– Dette er ikke primært en bok for vegetarianere

thumb image

Stjernekokkene Stian Floer og Tom Victor Gausdal fra Lava Oslo gir ut kokeboken “Grønnsakskokeboka”, en kokebok der nettopp grønnsakene står i sentrum.

– Alt tyder på at folk flest har lyst til å lage mer grønnsaksmat. Det er bra for både miljøet og helsa, i tillegg blir tilbudet av gode norske grønnsaker i butikkene stadig bedre. Men mange savner gode ideer og oppskrifter for å gå i gang med grønnsakene på kjøkkenet. Det er det vi har forsøkt å gi dem med «Grønnsakskokeboka», forklarer Stian Floer om kokeboka han har skrevet med kokkekollega Tom Victor Gausdal.

Til vanlig arbeider de sammen i kokkekollektivet Lava Oslo som driver anerkjente restauranter som The Golden Chimp, Hitchhiker, Strand Restaurant, Smalhans og Katla.

Foto: Hitchhiker

Foto: Hitchhiker

400 oppskrifter med alle mulige grønnsaker

Gjennom 12 kapitler presenteres de viktigste teknikkene for å lage fullverdige grønnsaksretter. Det kan være alt fra hovedretter til middag eller mindre sideretter som tilbehør eller til lunsj. Alt i alt inneholder boka godt over 400 oppskrifter.

– Det er ikke vanskelig å lage virkelig gode grønnsaksretter. Men kanskje må folk tenke litt annerledes enn de har gjort før, og lære seg å sette grønnsakene i sentrum på en ny måte, forklarer Floer.

– Dette er ikke primært en bok for vegetarianere, selv om vi håper også kan ha stor glede av den. Det er en bok for alle som er interessert i spise mer grønnsaker hjemme – enten i vegetariske retter, eller som tilbehør til kjøtt og fisk, legger han til.

– Det er ingen andre råvarer som tilbyr så mye variasjon

– I dag er grønnsakene noe av det mest spennende og givende vi jobber med. Det er ingen andre råvarer som tilbyr så mye variasjon og ulike konsistenser, smaker og farger, forteller Tom Victor Gausdal om bruken av grønnsaker.

– I tillegg er det ofte enkelt og raskt å tilberede. Billig er det også. Og sunt! Hva mer kan man ønske seg egentlig? Vi ville dele noe av denne gleden med leserne, sier han videre.

– Vi håper boka kan få mange flere til å lage mat av grønnsaker – hver eneste dag, avslutter Gausdal.

Book bord på Lava Oslo sine restauranter her:

Book Strand Restaurant her ➤

Book Sentralen her ➤

Book Smalhans her ➤

Book Katla her ➤

Book The Golden Chimp her ➤

Book Hitchhiker her ➤

Book Handwerk Botaniske her ➤

Book Stasjonen her ➤

 

You may also like...