har jeg allerede skrevet veldig godt om på min blogg, og følgerne er enige i at det også faller i smak hos dem. Taquitosene er sprøe, saltet, friske og aromatiske – alt det man kan ønske seg som en forrett eller snack.

3. Dim sum på Dinner. Selv om Dinner har vært i Oslo i mange år syns jeg ikke at vi skal ta dem for gitt. De har laget helt fantastisk mat hver eneste gang jeg har vært der! Min favoritt er siu mai, innbakt svinekjøtt med kamskjell og rogn på topp. Helt nydelig!

Hvilke restauranter ble du mest imponert av i 2017 – og hvorfor?

– Vaaghals spesialiserer seg på nordisk mat. Jeg har vel egentlig alltid trodd at norsk mat er begrenset og lite spennende. Men dette klarte de å motbevise! Så du kan banne på at de imponerte meg med sin oppskrift på laks og sursild.

Hva håper du å se mer av i Oslo i 2018?

– Jeg håper å se flere autentiske restauranter, jeg syns det har blitt en høy andel av fusion-restauranter i det siste. Det har blitt veldig populært å spise vietnamesisk pho i de litt mer uformelle restaurantene ved Youngstorget, og det har også dukket opp en del autentiske ramen-barer i Oslo. Dette er en trend jeg håper og tror vil fortsette til neste år. Og for ordens skyld, det trenger ikke nødvendigvis å være asiatisk, bare det er autentisk, basert på originale metoder og oppskrifter.

Lyst på mer inspirasjon? Du kan følge OsloNam på Instagram, Facebook og på hjemmesiden oslonam.com.

Du liker kanskje også...