Oslo-guide: Norske favoritter

thumb image

Norsk mat kan være mer enn bare kjøttkaker, poteter og fårikal. De norske restaurantene lar seg inspirere av andre mattradisjoner og skaper dermed et samspill mellom den tradisjonelle husmannskosten og moderne varianter. Sjekk ut disse norske restaurantene!

Aftenpostens Restaurantguiden peker på disse fem restaurantene som noen av sine favoritter innenfor norsk mat – og triller terningskast 5 til samtlige restautanter. Se hele oversikten over Restaurantguidens norske favoritter her.

Kolonihagen Frogner

Kolonihagen Frogner er en nabolagsrestaurant i hjertet av Frogner. Restauranten har et ønske om å videreføre den nordiske matkulturen ved fokus på kortreiste, økologiske og bærekraftige råvarer og er bygget på kjøkkensjef Jørgen Ravnebergs matfilosofi. Hver måned skiftes menyen ut, som baserer seg på sesongens råvarer, så det er alltid noen nye og spennende matkombinasjoner å finne blant de ulike rettene.

Hvor? Frognerveien 33, Oslo

Vaaghals

Vaaghals er selve møteplassen mellom unike norske råvarer og kontinetale retter. Kjøkkenet avspeiler Norges matskatter med røtter i tradisjoner, men også med kreativitet og nyskapning. Beliggende midt på Barcode har Vaaghals Oslofjorden og operaen som nærmeste nabo. Her finnes det også en fantastisk uteservering hvor man kan nyte solrike dager.

Hvor? Dronning Eufemiasgate 8, Oslo

Obs! For tiden holder Vaaghals kun åpent for middagsgjester.

Smalhans

Her får du uformell husmannkost – i toppklasse! Smalhans har nemlig Bib Gourmand utmerkelsen fra Michelin-guiden. Mange av rettene er også delevennlige. Her får du blant annet dagens husmann mellom kl 16-18 til 175 kr,-. Dagens husmann er inspirert fra både den norske og utelandske husmannskosten og det serveres en ny rett hver dag. Dette er rause retter med mye smak!

Hvor? Ullevålsveien 43

Grefsenkollen

På Grefsenkollen sitter man godt plantet på toppen av Oslo, og her er det ikke kun den fantastiske utsikten man kommer for. Menyen er satt sammen av de beste råvarer og her finner du både en À La Carte meny, bestående av blant annet kylling fra Hovelsrud gård og kremet fisk- og skalldyrssuppe. På pizzamenyen finner du ulike varianter med både rød og hvit saus.

Hvor? Grefsenkollveien 100

Brutus

Fokuset hos Brutus er sammensetningen av naturlig mat og drikke. På menyen finner man blant annet blåskjell med poteter, andevinge og spekemat. Du kan også kaste deg over restaurantens 5 retters meny hvis du er i det mer sultne hjørnet…

Foto: Brutus

Hvor? Eiriks gate 2B, Oslo

You may also like...