Her har de funnet nøkkelen til langvarig suksess

thumb image

Neste år fyller «nye» Bacchus 10 år. Eier Lena Bøhn forteller om forvandlingen i 2008 og om kunsten å holde det enkelt.

– Vi begynte å tilby bedre mat. Så enkelt kan det gjøres.

Lena Bøhn snakker om starten på Bacchus’ store hamskifte – spisestedet i Kirkeristen som på 90-tallet var kjent som en tradisjonell, småbrun kafé, og et sted man besøkte hvis man var på utkikk etter feite kaker, sort kaffe eller pils.

Nesten 10​ ​år​ ​som​ ​nabolagsbistro

Da Lena, sammen med sin mann Audun Bøhn og Sigurd Holthe Øymoen​, tok over driften i 2008, ble kafeen forvandlet til en moderne restaurant i fransk bistrostil. For to år siden tok de skrittet fullt ut og endret navn fra Cafe til Spiseri & Vinhus. Men hva er nøkkelen til langvarig suksess?

– Det er mange som tror at man må gjøre noe helt utenom det vanlige, men jeg tror vanlige folk bare vil ha god mat, sier Lena.

– For meg kan det noen ganger bli for mye fiksfakseri, fortsetter hun.

Lena og Sigurd er begge utdannet som både kokk og sommelier, og de er like mye ute blant gjestene i restauranten som de er inne på kjøkkenet.

– Vi prøver å ha en personlig tone med gjestene. Det setter nok mange pris på, sier Lena.

https://www.instagram.com/p/BZ0zRFlBlHR/?taken-by=bacchusspiseri

Uhøytidelig​ ​atmosfære

Hun forteller at stedet har fått mange nye stamgjester med årene.

– Vi er jo veldig inspirert av franske tradisjoner og har en uhøytidelig atmosfære i restauranten. Jeg tror mange liker det. Du trenger ikke nødvendigvis å bestille bord før du kommer til oss. Også er det ikke så dyrt. Det tror jeg spiller en rolle, sier hun.

Inspirasjonen fra sør-Europa har også satt sitt preg på menyen, og kjøkkenet på Bacchus forener europeiske oppskrifter med nordiske smaker.

– Vi er veldig glade i det enkle og serverer retter som braisert oksekjake med grov potetstappe, gremulata og rotgrønnsaker, sier Lena og introduserer dermed også kjøkkenets begeistring for kortreiste, norske råvarer.

Blant​ ​de​ ​første​ ​med​ ​naturvin

Bacchus var blant de første i Norge som satset på vin uten tilsetningsstoffer, og i dag er samtlige viner på menyen naturlige. Lena forteller at de naturlige vinene på Bacchus kommer fra små produsenter som ikke sprøyter druene sine, vinene er spontangjæret og en del er ikke engang tilsatt sulfat. Lenas første møte med naturvin var en øyeåpner.

– Det var ikke noen vei tilbake. Vin med tilsetningsstoffer er bare ikke det samme, sier hun bestemt.

– Hva syntes gjestene om de naturlige vinene i begynnelsen?

– Ikke alle var overbeviste, for å si det mildt. Vi begynte å tilby halve glass med naturvin, og så fikk man smake seg litt frem som man selv ville. Nå er det jo overalt. Jeg synes det er kult at vi var med på å starte den trenden, sier Lena.

På nyåret bygger restauranten ut med ny vinbar, vegg i vegg.

– Det blir spennende. Så vil vi kunne tilby enda flere naturlige viner, avslutter Lena.

Har du lyst til å besøke Bacchus? Du kan bestille bord her:

Book Bacchus her ➤

You may also like...