Skjulte restaurantperler i Oslo

thumb image

Noen ganger må man bevege seg ut fra hovedgatene for å finne de gode restaurantene. I Oslo skjuler det seg mange perler av restauranter bare man titter ut i sidegatene.

Kolonihagen Frogner

I hjertet av Frogner holder Kolonihagen til, men man skal være litt på den observante siden for å få øye på restauranten som ligger bortgjemt i en bakgård. Når man først kommer inn i bakgården er det som en egen liten grønn og økologisk oase, som det er lett å føle seg hjemme i. Her serveres det både lunsj og middagsretter laget av kortreiste, økologiske og bærekraftige råvarer. Menyene byttes ut hver måned og man blir alltid positivt overrasket over de nye rettene. På lunsjmenyen i januar serveres det blant annet fisketaco med tomatpesto, fetaost og syltet løk. Her kan vi ikke love deg noe annet enn en deilig og behagelig spiseopplevelse, om det er lørdagslunsjen eller torsdagsmiddagen med familien.

Hvor: Frognerveien 33, Oslo

Book Kolonihagen her ➤

Bon Lío

Tidligere lå Bon Lío til i et gammelt, men sjarmerende trehus i Fredensborgveien. Ikke like så skjult lenger har de flyttet til et moderne hjørnelokale ved Sofienbergparken, på Grünerløkka. Kontrasten er stor, men den uformelle stilen er så å si den samme. Ikke en like skjult skatt lenger, men med havet av restauranter på Grünerløkka er det ikke like lett å være observant over restauranten om du ikke kjenner til dens nye lokale. Bon Lío kaller seg selv et «nordisk middelhavskjøkken». Her blir du servert sjømat med en spansk vri. Tasting menyen som er inspirert av det moderne spanske kjøkken får du for 965 kr, med alle drikkeanbefalinger av vin, øl og drinker.

Hvor: Sofienberggata 17, Oslo

Book Bon Lío her ➤

Lofthus Samvirkelag Tranen

På Lofthus Samvirkelag fokuseres det på pizza, pizza – og mer pizza. Restauranten holder til på Alexander Kiellands Plass, som gjør Tranen til en hyggelig nabolagsrestaurant. På dagtid er det Åpent Bakeri som holder dørene åpne, til Lofthus Samvirkelag tar over kl 16 med pizza og drikke. Her velger du mellom rød og hvit pizza med forskjellige varianter av topping. Hva med en hvit trøffelsalami?

Hvor: Waldemar Thranes gate 70

Book Lofthus Samvirkelag Tranen her ➤

You may also like...