Her finner du den beste maten i Bergen!

thumb image

I Bergen finner du alt fra lokale familiedrevne restauranter til eksotisk gourmet! Vi guider deg til den beste maten i Bergen.

Bergen, ofte kalt porten til fjordene, har lenge vært kjent for sin historie og natur. Nå har byens restaurantmiljø virkelig begynt å bite i fra seg også. Fra koselige sjømatbistroer til avantgarde gourmet, tilbyr Bergen en mangfoldig smakspalette.

Lokale råvarer står nå i sentrum av menyene, og det har begynt å bli en matkultur der det tradisjonelle og innovative går hånd i hånd. Den ferskeste sjømaten på bryggen, til håndplukkede bær fra nærliggende åser og oster fra lokale gårder tilbyr en autentisk smak av Vestlandet. Denne satsingen på kvalitet og lokal forankring har løftet Bergen opp på matkartet i Norge de siste årene.

Stemningen i Bergens restauranter er like variert som menyene. Her kan du nyte et måltid i historiske omgivelser hvor tregulvene knirker like mye som samtalene flyter, eller du kan velge en moderne setting med panoramautsikt over byens sjøfront.

Dette er den beste maten i Bergen!

Smaksrik: Arti Indisk Danmarksplass

Arti Indisk Restaurant i Bergen har servert Indisk mat i mer enn 20 år. Kjøkkensjef Hira Singh Negi har 30 år på baken i restaurantverden, og han har fått strålende omtale i blant annet Dagbladet og Arbeiderbladet.

Spisestedet har et godt rykte i byen og er kjent for kvalitet og spennende smaker. Kjøkkenet streber etter å gi gjestene en opplevelse av fargerike India. De mange forskjellige krydrene og tradisjonene er av stor betydning. Menyen på Arti viser den gastronomiske allsidigheten man finner i landet.

Her finner du mange spennende forretter som Chiken Pakora og Samosa. Hovedrettene er også av det tradisjonelle, men samtidig eksotiske slaget, blant annet Tandoori Chicken marinert i ekte tandoori krydder og Chicken Tikka bestående av kyllingbiter marinert i yoghurt. Eller kanskje Shahi Korma kan friste? En mild og delikat lammerett med nøtter og rosiner.

Alle rettene serveres med ris og saus, og prisene varierer mellom 100 til 200 kroner, så her få du mye god mat for pengene!

Hvor: Solheimsgaten 23, 5054 Bergen

Byens beste burger: Hekkan Burger Bergen

Hekkan Burger serverer saftige burgere og digg tilbehør laget på de beste råvarene fra lokale produsenter. Dette er med andre ord stedet for deg som er sulten på en burger-opplevelse i særklasse.

Hekkan Burger holder til i kule og urbane lokaler på Christies gate 7, midt i hjertet av Bergen. Her kan du velge mellom et stort og fristende utvalg av kvalitetsburgere laget av norsk kjøtt. Kjøttfarsen formes og presses for hånd i deres eget kjøkken, og alle deres burgere grilles på økologisk kull.

Deres burgerbrød er alltid rykende ferske, og laget lokalt etter Hekkans egen oppskrift. Også tilbehøret blir laget fra bunnen av, og deres fristende fries er kuttet for hånd. Det ligger med andre ord både omtanke og pasjon bak Hakkans velsmakende burgere og tilbehør. Og det kjennes på smaken

Hva sier du for eksempel til en burger med chipotle, blåmuggost og bacon? Eller overdådig cheesburger med avokado? Hekkan Burger har også en fristende vegetarburger av ferske rødbeter og kikerter på menyen, og de kan til og med lokke med en lavkalori-burger med salat i stedet for brød. Så hos Hekkan Burger finnes det en burger for enhver smak!

Hvor: Christies gate 7, 5015 Bergen

Autentisk indisk: Leela Restaurant

Leela Restaurant i Bergen er et sant kulinarisk eventyr som ledes av Ritambra Sharma, en lidenskapelig restauratør med dyp forståelse for indisk matkultur. Ritambras bakgrunn i turisme og hennes nysgjerrighet på ulike kulturer har inspirert henne til å bringe smaker fra Indias alle hjørner rett til Hollendergaten 3, en gate med historisk betydning i Bergen.

Hos Leela, opplever du den autentiske essensen av India gjennom en meny som utforsker landets rike og varierte matlandskap. Fra robuste, krydrede retter fra Nord-India til de forfinede, aromatiske smakene fra Sør, hver tallerken er en hyllest til de tradisjonelle matlagingsteknikkene som er videreført gjennom generasjoner.

Leelas engasjement for ekthet strekker seg også til atmosfæren. Restauranten er et varmt og innbydende sted, der hver detalj – fra innredning til gjestfriheten – er nøye utformet for å gjenspeile indisk kultur. Dette, sammen med en vennlig service og en standhaftig reputasjon, gjør Leela til et foretrukket valg for både lokale og besøkende.

Her får du virkelig noe av den beste maten i Bergen!

Hvor: Hollendergaten 3, 5017 Bergen

Mat på deling: Basso Social Bergen

Hos Basso Social har gjestene muligheten til å bli tatt med på en lengre smaksreise med henholdsvis 10 og 13 retter. Den komplette menyen består alltid av 13 retter med det beste fra både det italienske kjøkkenet og råvarene fra Norden, men det er også mulig å velge 10 retter. Alt serveres klart til å deles, slik at alle i selskapet ditt får smake de ulike rettene, og det er rikelig mulighet til å virkelig smake og nyte måltidet sammen. Menyen må velges av hele bordet.

Restaurantkonseptet åpnet først opp i Århus i Danmark, og etter en vellykket mottakelse åpnet en avdeling også i København. I 2021 utvidet konseptet til Oslo under navnet Basso Social og fra oktober 2023 var Basso også på plass i Bergen på Strandgaten 53.

Her kan dere dele på den beste maten i Bergen!

Hvor: Strandgaten 53, 5004 Bergen

Asiatisk fusion: Sumo Solheimsviken

Sumo i Solheimsviken i Bergen er en autentisk og leken asian fusion-restaurant med rimelige priser. Du får både varme retter og sushi, men også lette salater. Kokkene balanserer mellom å inndra tradisjoner og å være kreative i matlagingen. Det er autentisk og lekent på samme tid, og det er et høyt detaljnivå på rettene som serveres.

Sushien kommer i mange fargerike varianter. Du bestiller så mange du orker. Hvis dere er mange, kan en av de større menyen anbefales. Disse er laget for deling, og det er morsomt å prøve litt av alt.

Når det er varm i været og sola titter frem i Solheimsviken, kan du spise og kose deg i restaurantens uteservering.

Hvor: Damsgårdveien 39, 5058 Bergen

Eksotisk: Cartel’s Latin American Kitchen & Bar Bergen

I Neumansgate 25 finner du Cartel’s Latin American Kitchen & Bar. Det sydlige navnet dufter av høy temperatur og spennende smaker, og det er også det du får når du svinger innom det sentrumsnære spisestedet.

På menyen finner du godt krydret og smakfull mat. Cartel’s Latin American Kitchen & Bar kombinerer amerikanske steakhouse-tradisjoner med latinamerikansk pasjon, ispedd en liten dæsj texmex.

Kokkene henter inspirasjon fra mange forskjellige amerikanske tradisjoner. Menyen er allsidig og spennende, fylt med alt fra fajitas og burger til sjømat og biff. Biffene er blant byens best, og restauranten har siden åpningen i 2006 hatt som ambisjon å servere de møreste, mest smakfulle biffene i Bergen.

Når du går over dørstokken til Cartel’s Latin American Kitchen & Bar, er det litt som å gå inn i en annen verden. De varme, rødlige omgivelsene gir inntrykk av at man er på ferie – ikke i regntunge Bergen, men et glohett sted på den andre siden av Atlanteren.

Hvor: Neumannsgate 25, 5015 Bergen

Digg lunsj: Landmark Bergen Kunsthall

Landmark er Bergen Kunsthalls kafé, konsertlokale, nattklubb og tilbyr også et intensivt program med samtaler, samlinger, visninger, forestillinger og konserter – arrangert av partnere fra Bergen og utover.

Og ikke minst – utrolig digg mat – den beste maten i Bergen!

Hos den trendy museumscafeen Landmark serveres det rykende ferskt kaffe fra fremragende Supreme Roastworks. Her finner du også en stadig skiftende lunsjmeny hvor de beste råvarene blir brukt fra lokale produsenter. Menyen har tidligere fristet med blant annet pulled pork burger & fries og gode salater. Det bys også på god naturvin, freshe drinker og øl med karakter. Stemningen avslappet, maten er god og prisene er innenfor rimeligheten.

Ja – Landmark er rett og slett en behagelig oase midt i Bergen by.

Hvor: Rasmus Meyers Allé 5, 5015 Bergen

You may also like...