Økologisk, lokalt og velsmakende i Pedersgata

thumb image

Foto: Anna Torst Saatvedt

Midt i en pandemi åpnet ekteparet fra Rogaland sin første restaurant. Bli bedre kjent med Stavanger-restauranten K2.

En drøm har gått i oppfyllelse for ekteparet Ola Klepp og Elisabeth Kress som startet opp K2 i mai, midt oppi en usikker tid for restaurantbransjen, men det har ikke satt en stopper for deres suksess. Spennende vil det derfor bli å følge med på restaurantens utvikling det kommende året.

På hjørnet mellom Pedersgata og Bratteberggata finner du K2 i et mur- og trehus som har blitt slått sammen til ett lokale. Tidligere holdt det til en rørleggerforretning her, men har siden oktober 2019 gjennomgått en totalrenovering. Til Byas, forteller Kress at ønsket deres er å være en nabolagsrestaurant som er med til å skape et bindeledd mellom sentrum og østre bydel.

Selv om det er første restauranten ekteparet har vært med å åpne og drive, har begge mye erfaring med seg i bagasjen fra bransjen. Klepp har blant annet vært assisterende kjøkkensjef på Re-Naa i Oslo. Kress har vært servitør på Michelin-restauranten Kontrast i samme by.

Spennende smaksmeny

På K2 serveres det en smaksmeny i syv serveringer hvor man kan velge mellom kjøtt, fisk eller vegetar. Det tilbys også en drikkepakke som er med eller uten alkohol.

Vi ønsker at maten som serveres hos oss er lokal, helst økologisk, og gjennomtenkt i alle ledd. Å servere mat til gjester handler om lidenskap og glede i hele prosessen opp til en ferdig rett, forteller ekteparet.

Å ha god kontakt med regionen de både bor i og driver restaurant er viktig for dem. Her blir lokale produsenter fremhevet gjennom samarbeidet, som gir både restauranten og produsentene et større ønske om å kunne utfordre seg selv og få frem det beste av kvalitet, smak og bærekraft.

Sesongene er med til å bestemme menyen. Det sankes, syltes, saltes, saftes, fermenteres og preserveres hele året. Noe er også produsert i egen hage. Ønske er å fremheve hvor mye som spirer og gror rundt oss, og hvordan man kan dra nytte av det i matlagningen.

Book K2 her ➤

Restaurant K2 har ferie til over nyttår, men åpner dørene igjen 13.januar for spiseglade gjester.

You may also like...