– Når sant skal sies er fisk og skalldyr mye bedre her enn i Oslo

thumb image

Stjernekokken Ronny Kolvik forlot Oslo til fordel for hjembyen Ålesund og den nyåpnede restauranten Bro.

Etter syv år som kjøkkensjef på den anerkjente Oslo-restauranten Arakataka, har nå Ronny Kolvik flyttet tilbake igjen til Ålesund. Der styrer han spakene på kjøkkenet til den nyåpnede restauranten Bro. Overgangen har ikke bare vært lett, ifølge Kolvik.

– Det har vært veldig mye å ta tak i. Flytting, opppussing både hjemme og på jobb, oppstart av restaurant og alt som fulgte med. Så det har vært mer å stri med i Ålesund enn i Oslo, enn så lenge. Nå holder vi heldigvis på å lande litt.

Han forklarer videre hvorfor familien valgte å flytte fra hovedstaden.

– Familien måtte ta et standpunkt om hvor vi ville at barna våre skulle gå på skole. Etter jeg fikk nyss i at Ante og Lars (Giskeødegård, fettere med bred erfaring fra festivalbransjen. Har også startet opp Molo Brew, journ.anm.)  skulle åpne restaurant i Ålesund, tok jeg kontakt med dem via facebook. Etter noen møter ble det Bro på meg og, og slik endte vi opp tilbake i Ålesund. Det er vi glade for!

Restaurant Bro. Foto: Kristin Støylen

– Hva er så den største forskjellen på å jobbe i Oslo og i Ålesund?

– Den største forskjellen må være logistikken med tanke på varer. I Oslo var alt tilgjengelig hver dag, mens man her må planlegge god tid i forveien. Men når sant skal sies, så er fisk og skalldyr mye bedre her enn i Oslo.

– Det viste seg at jeg hadde et lite talent også

Det at Kolvik skulle bli kokk var ikke noe som alltid lå i kortene, men heller et yrke som ble en ambisjon etter litt tilfeldigheter.

– Jeg datt innom kokkelinja på videregående etter at jeg var litt skolelei. Der hadde jeg noen engasjerte lærere, samt noen konkurranser som ga meg inspirasjon til å satse på yrket. Det viste seg visst at jeg hadde et lite talent også, smiler han.

Lidenskap og tro på seg selv er hemmeligheten

At Kolvik har talent er det ingen tvil om. Han var nemlig med på det norske kokkelandslaget som tok OL-gull i 2008. Dette var første gang Norge vant OL-gull sammenlagt, og det skjedde i konkurranse med 32 nasjoner. Kolvik trekker seieren frem som et definitivt høydepunkt i karrieren.

– Det var helt fantastisk å være en del av det vinnerlaget. Utrolig fine folk hele gjengen. Her lærte jeg mye!

Du har stort sett lyktes i alle prosjektene du har begitt deg ut i, hva er hemmeligheten for å oppnå suksess med en restaurant?

– Lidenskap og det å ha tro på seg selv. Hvis dette smitter ut til gjestene er mye gjort. Så hjelper det selvfølgelig hvis man er dyktig i det man driver med, smiler han lurt.

Allerede blant gjestenes favoritter

Det er tydelig at Kolvik vet hva han snakker om, for Bro var på topplisten til DinnerBooking allerede en måned etter åpning.

– Så hvordan har det vært på Bro så langt?

– Vi har hatt en fin og travel åpning! Nå gleder vi oss masse til resten av høsten og deretter til julesesongen, avslutter Kolvik.

Book Bro her ➤

You may also like...