Guide: Nyt naturlige druer på disse restaurantene

thumb image

Det er blitt trendy å drikke naturlig vin! I denne guiden finner du restauranter hvor du kan nyte nettopp dette.

De siste årene har vi sett en markant økning i antall interesserede for en grønnere livsstil. Dette gjelder selvfølgelig også mat og vin. Ser vi på salgstallene for økologiske- og biodynamiske viner, så har disse vokst med hele 50 prosent siden 2014. Jadda – vi snakker økologisk og biodynamisk! Det er trender vi nordmenn er blitt glade i. Og det ser ikke ut som at det er et emne som forsvinner med det første.

Men vi skal stadig kose oss, spesielt på deilige, nordiske sommerdager! Og et godt glass vin, eller to, slår sjeldent feil ved solveggen. Ønsker man å også å velge økologisk og biodynamisk her, så er det et hav av valgmuligheter – også når du skal ut og spise på restaurant!

Les hvilke restauranter som tilbyr nettopp dette nedenfor.

Kolonihagen Frogner

Hos Kolonihagen Frogner får du velsmakende, nordiske småretter som er basert på økologiske ingredienser. Her ligger gamle tradisjoner sentralt i matlagning, men de har også en touch av moderne gourmet! Det kan vi umulig unnvære å like.

Det er heller ikke dårlig at all vinen som serveres enten er økologiske, organiske og biodynamiske. Tar du turen innom dette spisestedet, så garanteres du å gå fornøyd hjem.

Hvor: Frognerveien 33, 0263 Oslo

Book Kolonihagen her ➤

Sentralen

Sentralens mål er å gjøre Oslo til en bedre restaurantby. Og med gourmetmat til en overkommelig penge, så bidrar spisestedet helt klar med sitt!

På vinkartet skuffer de heller ikke. Alle vinene som serveres er økologisk eller biodynamisk dyrket. Noen er også naturviner – et felt de er spesielt gode på. Om du ikke har prøvd naturvin, men kunne tenke deg det, så er Sentralen en sikker vinner.

Hvor: Øvre Slottsgate 3, 0457 Oslo

Book Sentralen her ➤

Bacchus

Bacchus Spiseri & Vinhus serverer lekre, klassiske retter til en god pris. Og som en italiener ville sagt, et måltid er ikke fullkomment uten vin! Til maten kan du nemlig velge ut i fra et bredt sortiment av økologiske og biodynamiske viner. Faktisk er mange av vinene så naturlige at de verken er filtrert eller tilsatt sulfat – det er tipp topp tommel opp!

Hvor: Dronningensgate 27, 0154 Oslo 

Book Bacchus her ➤

Bokbacka

Et besøk innom Bokbacka resulterer ikke i skuffelse. Og det er for å si det mildt. Maten blir servert som kunstverk, og den kan du nyte med noen deilige dråper naturlig vin. På vinkartet finner man nemlig rikelig med både økologiske og biodynamiske viner. Hurra!

Hvor: Skovveien 15, 0252 Oslo

Book Bokbacka her ➤

Bro

Hos Bro i Ålesund får du en reise gjennom sunnmørsk kystgastronomi. Menyen byttes ut med sesongen, og dette legger opp til en spennende matopplevelse.

Det står heller ikke på vinen her. Her har de alt av naturviner! Økologisk, biodynamisk, oransjevin, nakenvin – you name it! Et besøk innom Bro, varmer i hjertet for enhver vinentusiast.

Hvor: Notenesgata 1, 6002 Ålesund 

Book Bro her ➤

Restaurant Smak

Ut av 591 gjesteanmeldelser på DinnerBooking, har Restaurant Smak 5.8 ut av 6 stjerner. Og det er med god grunn!

Her dyrker de konseptet fine dining, og ut fra kjøkkenet kommer det appetittvekkende retter som er inspirert av norske tradisjoner. Har du lyst på noe å drikke til, så står det ikke på vinen. Her har de både økologiske og biodynamiske viner. Dette legger opp til en komplett restaurantopplevelse.

Hvor: Skippergata 16 B, 9008 Tromsø

Book Smak her ➤


Topphem

Topphem er den litt mer folkelige søsterrestauranten til Bokbacka. Kjøkkenet byr på herlige småretter og deleretter som byttes ut ukentlig, og som er basert på råvarer fra den norske sesongen.

Restauranten har også en helt egen bar, hvor både økologisk og biodynamisk vin kan nytes til det fulleste.

Hvor: Henrik Ibsens gate 60C, 0255 Oslo

Book Topphem her ➤

Smalhans

Hos Smalhans står nøysomhet i fokus. Både når det gjelder mat og vin. Vinkartet i restauranten har et stjerneutvalg av naturviner- økologiske og biodynamiske viner.

Her er man med andre ord sikret et ordentlig godt glass!

Hvor: Ullevålsveien 43, 0171 Oslo

Book Smalhans her ➤

Taco Repùblica

Vi nordmenn elsker taco, og for mange kan det nesten anses en “nasjonalrett”. Hos Taco República er de mestre innenfor dette feltet! Det er deilig.

Noe annet som også er deilig er at de stort sett kun serverer naturviner. Her har de nemlig økologiske, biodynamiske og periodevis oransjeviner.

Hvor: Torggata 30, 0183 Oslo 

Book Taco República her ➤


Hitchhiker

Gatekjøkken-restauranten Hitchhiker henter impulser fra hele verden. Maten er variert og fargerik, og det samme gjelder drikken. Naturvinene er det selvsagt mange av.

Hvor: Vulkan 5 (Mathallen Oslo), 0178 Oslo 

Book Hitchhiker her ➤

Lofthus Samvirkelag Tranen

Lofthus Tranen er kanskje best kjent for knakende god pizza, men de har også et stort og variert vinkart med mange naturviner. Tranen er et bakeri om dagen, men om kvelden er dette et fint sted å besøke for pizzaer med nordisk fyll og naturviner i mange forskjellige varianter.

Hvor: Waldemar Thranes gate 70, 0173 Oslo 

Book Lofthus Tranen her ➤

You may also like...