Heløkologisk spisested på Frogner gjenåpner

thumb image

 I frisk drakt og med ny stab.

– Det har skjedd mye siden stedet først åpnet i 2009, sier Espen Hagestrand, en av de nye driverne av restauranten.

Det smeller i vegger og gulv. 18. september gjenåpner Kolonihagen Frogner i frisk drakt og med ny stab på plass. Men først skal de siste detaljene på plass.

Første i Norge med heløkologisk meny

– Kolonihagen Frogner åpnet dørene i 2009, i lokalene som tidligere huset både stall og bilverksted. Det var den første heløkologiske restauranten i Norge, men det har skjedd mye siden da, sier Espen.

– I dag fokuserer de fleste gode restauranter i Oslo på råvarekvalitet, bærekraft og økologi. Før var man én av få. Nå er økologisk mat nærmere en selvfølgelighet.

Han gir tommel opp for utviklingen. Samtidig mener han det er viktig å fornye restauranten på andre måter.

– Levetiden for en restaurant er veldig lav. Trender kommer og går. Nye steder popper opp, konkurransen øker – og det er bra! Vi har overlevd alle de nevnte faktorene, men som med alt annet er det viktig å være på tå hev selv om det går bra, poengterer Espen.

Nyoppussede lokaler og store ambisjoner

Lokalets utseende, stab og konseptet – det meste vil være forandret når restauranten slår dørene opp 18. september.

– Vi spisser restaurantkonseptet. Kolonihagen Frogner skal være en ambisiøs restaurant som leverer kvalitet i alle ledd,  til lunsj og til kvelds sier Espen.

Espen er utdannet Sommelier og skal drive restauranten sammen med kokk og daglig leder Ole Bjørn Sundsdal, samt kjøkkensjef Jørgen Ravneberg. De to førstnevnte har tidligere drevet restaurant LOKK sammen. Jørgen kommer fra stilling som Souschef ved Sentralen, og han har bakgrunn fra både Ylajali og trestjerners restaurant i Paris.

Like kompromissløse som før

Menyen er òg byttet ut. I stedet for klassiske 3-retters menyer får man nå flere, mindre retter servert – dette betyr flere smaker og opplevelser for gjesten.

Men ikke alt er nytt. Profilen er like basert på råvarekvalitet, bærekraft og økologi som den alltid har vært.

– Vi vil være like kompromissløse som før, forsikrer Espen.

Book Kolonihagen Frogner her ➤

You may also like...