Møt mannen bak nye Restaurant À L’aise: – Det skal være noe helt spesielt å gå ut og spise.  

thumb image

17. februar åpner Restaurant À L’aise i Oslo, bare et steinkast unna Majorstuen. 

Den danske, anerkjente kjøkkensjefen Ulrik Jepsen ønsker å utfordre den moderne, nordiske matkulturen som dominerer i hovedstaden.

Hans våpen? Franske fristelser, eleganse og klassisk interiør.

– Jeg synes det er fantastisk bra at det har oppstått en slags hipsterkultur i restaurantmiljøet i Oslo, og jeg har dyp respekt for denne type restauranter. Men det er ikke det vi har lyst til å holde på med, sier Jepsen.

Han har tidligere jobbet som souschef for høyt anerkjente restauranter som Michelin-kronede Søllerød Kro i Holte, Kokkeriet i København og Michelin-restauranten D’Angleterre – også i den danske hovedstaden.

Klassisk fine dining

For to år siden fant den matglade dansken veien til Norge. Her begynte Jepsen å jobbe som kjøkkensjef ved Engø Gård i Tjøme. I februar i år kom idéen til det franskinspirerte spisestedet. Med seg på laget har han restaurantsjef Mia Kondrup og investor Jan Nielsen.

– Vi mener Oslo trenger en restaurant som ikke er «casual», men som søker et segment som er mer klassisk fine dining. Dette er et sted vi har savnet, sier Jepsen.

I mylderet av Oslo-restauranter som har lagt sin elsk på det helt enkle, både hva angår mat og kleskode, sikter altså teamet bak Restaurant À L’aise seg inn på å noe ganske annet: Å dyrke det elegante.

Dekorasjonene skal være av høy kvalitet, atmosfæren skal være bløt og varm – slik man kjenner det fra franske restauranter i toppskiktet – og menyene skal være skreddersydde til fingerspissene.

Legg joggeskoa hjemme

«À l’aise» kommer fra komfortabelt, og Jepsen og hans sammensvorne ønsker å gi gjestene en behagelig restaurantopplevelse. Kjøkkensjefen håper samtidig at gjestene vil pynte seg litt hvis de velger å besøke restauranten.

– Man behøver selvfølgelig ikke å komme i ballkjole, men jeg synes man godt kan gjøre litt ut av det å gå på restaurant, sier Jepsen.

Han mener dette er et element som noe ganger blir litt glemt når Oslo-folket går ut for å spise.

– Hvis man bruker litt mer tid før man går ut, begynner opplevelsen der hjemme. Den delen forsvinner hvis du bare tar på deg sneakers. Det skal jo være noe helt spesielt å gå ut og spise, sier han.

Book À L’aise her ➤

You may also like...