Endelig åpner Hrímnir Ramen

thumb image

I dag åpner Hrímnir Ramen dørene til sin splitter nye nabolagsrestaurant i Maridalsveien.

Foto: Sandra Olsen


Røyking, preservering, fermentering og grilling

Ordet hrímnir kommer fra gammelt norrønt språk, og betyr “dekket av sot/aske”. På Hrímnir utforskes det med tradisjonelle kulinariske teknikker fra Norden og Japan – blant annet røyking, preservering, fermentering og grilling – og skaper en ny dimensjon av den tradisjonelle japanske retten ramen. 

Ramen, ramen, ramen

Hovedfokuset og spesialiteten er selvfølgelig ramen. Kort forklart er det en romslig bolle med kraftsuppe tilsmakt med umamisauser, hvetenudler (det er dette som er selve “ramen”) og ulike toppinger. Hrímnir fokuserer på å gjøre færre ting virkelig bra og har tre ulike typer ramen på menyen – “paitan” som er kremete og fyldig, basert på høne, delikat sjømatkraft basert på skjell, og en elegant vegetarvariant basert på røkt sellerirot og sopp. Du finner også et godt utvalg mindre retter på menyen.

Se Anders Husa sin video fra da Hrímnir hadde pop-up hos Hitchhiker:

https://www.youtube.com/watch?v=9F_2D2smPL8&fbclid=IwAR063O_h2Dp26z0B2Mq3OIFERXduyF3ReK2bvOyLZ2jdW6As5tY5VtDjkP4

Bærekraftig praksis og ressursbruk

På Hrímnir brukes sesongbaserte, økologiske og ville ingredienser fordi de ønsker å ha fokus på å støtte lokale økonomier, ansvarlig miljøforvaltning og sunn mat. Ved å utforske de to regionene parallelt utvikler kokkene i restauranten unike smaker med grunnlag i Nordisk biodiversitet, med fokus på bærekraftig praksis og ressursbruk, samt ekte håndverk.

Avslappet nabolagsrestaurant

Hrímnir ønsker å være en avslappet nabolagsrestaurant som du kan stikke innom på vei hjem fra jobb, samt et sted hvor du kan komme med dine nære og kjære for en ordentlig helaften. På Hrímnir kan du komme som du er, ha det gøy og bli tatt godt vare på med lave skuldre.

Historien om ramen

Ramen stammer faktisk opprinnelig fra Kina og kom først til Japan gjennom kinesiske immigranter sent på 1800-tallet. Ramen var da billig og mettende kraftkost som kunne spises raskt og var typisk arbeidermat. På begynnelsen av 1900-tallet ble retten også populær blant politisk radikale studenter og soldater. 

Da Japan ble okkupert av USA under den kalde krigen, ble det krisetilstander i risproduksjonen. Da oversvømte amerikanerne markedet med billig hvete for å håndtere matmangelen. I tillegg til dette drev de kraftig propagandareklamering for ernæringsmessige fordeler i hvete og animalske proteiner. Ramen slo rot og ble mer og mer fremtredende i Japansk kultur og ble etterhvert assosiert med den urbane livsstil.

Book Hrímnir Ramen her ➤


LES OGSÅ:

You may also like...