Hrímnir Ramen – Vinner av Debioprisen 2019

thumb image

På kritikerroste Hrímnir Ramen møter Norden Japan – her blir det skapt en ny dimensjon av den tradisjonelle japanske retten ramen. Med et stort fokus på å minimere matsvinn, økologisk og kortreist mat er restauranten vinneren av Matprisen sin debiopris 2019.

Ikke bare en enkel japansk nudelrett

Det er ikke så rart at både Afteposten, Dagbladet og Godt.no triller terningkast 5, 5 og 6 – det er vanskelig å mislike noe med Hrímnir Ramen. Man kan lett tenke at ramen er en enkel rett som kun består av kraft og nudler sammen med et kokt egg og litt grønnsaker på toppen – eventuelt med noe kjøtt. På Hrímnir på Fredensborg i Oslo skal man forvente alt annet enn en enkel rett. Her jobbes det på spreng på kjøkkenet for å få skapt eksepsjonelle kreasjoner. Dette gjør kokkene blant annet ved å utforske tradisjonelle kulinariske teknikker fra Norden og Japan – blant annet røyking, fermentering, preservering og grilling. Her får du hverdagsramen onsdag til lunsj fredag og helgemeny fredag kveld til søndag.

Vinner av Debioprisen

Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker miljøvennlig og bærekraftig vedrørende mat. Debioprisen er en av priskategoriene som går til en person eller virksomhet som synliggjør Debios valørmerke i bronse, sølv eller gull i kommunikasjon og markedsføring. I tillegg til at man skal arbeide etter «Et bærekraftig måltid».

Dette sier juryen av Debioprisen om Hrímnir Ramen:

«Velsmakende og bærekraftig mat – det kan merkes! Vinneren av Debioprisen vet hva de står for. Råvarene er i all hovedsak økologiske, og de kommuniserer stolt Debios valørmerke i sølv. Vinneren viser at selv om maten er eksotisk, trenger ikke råvarene å være langreiste. Produksjonen deres tar sikte på å minimere matsvinn, enten ved å bruke restprodukter fra andre aktører eller å fermentere overskuddsråvarer. Spiser du hos Hrímnir, får du servert et bærekraftig måltid på sølvfat!»
 

Foto: Anne Valeur

Det kan være lurt å få booket et bord da restauranten ofte er travel.

Book Hrímnir Ramen her ➤

You may also like...