Fire gode lunsjsteder i Oslo

thumb image

Selv om restaurantopplevelsen ikke inneholder promille om dagen er det fortsatt mulig å nyte av restaurantenes kulinariske tilbud. Sjekk ut restaurantørenes egne anbefalinger for lunsj og alkoholfrie alternativer.

Sushibar+Wine

Sushibar+Wine ble kåret av Godt.no til en av fjorårets beste restauranter. Den finske kjeden har allerede satt sine spor i det norske folket siden åpningen av første restaurant i mai 2020. Du finner Sushibar+Wine ved Bogstadveien (Valkyrie Plass) og i den gamle Posthallen i sentrum (midlertidig stengt).

Saara Rinne, Country Manager hos Sushibar+Wine, anbefaler å prøve ut lunsjsalaten hvor ideen er at du skal bygge ditt eget lunsjsett fra mindre retter som koster 60 kr per stykk. Velg 2-4 forskjellige retter og du har en komplett lunsj! Det serveres også fra restaurantens a la carte meny.

Vi tilbreder alltid maten fra bestillingen er gjort for å garantere fersk mat fra råvarer av høy kvalitet, sier Rinne.

-Vi har også et godt utvalg av alkoholfrie drinker. For eksempel Copenhagen Sparkling Tea – Blå, som er helt fantastisk med sushi, i tillegg til andre organiske drikker, sier Rinne.

Lunsj serveres mandag-fredag mellom klokken 11.00-15.00.

Book Sushibar+Wine her ➤

Smalhans

Hele Oslos nabolagsrestaurant Smalhans, byr på gode smaker til rimelig pris, skal vi tro Guide Michelin som i 2016 ga restauranten utmerkelsen Bib-Gourmand for nettopp det å servere et godt måltid for pengene. Restauranten holder til på St. Hanshaugen.

Daglig leder, Geir Kristian Næss, forteller til DinnerBooking at det finnes mange spennende alkoholfrie øl-varianter å velge mellom på menyen i disse dager, som står i god stil til «Smalhansburger» som har vært en bestselger siden åpningen av restauranten i 2012.

Lunsj serveres onsdag – søndag: 12-15.

Book Smalhans her ➤

Sumo

Sumo er et lekent og folkelig asian fusion konsept, hvor menyen byr på både sushi og varmretter. I Oslo finner du Sumo på Solli Plass og Storo.

– Vårt lekne og jordnære konsept gir «noe for alle» i vår brede og deilige meny. Sammen med våre toppmoderne restauranter, utmerket service og bransjeledende fasiliteter. I tillegg til vårt nye samarbeid med Fuelbox, vil vi til og med gi deg et samtaleemne for å sikre at lunsjen din er like underholdende som den er deilig, sier David Wright, markedssjef hos Sumo.

Hva vil dere anbefale til nye gjester?

– To interessante retter vi har på lunsjmenyen vår er Japanese Bento Boxes, som er små, inndelte bokser med mange forskjellige ting i. Her har vi to versjoner: Bao Bun Bento, som serveres med en liten porsjon rød karri, asiatisk coleslaw, ris, saus og miso suppe. Sushi Bento består av Hot Philadelphia maki, sashimi, asiatisk coleslaw, sjøgress salat og miso suppe, sier Wright.

Av hovedrettene vil vi anbefale Dirty Tempura fra sushimenyen og Kuso Ushi burgeren fra varmmenyen, sier Wright videre.

I disse dager finner du også alkoholfrie cocktailer på menyen – så her er det bare å lene seg tilbake med en forfriskende drink!

Sumo holder åpent hver dag.

Book Sumo Solli Plass her ➤

Book Sumo Storo her ➤

Hrimnir Ramen

Ramen-favoritten Hrimnir befinner seg ved rundkjøringen nederst i Maridalsveien. Her har det blitt laget ramennudler siden oppstarten i 2019.

Til de som har aldri har smakt deres ramen bowls – hvilken kan dere anbefale?

– Ramen er selve nudlene, så vi serverer ramen på forskjellige måter. Noen er i suppekraft, noen saus og noen uten begge deler. Til de som ikke har smakt våre ramen før anbefaler jeg å teste ut en av bestselgerne Spicy Miso eller Oksehale Shoyu, sier Rebekka Skylstad, restaurantsjef på Hrimnir Ramen.

Har dere noen alternative drikker til alkohol på menyen som dere anbefaler?

Vi lager vår egen Vannkefir og kombucha og det er en storfavoritt blant gjester. Vi varierer litt i smakene så det kan være nye smaker neste gang gjestene besøker oss. Ellers så kjøper vi inn alkoholfri øl fra Cervisiam, som er ett bryggehus i Oslo, vi har både alkoholfri øl på boks og tappetårn. Disse ølene er farlig gode (for å være alkoholfrie), forteller Skylstad.

Er det noe nytt og spennende gjestene kan glede seg til i det kommende året?

– Våre ramen kommer til å få litt oppgraderinger fremover, nye retter er i idefasen. Vi har nylig inngått samarbeid med AMOI som leverer take away hjem til kunder, så nå kan alle i nær omkrets av Oslo bestille ramen Kit. Vi håper dette kan bidra med å nå ut til alle de som ikke har mulighet til å komme innom å spise eller hente maten selv. Vårt største håp for 2021 er absolutt at vi kanskje kan få lettet på restriksjoner og vi kan ta imot flere gjester enn for øyeblikket, svarer Skylstad.

Hrimnir Ramen holder åpent hver dag (14.00-19.30). Samme meny hele dagen.

Book Hrimnir Ramen her ➤

You may also like...