thumb image

Guide: Eksotiske spisesteder i Bergen by

Bergen er kjent for sin fantastiske natur, men blir i større grad sett på som en gastronimisk by. Flere spennende og eksotiske restauranter etablerer seg i vestlandets hovedstad. Vi har samlet sammen tre eksotiske favoritter. Alt fra japansk, til indisk til sør-amerikansk. Velbekomme!

Sumo

Med restauranter i både Oslo, Bergen, Stavanger og Jessheim har Sumo virkelig plassert seg på Norgeskartet innenfor sushi og -asiatiske restauranter. Her vil du finne det samme gode utvalget av sushi og varmmat på alle restauranter. Konseptet til Sumo er et lekent og folkelig fusion konsept, her er det virkelig detaljer og kvalitet som er i fokus. Alle retter er av naturlige råvarer, det vil si ingen kunstige smakstilsetninger eller konserveringsmidler!

På Sumo er det virkelig noe for alle og enhver. Hver restaurantavdeling har to kjøkken, hvor det ene fokuserer på asiatiske varmretter og det andre på sushi. På menyen er det også et godt utvalg av vegetar og veganske retter.

Du finner Sumo i Bergen på Vestre Torggate i sentrum, Lagunen og Solheimsviken.

Book Sumo Vestre Torggate her ➤

Book Sumo Lagunen her ➤

Book Sumo Solheimsviken her ➤

Arti Indisk Restaurant

Arti Indisk er kanskje den mest velkjente indiske restauranten i Bergen, og det er ikke så rart etter å ha servert indiske retter til folket i mer enn 20 år – her får man kvalitetsmat til en billig penge. Kjøkkensjef og eier Hira Singh Negi åpnet dørene opp til den første restauranten i den bortgjemte delen av Kong Oscars Gate allerede i 1991. Her finner du autentisk og tradisjonsrik indisk mat, samt mange ulike retter, der det varieres med både smak og spennende tilbehør. Her er det alt fra tandoori, kylling og -lammeretter til sjø og -vegetarretter. Her kan du også smake på eksotiske indiske drinker og dessert. En sterk anbefaling er den klassiske dessert Gulab Jamun som er små kuler laget av melkepulver og sukkersirup.

Du finner også Arti Indisk på Danmarksplass i Årstad bydel i Bergen.

Book Arti Indisk Kong Oscars gate her ➤

Book Arti Indisk Danmarksplass her ➤

Salsa Latin American Kitchen & Bar

Salsa er kjellerrestauranten under Sumo, og har sakte men sikkert opparbeidet seg et rykte for å ha en mørhetsgaranti på kjøttet de serverer som de fleste andre restauranter ikke kan måle seg med. Som navnet tilsier, er både maten og lokalet i høy grad inspirert av latin- og søramerikansk kultur og vibber. Her kan du spise deg mett på alt fra klassiske Spare Ribs til “Moqueca De Camarao” som er brasiliansk scampi & fiskegryte.

Har du en “dagen derpå”? “The Resacca” er en tortillabolle fylt med kjøtt, grønnsaker og masse revet ost – perfekt på en litt redusert dag. Vi kan også love deg at “Churros” på dessert-menyen er til å bli hekta på! Her kan man virkelig ta en tur innom enten om man vil utfordre smaksløkene sine eller bare gå for noe safe og digg.

Du finner Salsa Latin American på Neumannsgate 25 i Bergen sentrum.

Burges og pommes frittes
Foto: Salsa Latin American Kitchen & bar

Book Salsa Latin American her ➤

Du liker kanskje også...