Ny fransk restaurant i Oslo serverer klassiske brasserie-retter i parisisk ånd

thumb image
Foto: La Fable

Hvis spisestedet La Fable ikke har satt seg på dine lepper enda, er det bare spørsmål om tid. Det moderne spisestedet innfrir alle drømmer du måtte ha om maten på et klassisk fransk brasserie.

Sentralt plassert like ved Stortinget, ligger La Fable i gamle Christianias ærverdige restaurantlokaler. Den franske restauranten tar med seg det beste fra de parisiske brasserier.

Tar med et lite stykke Paris til Oslos gater

I Paris kryr det av brasserier på hvert gatehjørne, som franskmennene svinger seg rundt. Den følelsen ville Theo Harnois, daglig leder hos La Fable, ta med seg til Oslo. Som halvt fransk, og halvt norsk har Harnois både erfaring fra det norske og franske kjøkken.

Etter seks år i Paris har Harnois vært innom alt fra fine dining til mindre caféer. Det var også her han møtte sin restaurantkompanjong Alexandre Marco, og sammen dro de til Oslo for å starte sitt eget franske restauranteventyr – La Fable.

Og man kan trygt si at brasserie-eventyret har vært en suksess så langt blant det norske folk. Dagsavisen triller hele terningkast 6: «Nærmere fransk perfeksjon kommer man ikke (…)».

Harnois og Marco er spesielt inspirert av den franske arkitektur og boulevards. Derfor falt valget på et lokale like ved Karl Johans Gate, som kan minne om en fransk boulevard.

«Ett fransk brasserie bør plasseres ved en hovedgate, hvor man kan komme fra morgen til kveld, for både business eller pleasure», forteller Harnois entusiastisk.

Lokalene har fått beholde sine klassiske detaljer, men innredet med en fransk vibe. Her blir fransk aldri fransk nok. Men i motsetning til de klassiske franske brasserie er La Fable en mer moderne og casual utgave, men samtidig autentisk med et hint av fine dining.

Brasserie-signaturretter på menyen

Fra menyen kan Harnois anbefale mange av de klassiske brasserie-rettene, som Egg Benedict og La Fables helt egne Cæsar salat til lunsj. På kveldsmenyen kan Cöte de Boeuf fra Normandie, hjembyen til kjøkkensjefen, anbefales.

Er du svak for en god tartar? Hos La Fable serveres det tartar av indrefilet med hjemmelaget pommes frites. Til dessert kan Omelette norvegienne anbefales. En deilig hjemmelaget «kake» som kombinerer fløyelsmyk kald iskrem med flamberende varm marengs.

Hos La Fable blir fransk aldri fransk nok

Harnois forteller oss videre om mottoet deres «French never gets French enough».

«I en tid hvor det er populært å lage fransk mat med en tvist, vil vi holde oss til det tradisjonelle», forteller Harnois.

Fra radioen i bakgrunnen spilles det fransk musikk i lunsj, og lokalet er innredet med fyldige og elegante møbler, men i lune omgivelser.

La Fable betyr en fortelling på fransk. Her kommer man for selve atmosfæren og opplevelsen, og du kan dermed stole på at maten du får servert er god.

«La Fable leverer en historie utenom det vanlige. Det skal være en opplevelse å dra på restaurant. Stedet vårt er et statement i Oslo», avslutter Harnois.

Hvor: Nedre Vollgate 19, 0158 Oslo

LES OGSÅ:

Italiensk it-restaurant byr på grenseløs tasting meny til søndagen din

Bålkos på Grefsenkollen

Høstens heteste: Restaurantene du må sjekke ut nå

You may also like...