– Fermentert hai er noe av det verste jeg noensinne har smakt

thumb image

Vi tok en god, gammeldags «Ti (elleve) kjappe» med dama bak matbloggen «Smaken av Oslo». 

Frilansjournalist og blogger Tjodunn Dyrnes startet bloggen «Smaken av Oslo» i 2014 som et familieprosjekt. På et år skulle hun og familien (mannen Per og sønnen Storm) teste en ny restaurant i Oslo hver uke. Etter besøkene ble anmeldelser lagt ut på bloggen.

Siden prosjektet i 2014 har hun fortsatt med bloggen, som i dag også inneholder oppskrifter og andre tips i tillegg til restaurantanmeldelser.

Vi stilte Tjodunn noen spørsmål om alt fra favorittdrikke til beste matopplevelse.

Arakataka og Golden Chimp blant favorittene

Kan du nevne dine topp 5 restauranter i Oslo?

Det finnes mye god mat i Oslo – og stadig nye, bra steder kommer til. Lista mi varierer litt etter sesong og humør – men om jeg må velge i dag:

Hvilke steder kan du anbefale når man har med familien og mindre barn?

-Vippa! Perfekt for folk i alle aldre – der kan man de ulike familiemedlemmene velge det de har lyst på og det er god plass til barn både ute og inne.

Hva er favorittretten din å spise hjemme?

– Pizza! Vi har en vedfyrt pizzaovn – så vi perfeksjonerer stadig pizzalagingen.

Hva drikker du helst? 

-Bobler og cocktails! På de varme sommerdagene lager jeg freshe slushcocktails.

Hva snackser du helst på?

Hjemmelagede crostini med chevre, jordbær og balsamico.

Foto: Smakenavoslo.no

Hvilken råvare er din ultimate favoritt?

-Jeg digger olivenolje – som du kan bruke til alt! Fra salat til iskrem – og finfin til hud og hår også. For en oppfinnelse!

– Har du ost- har du mat

Hva må du alltid ha i kjøleskapet?

-Ost! En liten ostebit og et glass vin eller litt ost til pai, pasta, pizza, ostesmørbrød… Nam! Har du ost – har du mat.

Er det noe du ikke liker- som du egentlig syns du burde like?

– Jeg prøver stadig å smake på sild og overbevise meg om at jeg sikkert snart liker det. Men det gjør jeg fortsatt ikke. Bortsett fra silderetten jeg fikk servert på Maaemo, synes jeg sild er en prøvelse – både smaksmessig og konsistensmessig.

Hva har du ikke smakt på før, men ønsker å smake?

-Det finnes så mye godt å smake på. Men øverst på ønskelisten står å dra til Japan for å bli mer kjent med det japanske kjøkkenet. Her er det mye jeg ikke har smakt på enda.

Hva er det rareste du har spist- og hvor og hvorfor?

-For noen år siden var jeg på Island og fikk presentert en lokal delikatesse – Kæstur Hákarl – fermentert hai. Jeg er en tilhenger av å smake mat fra stedene jeg besøker, men det er noe av det verste jeg noensinne har smakt.

Foretrekker enkle råvarer tilberedt utendørs

Kan du fortelle om den aller beste matopplevelsen du har hatt?

-Aller best liker jeg å lage mat ute med enkle råvarer fra hav og hage. Grilling av mat i strandkanten eller på brygga med ingredienser vi selv har skaffet, plukket, høstet eller fisket – det er ikke noe som slår helhetsopplevelsen av det.

– Men om jeg skal velge en restaurant… For et snaut år siden dro mannen min og jeg til California, leide oss en toppløs bil og spiste oss fra Sonoma Valley og ned til Los Angeles. Det var en fantastisk opplevelse med store mengder deilig mat og drikke i alle priskategorier. Den ypperste matopplevelsen hadde vi på Single Thread Farm i Healdsburg, Sonoma. Chef Kyle Connaughton hadde nettopp åpnet stedet, som ble kalt USAs mest etterlengtede restaurantåpning. Japanskinspirert mat med californiske råvarer. Kort tid etter at vi hadde vært der- og få måneder etter åpningen, mottok de 2 stjerner i Michelinguiden.

Alle foto: Tjodunn Dyrnes/Smakenavoslo.no

 

LES OGSÅ: Møt den anonyme restaurantbloggeren OsloNam
LES OGSÅ: – Glassmanet er nok det rareste jeg har spist

 

You may also like...