Ny vitalitet på Gressholmen Kro

thumb image

Nye Gressholmen Kro innvies lørdag 1. juli. Krovert Anne Marte Archer håper flere får øynene opp for det kortreise ferieparadiset: – Vi skal være et sted for alle, sier hun.

Alle Foto: Eric Christian King

Høy gjenkjennelsesfaktor

– Det er mye stolthet i veggene her. Mange nordmenn har et forhold til Gressholmen Kro eller lignende steder fra barndommen. Vi har modernisert enkelte deler, men ønsker å ta vare på den norske sommernostalgien som preger bygget, sier daglig leder Anne Marte Archer.

Den røde kroa har gjennom en årrekke vært samlingspunkt for mange av de besøkende på populære Gressholmen. Lørdag 1. juli åpner den igjen, men denne gang med nye folk i kulissene.

Foto: Eric Christian King

Foto: Eric Christian King

Anne Marte forteller at hun gleder seg til vise frem restauranten.

– Vi har fått vann i springen, så det er en historisk milepæl. Det er første gang det er vann på Gressholmen! Strømmen er også snart i hus, og da er alt klart før åpning, sier den daglige lederen.

Bra og rutinert team

Det er Oslo kommune som har renovert kroa. De har også stått for å hente inn nye folk til å drive restauranten. Valget falt til slutt på Anne Marte Archer, Ann Sung-an Lee og Brian Dahl Weir.

Trioen har bred erfaring fra en rekke restauranter og kaféer i Oslo, blant annet Mono, Peloton, Way Down South og Mission Taco.

Foto: Eric Christian King

Hvorfor valgte kommunen å satse på akkurat dere?

– Jeg tror det er fordi vi jobber bra sammen, og fordi vi har veldig lyst til dette. Vi var også innforstått med hva det vil si å drive en restaurant på en øy. Det er mye logistikk, forteller Anne Marte.

På Gressholmen har de måttet se langt etter fastlandets praktiske gleder.

– Vi har fraktet alt i egen båt. Det har vært mye bæring, ler Anne Marte.

Kortreist ferieparadis

Gjestene kan vente seg mye god mat. Anne Marte forteller at to portugisere vil drive kjøkkenet på kroa. På menyen vil man finne grillmat og fersk sjømat, salater og sandwicher.

– På formiddagen og frem til klokka tre satser vi på kiosk- og kafédrift. Da selger vi salater, sandwicher, kaffe, drikke, is og sånne ting. Klokka tre åpner vi restauranten og serverer mat til ni, sier Anne Marte og legger til at kroa stenger elleve sånn at alle rekker båten tilbake til byen.

Foto: Eric Christian King

Foto: Eric Christian King

Det vil også være et variert tilbud for dem som er sultne på kultur. I sommer kan du helt gratis oppleve artister som Maria Solheim, Marte Wulff & Einar Stenseng, Ole & Silje Huleboer og diverse DJs.

Kroa inviterer også til barneteater med Øyteateret og utstilling med kunstner Ida Høiklev Ribu. Anne Marte håper de mange arrangementene vil være med til at flere får øynene opp for Gressholmen og kroa.

– Dette er et kortreist ferieparadis, kun en trikkebillett unna byen, sier hun og ønsker både gamle så vel som nye gjester velkommen til den røde kroa på den lille, idylliske øya i Oslofjorden:

– Gressholmen Kro skal være et sted for alle, avslutter hun.

Foto: Eric Christian King

Foto: Eric Christian King

Hold deg oppdatert på siste nytt fra Gressholmen Kro via restaurantens Facebook-side og hjemmeside.

You may also like...