Guide: Her spiser du nydelig mat på Frogner

thumb image

Frogner huser en rekke restauranter som er verdt å besøke. Her lister vi opp noen av dem.


1. Bokbacka

https://www.instagram.com/p/Bk4_NuBgrcQ/

Innovative, intime og fremadstormende Bokbacka byr på smellvakre og velsmakende retter. Mannen bak, kokk og sjef Simon Weinberg, forener naturlige råvarer og nyskapende teknikk.

Siden åpning i 2015 har det haglet med gode anmeldelser, og kritikerne enes om at Bokbacka er en av hovedstadens utvilsomt beste restauranter.

Menyforslag: Serverer kun smaksmeny (kr 850,-)

Hvor: Skovveien 15, 0252 Oslo

Book Bokbacka her ➤


2. Kolonihagen Frogner

https://www.instagram.com/p/BrCsagngIGR/

I hjertet av Frogner finner du Kolonihagen Frogner, som serverer ny-nordiske småretter basert på økologiske ingredienser fra lokale produsenter. Rettene endres etter hvilke råvarer som er i sesong gjennom året.

Restauranten anbefaler 3-5 småretter per person. Vil du legge hele ansvaret i hendene til kokkene, kan du velge dagens 4/7 utvalgte retter.

Menyforslag: Dagens 7 utvalgte (kr. 795,-)

Hvor: Frognerveien 33, 0263 Oslo

Book Kolonihagen Frogner her ➤


3. Galt

https://www.instagram.com/p/BmRLGYhgszz/

Galt fikk mye oppmerksomhet da restauranten mottok en Michelinstjerne knapt et halvt års tid etter første åpningsdag. Stjernen er vel fortjent, og restauranten har mottatt toppkarakterer på rad og rekke fra andre anmeldere.

Menyforslag: Serverer kun smaksmeny (kr 895,-)

Hvor: Frognerveien 33, 0263 Oslo


4. Topphem

https://www.instagram.com/p/BqapO0_AKIg/

Topphem er den litt mer folkelige søsterrestauranten til ovennevnte Bokbacka.
Kjøkkenet byr på småretter i mange varianter som byttes ut ukentlig, og i tråd med den nordiske profilen endres menyen etter årstidene.

Det anbefales å velge minimum tre retter for å bli god og mett. Du kan også velge «Skrovmål» som er 5 utvalgte retter (kr 590,-) eller «Slabberas» som passer for 3 personer, der hele menyen serveres sporadisk i kjøkkenets fart (kr 2090,-)

Menyforslag: Ta med deg to venner og gå ‘all in’ med «Slabberas».

Hvor: Henrik Ibsens gate 60C, 0255 Oslo

Book Topphem her ➤


5. Sumo

https://www.instagram.com/p/BpjkiKsHgYM/

SumoSolli plass i Oslo er en leken asian fusion-restaurant med rimelige priser. Her får du både forskjellig, fargerik sushi og varmretter, men også lette salater. Kokkene balanserer mellom å inndra tradisjoner og å være kreative i matlagingen.

Menyforslag: Edamamebønner (kr 79,-) etterfulgt av Ebifural Ringo Maki (tempura ebi nobashi, kremost og eple på innsiden. Jordbær, Sumo spesial majones, knuste peanøtter og teriyakisaus på toppen, kr 159,-)

Hvor: Henrik Ibsens gate 90, 0255 Oslo

Book Sumo Solli plass her ➤


You may also like...