Guide: Her får du digge småretter

thumb image

Av og til vil man nødvendigvis ikke spise en stor 3-retters meny, men heller ha et par småretter ved siden av vinflaska en fredagskveld.

I denne guiden finner du noen restauranter som egner seg perfekt til det!


Hitchhiker

https://www.instagram.com/p/BqcRi8ohCDP/

Intime Hitchhiker på Vulkan kan friste med digge småretter fra hele verden. En rett koster 145,-, og det anbefales 2-3 hvis du er sulten. På menyen kan du nå i førjulstiden finne retter som taco med julegris, fermentert rødkål og XO-saus og steambun med pinnekjøtt, fermentert majones og syltet kål. Kreativ gatemat på høyt nivå!

Book Hitchhiker her ➤


Topphem

https://www.instagram.com/p/BqapO0_AKIg/

Nordisk storstue åpnet av stjernekokken Simon Weinberg på Frogner. Kjøkkenet byr på småretter i mange varianter, og i tråd med den nordiske profilen endres menyen etter årstidene. Her får det tradisjonelle nye vinger å fly med. På menyen kan du finne retter som taskekrabbe med pepperrot og eple (155,-) og lammenakke med rødkål og hasselnøtt (180,-).

Book Topphem her ➤


Sentralen

https://www.instagram.com/p/BpZR0R2g76N/

Sentralen er et populært og folkelig gourmetspisested. Menyen består av deilige småretter laget på gode, norske råvarer. Her kan du kjøpe et par østers (38,- pr) som litt ekstra hygge til champagneglasset, eller velge mellom andre retter som margbein med sylta grønne jordbær, karse og surdeigsbrød (95,-) eller speltvaffel med løyrom og pepperrotrømme (95,-).

Book Sentralen her ➤


Kolonihagen Frogner

https://www.instagram.com/p/BojePR1gNjs/

I hjertet av Frogner finner du Kolonihagen Frogner, som serverer ny-nordiske småretter basert på økologiske ingredienser fra lokale produsenter. Rettene endres etter hvilke råvarer som er i sesong gjennom året. På menyen kan du finne retter som tartar av storfe fra Horgen gård med pepperrot og ost (120,-) og fritert jorskokk fra Korsvold med chili-emulsjon (115,-).

Book Kolonihagen Frogner her ➤


Katla

https://www.instagram.com/p/Bp9PTAzAT3-/

Katla er navnet på den nye restauranten til den islandske kokken Atli Mar Yngvason, som i samarbeid med Lava Oslo åpnet dørene i august i år. Her er det høyt under taket, åpent kjøkken og fet musikk, noe som gir en helt unik opplevelse. I matbaren kan man bestille forskjellige smaksbomber av noen småretter som krabbe tostada (120,-), takoyaki (30,- pr) og lam shawarma (120,-).

Book Katla her ➤


The Golden Chimp

https://www.instagram.com/p/BqfIsFAg0Sy/

Kreativ restaurant på Tøyen som spesialiserer seg på dumplings og asiatiske retter. Her kan du få digge retter som kongekrabbedumplings med kimchirøre (130,-), klippfisk wontons (130,-) og shengjian mantou stekte svinedumplings (130,-).

Book The Golden Chimp her ➤


Har du lest disse guidene?

You may also like...