thumb image

Guide: Spis deg oppover Norskekysten

I sommerhalvåret er vårt langstrakte land fullt av turister. Folk kommer fra både Tyskland og Kina for å oppleve hele kyststripa på Vestlandet. Vi nordmenn har derimot en tendens til å være litt slappere når det gjelder å sjekke ut alt Norge faktisk har å by på.

Hva med endelig å ta den roadtripen du har snakket om så lenge i sommer? Vi har laget en liten guide over restauranter som utpeker seg i noen av byene helt fra Stavanger i sørvest til Tromsø i nord.

Stavanger: Restaurant SÖL  

Restaurant SÖL

Vi starter i Stavanger. Her kan du først ta turen til majestetiske Preikestolen og deretter avslutte dagen med et besøk på nyåpnede Restaurant SÖL. Restauranten har kapret andreplassen over gjestenes favoritter hos DinnerBooking to måneder på rad, og har kjapt blitt en storfavoritt i Stavanger.

Hvor: Hetlandsgata 6 

Book Restaurant SÖL her ➤

Bergen: Colonialen

Foto: Helge Hansen

Videre står Bergen for tur. Ta deg en rusletur langs Bryggen eller en tur med Fløybanen, og ta middagen på Colonialen. Colonialen har fem vidt forskjellige spisesteder i Bergen, men restauranten i Kong Oscarsgate 44 er flaggskipet, og regnes som en av Bergens beste restauranter.

Hvor: Kong Oscarsgate 44

Book Colonialen her ➤

Ålesund: Restaurant Bro

Bro

Bro

Så er det tid for Sunnmøre. Ta en tur opp til Fjellstua for å få en super utsikt over en av Norges vakreste byer. Senere kan du ta en helaften på nyåpnede Restaurant Bro. Kjøkkensjef Ronny Kolvik dro rett fra anerkjente Arakataka i Oslo for å være med på å starte Bro i Ålesund. Restauranten gir deg muligheten til å oppleve det beste fra sunnmørsk kystgastronomi, og etter middagen kan du ta turen opp i andre etasje for noen lekre cocktails.

Hvor: Notenesgata 1

Book Bro her ➤

Trondheim: Troll

Troll

I Trondheim er det et must å sjekke ut Nidarosdomen, men det er også hyggelig å ta en gåtur i bydelen Bakklandet for å se på de gamle trehusene. Middagen tar du på Troll. Entreprenør og tidligere bandmedlem i den norske folkrock-gruppa Gåte, Sveinung Sundli, styrer i spakene. Han brenner for å gjøre ting på en litt annen måte. Kjøkkenet tenker utenfor boksen og serverer deg mat som forundrer.

Hvor: Fosenkaia 4A

Book Troll her ➤

Nord-Trøndelag: Buøy Gård

Buøy Gård

Buøy Gård

Litt lenger opp i Trøndelag finner du den lille Buøya, som er verdt et besøk i seg selv. Her ligger Buøy Gård, der Thomas Valø og kona Fredrikke driver restaurant. Gården har vært i Fredrikkes familie i seks generasjoner, og det er lange tradisjoner i veggene. Det skal mye til for å servere mer kortreist mat enn det gjøres på Buøya. I tillegg til å drive restauranten, driver paret også med økologisk produksjon av sidet trønderfe og villsau. Buøya er også kjent for å være et godt fiskeområde, noe Thomas vet å benytte seg av.

Hvor: Buøya

Book Buøy Gård her ➤

Bodø: Restaurant NYT

Bjørnar Bakklund og Håkon Eide Lindberg fra Restaurant Nyt

I Bodø kan du blant annet oppleve verdens sterkeste malstrøm og midnattssol på vakre strender. Du kan også få en flott opplevelse på Restaurant NYT. Bak står Bjørnar Bakklund og Håkon Eide Lindberg. De er to unge kokker fra Bodø. Begge har erfaring fra nord-Norge, men tospannet har også jobbet andre steder i Norge. Håkon er kjøkkensjef og Bjørnar restaurantsjef. Spisestedet ønsker å tilby måltidopplevelser inspirert av nordnorsk natur og kultur. Det lokale får regjere på kjøkkenet. Historien til maten er viktig, og personalet lever for å engasjere deg og de du er sammen med.

Hvor: Dronningens gate 26

Book Restaurant NYT her ➤

Tromsø: Restaurant Smak

Foto: Lars Åke Andersen

Foto: Lars Åke Andersen

I Nordens Paris er Restaurant Smak stedet å gå. Restauranten havnet på toppen av lista over de beste anmeldte restaurantene hos DinnerBooking i 2017, og har stort sett ligget i teten så langt i 2018 også. På kjøkkenet disker Espen opp fantastisk mat, og i restauranten yter Eva-Linda service av ypperste klasse. Med seg på laget har de en stor og solid gjeng av kokker og servitører. Menyen endrer seg hver uke, men er alltid fylt med velsmakende mat og drikke av svært høy kvalitet.

Hvor: Skippergata 16 B

Book Restaurant Smak her ➤

 

Du liker kanskje også...