Emmas Drømmekjøkken: Fra en barndomsfantasi til en virkelighet

thumb image

En barndomsdrøm gikk i oppfinnelse da Emmas Drømmekjøkken åpnet dørene for over 20 år siden. Helt siden den gang har restauranten servert skikkelig mat på nord-norsk vis.

I en vakker rødmalt bygning vis á vis Domkirken i Tromsø holder Emmas Drømmekjøkken til. Med en dæsj av oppfinnsomhet og kreativitet får du det beste fra Nord-Norges kyst, jord og land, i form av sesongbaserte smaksopplevelser.

Ideen kom fra en imaginær drømmekvinne

Foto: Emmas Drømmekjøkken

Navnet på restauranten er ikke tilfeldig. Gründer av Emmas Drømmekjøkken, Anne Brit Andreassen, var ett fantasifullt barn som vokste opp omringet av god mat. I barndommen skapte hun en imaginær figur som kunne koke, steke og dekke bord, nemlig Emma. Så ekte som tigeren er for Tommy, ble Emma for Anne Brit.

I 1998 ble Anne Brits barndomsdrøm realisert da hun startet opp spisestedet i Kirkegata 8. Siden da har drømmekjøkkenet blitt en av Tromsøs mest kjente og kjære restauranter, og oppnådd status som et eksklusivt spisested med høy kvalitet.

Emmas nye drakt

Etter nesten 22 år var det på tide å bringe livsverket til Andreassen videre. I dag drives restauranten av Andreas Bakkeli fra Vesterålen, som med seg i bagasjen har med en rekke erfaringer fra flere anerkjente restauranter i Tromsø og Oslo. Utdannet somelier, med en genuin interesse i god og lokal mat, sørger Bakkeli for gode gjesteopplevlser i Emmas samme gamle ånd.

«Intensjonen med det nye konseptet er å ta vare på Emmas renomé, men samtidig kle henne i en mer modernisert drakt», forteller Bakkeli.

Restauranten har nylig gjennomgått en helrenovering, med nye løsninger, som har gitt lokalet et nytt og mer moderne preg.

Det ferskeste og det beste fra lokale leverandører

Foto: Dagligleder på Emmas Drømmekjøkken, Andreas Bakkeli.

«Vi er lokalt forankret i alt vi gjør. Grønnsaker kjøper vi fra lokale bønder, kjøtt og fisk fra lokale leverandører, ja til og med musikken som spilles er fra lokale musikere», forteller Bakkeli entusiastisk.

Hver uke har kjøkkensjefen kontakt med leverandørene, og setter sammen en 4-, og 7-retters meny basert på råvarene. Gjestene vil derfor alltid få den ferskeste og beste smaksopplevelsen. Den nye baren i første etasje tilbyr også lettere retter og snaks som kan nytes til med et godt glass rødvin.

LES OGSÅ:

Opplev Ålesund: Her kan du besøke de beste restaurantene i byen

På Full Steam får du det beste fra Nord-Norges kyst

You may also like...