Guide: Fantastiske lunsjsteder i Oslo sentrum

Ingenting er vell bedre enn en god lunsj? Ta deg en lengre lunsjpause fra jobb denne uken eller inviter venner og familie på en smakfull opplevelse i Oslo sentrum.

Brasserie France

Bare et steinkast unna Karl Johans gate, ligger Brasserie France velplassert i Øvre Slottsgate 16. I 30 år har brasseriet vært til glede for frankofile og andre med å servere sine klassiske franske retter. Anmeldere er også begeistret over den franske perlen – dagbladet har tidligere gitt restauranten 5/6 stjerner og Aftenposten triller også terningkast 5. Brasseriet får spesiell skryt for sin fantastiske service og måten de har klart å bevare den erkefranske stilen i både menyen og i lokalet.

Brasseriet serverer lunsj fra tirsdag til lørdag. Her kan man spise seg mett ved å bestille lunsjpakken (Formule Déjeuner), som er en 2- eller 3-retters meny som skiftes ut annenhver uke, som serveres mellom 1130-1530. Er man mindre sulten kan man bestille en av de klassiske lunsjrettene (Dejeuner). Her kan man fristes med blåskjell, salat med grillet chèvre, eller hvitløksgratinerte snegler med champignon – i ekte fransk stil. Bon Appétit!

Brasserie France

Book Brasserie France her ➤

Vaaghals

Vaaghals åpnet for første gang dørene i 2014, midt mellom heiskraner og byggestøv på Barcode i Bjørvika – ganske så «vaagalt». Her går mat og opplevelse hånd i hånd- for konseptet er at man skal dele maten og gjøre det til en opplevelse. Restauranten er nevnt i årets Michelin-guide, og beskrives som en lys og tidsriktig restaurant med ferske ingredienser og nøye tilbredning av rettene. Det er kanskje ikke så rart at Vaaghals serverer mat som er i topp klasse, teamet består blant annet av de anerkjente kokkene Eirik Lillebø, Jørn Lie og Christer Rødseth.

Med en solid plassering omkranset av Barcode sine kontorer, er Vaaghals blitt et attraktiv lunsjsted og menyen serveres mandag til fredag mellom 11.00-14.30. Menyen varierer og byttes ut, men «Vaaghals nevemat» er en klassiker å dele til forrett. Her kan man også bestille 2- eller 3-retters meny. Vaaghals tilbyr også en helt egen selskapsmeny hvor de serverer selskaper helt opp til 100 personer. Her kan du forvente god service, fantastisk spekemat og balanserte smaker i alle retter.

Book Vaaghals her ➤

You may also like...