Restaurantguide Øyafestivalen: Disse 5 anmelderroste spisestedene må du prøve

thumb image

Sett av tid til å spise på disse restaurantene.

I mai ble Øyafestivalen listet som en av Europas beste av sitt slag i The Independent. Den britiske avisen skrøt av det gode, tettpakkede musikkprogrammet, men også av festivalens store satsing på miljø og økologisk mat.

Årets kulinariske line-up er da også utrolig spennende, og hele 28 restauranter kommer til festivalen. Til felles har de alle at de satser på økologiske råvarer i alle ledd, fortrinnsvis kjøpt fra lokale bønder, men likhetene stopper også der.

Så hvor skal du spise? Vi har gjort jobben for deg og plukket ut 5 steder du må besøke basert på tidligere anmeldelser.

1. Bokbacka

https://www.instagram.com/p/BUg-6QzFaR6/?taken-by=bokbacka

Frogner-restauranten Bokbacka har aldri besøkt Øyafestivalen før, men mye tyder på at dette er et av stedene som vil by på den mest iøynefallende maten på festivalområdet. Kjøkkensjef Simon Weinberg er kjent for å utfordre tradisjonelle konvensjoner, og han tryller frem kombinasjoner du ikke har sett maken til. Bokbacka har nemlig høstet 5- og 6-ere på rekke og rad etter åpningen i oktober 2015. De snuser også på en Michelinstjerne.

På Øyafestivalen vil de servere wraps med fjellgris, nordisk kimchi og grønnsaker fra Bergsmyrene gård. Du kan også få en kjøttfri variant med fåreost.

2. Hitchhiker

https://www.instagram.com/p/BWR1un3g8US/?taken-by=hitchhiker_oslo

Streetfood-fanatikerne i Hitchhiker har hovedbase i andre etasje i Mathallen, men om sommeren er de også å finne på mange festivaler i Norge, da kledd ut som en fargerik matvogn. I motsetning til Bokbacka har de vært på Øya i en årrekke, og her har de blitt kjent for å krysse norske og utenlandske tradisjoner, som de gjorde med kimchivaffelen og fjorårets ost og baconvaffel. Hitchhiker var den eneste restauranten som fikk 6-er for maten av Aftenposten i fjor.

På festival-menyen i år finner du Hitchhikers’ Tripple Chili Cheese Quesadilla med BBQ-svin, frisk salat og hitch crumble.

3. Pjoltergeist

https://www.instagram.com/p/BRyOqn-gDZl/?taken-by=pjoltergeist

På Pjoltergeist gjør de det meste litt på skeive. Restauranten er en av hovedstadens beste, men holder til i et lite og anonymt lokale i Rosteds gate. Kjøkkensjefen er islandsk, men dyrker det japanske kjøkken. Sånt blir det spennende mat av, og senest i mars 2017 fikk restauranten terningkast 6 i VG. «Pjoltergeist i Oslo lager stadig en av landets morsomste og kuleste restaurantopplevelser for gjestene. Og maten er på topp.» Skrev anmelder Erik Fosnes Hansen.

På Øya kan de lokke med Takoyaki – japanske akkarboller med vårløk, bonitoflak og den japanske BBQ-sausen tonkato, samt en fiskefri versjon med shiitakesopp.

4. Smalhans

https://www.instagram.com/p/BUem8WSFnF4/?taken-by=smalhans

Smalhans er en annen gjenganger på Øya. Spisestedet på St. Hanshaugen er kjent for å dyrke det enkle, og her får du mye god mat for pengene. Da Michelinguiden var på besøk i 2016, ga de like så godt spisestedet en «Bib Gourmand» – god mat til en moderat pris. På Øya vil Smalhans ikke være dårligere, og Dagbladet mente de serverte en av de beste rettene på festivalen i 2016.

Hvis du stikker innom Smalhans i år, kan du la deg friste av BBQ-kylling i brød med jalapenoslaw og vårløk. Du kan også få en variant med BBQ-portebellosopp.

5. Taco Republica

https://www.instagram.com/p/BMt4-7vgX52/?taken-by=tacorepublica

Taco er aldri feil, og på Taco Republica er de spesialister på den mexicanske retten. Faktisk er restauranten Oslos eneste taqueria – jaggu godt restauranten også kommer til Øya! Det gjorde de også i fjor, og i bagasjen hadde de med seg et stor sortiment tacos, servert med gris, kylling eller vegetar, akkompagnert av snacks som sprø knutekål og tortillachips. Dagbladet var imponert og trillet fem øyne på terningen.

I år, som i fjor, serverer de ulike tacos, tostada de frijol og meksikansk knutekålsnacks.

You may also like...