Guide: Spis retter laget av landets beste kokker

thumb image

Kokkenes Dag – det er den populære matfestivalen i Strandalleén på Stabekk hvor landets beste kokker samles. Det er et utendørs drømmeparadis for gastronomiske fristelser. I år arrangeres dette søndag den 26. mai.

Festivalen ble arrangert for første gang i 2017 med mesterkokken Tom Victor Gausdal fra Lava Oslo som kurator. Målet var å å bygge et sterkere samhold og dele kunnskap ved å forene de beste kokkene i Norge. Dette ble en suksesshistorie! Hvert år kommer tilreisende fra hele landet for å delta og i skrivende stund har over 5.600 personer vist sin interesse på Facebook.

Book bord på kokkenes restauranter

Du trenger dog ikke å fortvile, hvis tiden blir for knapp til å ta turen til Strandalléen. Kokkene er nemlig også å finne i restaurantene, både før og etter festivalen. For det trenger ikke å bli mye mer komplisert, enn å bare booke et bord nettopp der hvor de anerkjente kokkene befinner seg til daglig!

Disse restaurantene deltar på Kokkenes Dag 2019:

Bokbacka

Gaffel
Foto: Bokbacka

Bokbacka er en intim restaurant startet av den svenske stjernekokken Simon Weinberg. På kjøkkenet kombineres nordiske tradisjoner og nyskapende teknikker. Resultatet er en matopplevelse helt utenom det vanlige, hvor du får smellvakre tallerkener som alle er laget på naturlige råvarer.

Hvor: Skovveien 15, 0250 Oslo

Book Bokbacka her ➤

Topphem

Foto: Topphem

Topphem er enda en restaurant av den anerkjente Simon Weinberg. Spisestedet er en kritikerfavoritt. Til en stemningsfull og avslappende atmosfære, finner du fristende småretter og deleretter som er basert på årstidene.

Hvor: Henrik Ibsens gate 60C, 0255 Oslo

Book Topphem her ➤

Katla

Mat
Foto: Katla

Katla er en av de mange suksessfulle restaurantene til Lava Oslo. Det er et levende spisested, hvor det legges opp til en uforglemmelig matopplevelse. Her er faktisk kjøkkenet plassert midt i hjertet av serveringsrommet. Maten tilberedes på åpen flamme og sauser på store lavasteiner, også kalt molcajeter fra Mexico. På menyen finner du deilige, nordiske smaker laget med teknikker fra Asia og Latin-Amerika i bakhodet.

Hvor: Universitetsgata 12, 0164 Oslo

Book Katla her ➤

Restaurant Haakon

Deleretter
Foto: Restaurant Haakon

Her blir lunsjopplevelsen tatt til et helt nytt nivå! Restaurant Haakon er en drøm for de som elsker en deilig buffet laget på rene råvarer. Det er heller ikke dårlig at prisene er rimelige, på tross av den høye kvaliteten. Noe annet som er skikkelig kult og som gjør restaurantbesøket enda lettere, er det innovative selvbetjeningssystemet. Her kan man velge å betale med mobilen via nettsiden, så scanner man bare QR-koden rett innenfor døren og dermed er det bare å forsyne seg fra buffeten. Bedre blir det ikke!

Hvor: Haakon VII gate 2, 0161 Oslo

Book Haakon her ➤


Vaaghals

Lokale restaurant
Foto: Vaaghals

Vaaghals består av litt av et stjerneteam – her finner vi de anerkjente kokkene Jørn Lie og Eirik Lillebø samt folkene bak tv-serien «Gutta på tur»: altmuligmann Arne Hjeltnes, stjernekokk Arne Brimi og skistjernene Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie. Man kan med andre ord, helt sikkert si at man får en helt særegen og unik opplevelse når man besøker dette spisestedet. Rettene er alt annet enn kjedelige. De kommer nemlig i en røff stil hvor kokkene på kjøkkenet leker med de gitte rammene for tradisjonell mat.

Hvor: Dronning Eufemiasgate 8, 0191 Oslo

Book Vaaghals her ➤

Slippen

Uteservering
Foto: Slippen

Slippen er folkefavoritten i Fredrikstad, som ble startet av de dyktige kokkene Ingeborg Nygaard og Tobias Gustafsson. Her får du fisk- og skalldyrsretter laget fra bunnen av som serveres på verdensklassenivå. Det legges et særdeles stort fokus på detaljer, råvarer og en utmerket service. Det er heller ikke dårlig at mange av grønnsakene dyrkes helt selv på Nes Gård. Det er det man kaller lidenskap for kvalitet!

Hvor: Verkstedveien 12, 1671 Fredrikstad

Book Slippen her ➤

Brasserie France

Foto: Brasserie France

Den sjarmerende restauranten kan beskrives som et fransk univers på hele fire etasjer. Historien til Brasserie France begynte tilbake i 2001, da de fire vennene Ingun, Pål, Knut og Knuts drøm om å starte egen restaurant gikk i oppfyllelse. I dag er Brasserie France et deilig sted som passer til alle og enhver anledning. Det er også helt perfekt å besøke spisestedet, om du trenger til en liten, herlig fransk utflukt med velsmakende mat og god drikke.

Hvor: Øvre Slottsgate 16, 0157 Oslo

Book Brasserie France her ➤

Gamle Raadhus

Servise
Foto: Gamle Raadhus

Tradisjoner, tradisjoner og atter tradisjoner! Det varmer i enhver nordmanns hjerte i det man entrer det tradisjonsrike spisestedet Gamle Raadhus. På kjøkkenet står den erfarne kjøkkensjefen Eirik Strøm og den anerkjente kokken Jørn Lie. De serverer smakfulle, nordiske retter, i nye og kreative drakter på hvite duker. Den fristende menyen skaper glade munnfuller. Det er en spennende meny, som endres kontinuerlig og er basert på sesongens råvarer.

Hvor: Nedre Slottsgate 1, 0157 Oslo

Book Gamle Raadhus her ➤


Golden Chimp

Dumplings
Foto: Golden Chimp

The Golden Chimp er et rykende fersk sted fra folkene bak Lava Oslo. I førersetet sitter Jan Robin Ektevedt – en mester på matkunster. Han elsker å vri og vende på oppskrifter og menyen endres etter humør og sesong. Her kan du bli bedre kjent med det asiatiske kjøkkenet og spise deg mett på dumplings.

Hvor: Heimdalsgata 37, 0578 Oslo

Book Golden Chimp her ➤


À L’aise

De fleste restauranter i Norge streber etter en hverdagslig casual atmosfære. Her skiller den franskinspirerte À L’aise seg ut fra mengden. Den danske stjernekokken Ulrik Jepsen har satt “klassisk fine-dining” i fokus. Det er et elegant spisested med en unik, skjønn atmosfære. Menyen er full av spennende overraskelser, og med retter laget på kvalitetsingredienser fra hele verden får de smaksløkene tilfredsstilt på det høyeste nivå.

Hvor: Essendropsgate 6, 0368 Oslo

Book À L'aise her ➤


Jacob & Gabriel

Restaurant
Foto: Jacob & Gabriel

“Telemarks beste restaurant” er en gjenganger blant gjestenes anmeldelser for restauranten Jacob & Gabriel. Her er de eksperter på å få frem de beste kvalitetene i sesongenes råvarer. All maten lages med kjærlighet, helt fra bunnen av. Resultatet er velsmakende og minnerike retter.Personalet bærer på filosofien om at god atmosfære skapes ikke uten godt folk. Det lever de opp til her. Gjestene mener nemlig at servicen er helt upåklagelig.

Hvor: Bruene 1, 3724 Skien

Book Jacob & Gabriel her ➤

Hrímnir Ramen

ramen
Foto: Hrímnir Ramen

Spisestedet Hrímnir Ramen utfordrer den tradisjonelle retten ramen med tradisjonelle teknikker fra Norden og Japan. Røyking, preservering, fermentering og grilling er metoder som brukes i matlagingen, og det gir gode resultater! Er du en ramen-fan, glad i økologiske og ville ingredienser, en avslappet og innbydende atmosfære, så vil du ikke gå glipp av et besøk innom dette spisestedet!

Hvor: Maridalsveien 9a, 0178 Oslo

Book Hrímnir Ramen her ➤


You may also like...