Guide: 8 spennende nykommere fra året som gikk

thumb image

2017 har gitt oss utrolig mange gode restauranter. Disse stedene skilte seg ut med svært spennende konsepter.

1. À L’aise

Kan man egentlig kalle en tradisjonell gourmetrestaurant for nyskapende? Jepp! Det var nemlig akkurat det som skjedde da fransk-inspirerte À L’aise åpnet i mars. ”Den franske luksusrestauranter har gjenoppstått”, var konklusjonen i Dagens Næringsliv, og også de andre store norske avisene var enige om at nykommeren var en perle.

Hvor: Essendrops gate 6, 0368 Oslo

Book À L'aise ➤

2. Omakase

https://www.instagram.com/p/BRlaWnBgwjJ/?taken-by=sabiomakase

Ingen i Norge er bedre på sushi enn Omakase. I fjor fikk sushirestauranten fra Stavanger en stjerne i Michelinguiden, og kort tid etterpå åpnet stjernekokkene Roger Joya, Mark Subia og Alex Cabiao en Omakase også i Oslo. Trioen er spesialister på såkalt Edomae sushi, og her kan man vente seg en opplevelse helt utenom det vanlige. I den intime restauranten er det bare 15 sitteplasser.

Hvor: Ruseløkkveien 3, 0251 Oslo

3. Koie Ramen

https://www.instagram.com/p/BbvtzKxDYZV/?taken-by=koieramen

Det har aldri før vært en skikkelig ramen-sjappe i Oslo. Joda, du har også tidligere fått ramen i hovedstaden, men ingen andre har tatt ramen så seriøst som Koie Ramen på Tøyen. Derfor var det også velfortjent at Koie ble en umiddelbar favoritt blant mange da restauranten åpnet i September. På menyen finner du fire forskjellige versjoner av den japanske nudelsuppen, som alle har til felles at de smaker best når de slurpes.

Hvor: Osterhaus gate 13, 0183 Oslo

4. Babylon Surøl og Sushi

https://www.instagram.com/p/BaDmyeVnXgs/?taken-by=bar.babylon

Denne godbiten åpnet faktisk rundt juletider 2016, men på en noe beskjeden måte (anmeldelsene kom først mange måneder senere). Konseptet er imidlertid alt annet enn beskjedent; det å satse på noe så snevert som surøl og sushi krever helt klart litt baller. Babylon seiler opp som en av Oslos beste sushirestauranter, og det syrlige, hjemmebrygga ølet er prikken over i-en.

Hvor: Sankt Olavs Plass 2, 0165 Oslo

5. Golden Chimp

https://www.instagram.com/p/BcIQu4Vl4dU/?taken-by=thegolden.chimp

Golden Chimp holder til på et gatehjørne på Tøyen, men ikke la deg lure av den anonyme plasseringen. Nykommeren har vist seg som et svært spennende spisested, og på kjøkkenet  har man en filosofi om at alt går an. Sjefskokk Jan Robin Ektvedt har erfaring fra blant annet streetfood-restauranten Hitchhiker. PS: Dette er et veldig godt sted for dumplings!

Hvor: Heimdalsgata 37, 0578 Oslo

Book Golden Chimp ➤

6. Galt

https://www.instagram.com/p/BZoFRZTgHky/?taken-by=galt_oslo

Björn Svensson er en av disse typene som lykkes med alt han gjør, og svensken står bak de nå nedlagte Michelin-restauranten Oscarsgate og Fauna. Den siste, Fauna, la han ned fordi den ble for stor. Galt har en mer uformell atmosfære enn den forrige, men de er langt fra slappe på kjøkkenet. Kvaliteten er nemlig skyhøy når det kommer til maten, og Galt snuser allerede på en stjerne i Michelinguiden.

Hvor: Frognerveien 12, 0263 Oslo

7. Topphem

https://www.instagram.com/p/BbmB5TglQ1h/?taken-by=topphemoslo

”Frogners nye storstue”, har den blitt kalt. Topphem slo dørene opp i september og har allerede blitt et populært møtepunkt. Genierklærte Simon Weinberg er mannen bak Frogner-restauranten, og han står også bak anmelderroste Bokbacka. Kjøkkenet har nokså frie tøyler, og et måltid på Topphem er sjeldent det samme fra besøk til besøk. Hyggelig og stort lokale.

Hvor: Henrik Ibsens gate 60C, 0255 Oslo

Book Topphem ➤

8. Brutus

https://www.instagram.com/p/BbMj15BHp7L/?taken-by=brutusogvin

Et besøk på Brutus er litt som å være i København. Gjengen bak gjør akkurat som de selv vil, og kanskje det også er derfor atmosfæren er så god. Kjøkkenet serverer helt enkle retter, og 6-retters menyen til 595,- er et aldri så lite scoop. Dette er også blant restaurantene i Oslo som er aller best på natuvin!

Hvor: Eiriks gate 2, 0650 Oslo

Book Brutus ➤

 

LES OGSÅ: Guide: Her får du best italiensk mat i Oslo
LES OGSÅ: Guide: Disse er best på burger i Oslo

You may also like...