Brunsj i København: Her skal du starte dagen i Kongens by

thumb image
Foto: Camille Maja

Det er alltid deilig å være norsk i København. Spesielt med tanke på alle de gode brunsjstedene som byen har å by på. Her har vi samlet et lite knippe av våre anbefalinger til steder hvor du kan spise en lekker brunsj i den danske hovedstaden.

Er det en ting vi nordmenn kan lære av danskene, så er det brunsj. Der er rett og slett danskene uslåelige. I København finner man et hav av gode spisesteder som spesialiserer seg på brunsj, så du trenger i alle fall ikke bli bekymret hvis du har forsovet deg til hotellfrokosten.

The Union Kitchen: Den for dagen derpå

På en sidegate til den velkjente turistlokasjonen, Nyhavn, finner du den populære caféen, The Union Kitchen. Stedet er kjent for sin såkalte «tømmermændsbrunch», eller som vi på norsk ville sagt «bakfylla-brunsj». På The Union Kitchen er du nemlig garantert en skikkelig digg omgang comfort food å starte dagen med.

Hos The Union Kitchen hersker det en avslappet og internasjonal atmosfære, og stedet har på kort tid blitt en kjempehit hos byens turister og expats. Det er åpent fra tidlig morgen til sen kveld, så uansett om du vil nyte en morgen-espresso, en overdådig brunsj eller en uformell middag, så er The Union Kitchen the place to be.

Vi anbefaler at du smaker på deres velassorterte og fristende brunsj-tallerken, bestående av eggerøre, bacon, pølser, avokadotoast, vaffel, ost, frukt og mye mer. Hvis du har varghunger og skallebank, bør du også unne deg selv husets Hangover Burger med fries og trøffelmajones. Vi garanterer at den vil gi deg livsgnisten tilbake!

Hvor: Store Strandstræde 21, 1255 København K

Mad & Kaffe: Den skreddersydde brunsjtallerken

Du finner cafékjeden Mad & Kaffe på to sentrale lokasjoner i København, nærmere bestemt på fasjonable Frederiksberg og på avslappede Amager. Her byr de på en brunsj som virkelig er verdt å smake, og som består av alt fra eggerøre, avokado, pølser, müsli, yoghurt og ost – bare for å nevne noen av de mange lekre brunsj-rettene du kan velge og vrake mellom.

Mad & Kaffes konsept er enkelt: du sammensetter selv din brunsjtallerken fra en rikholdig meny av fristende småretter. Her kan du forvente velsmakende mat av høy kvalitet. Størstedelen av råvarene er økologiske, og det serveres god kaffe og ferskpresset juice i baren.

Avhengig av hvor sulten du er, kan du sette sammen en velsmakende brunsjtallerken med 3, 5 eller 7 småretter. Hvis du er sulten på noe annet enn brunsj, kan du også smake på Mad & Kaffes mange fristende lunsj- og middagsretter.

Hvor: Godthåbsvej 45 st, 2000 Frederiksberg / Tyrolsgade 6, 2300 København S

Café Feel Good and Eatery: Den sunne og instagramvennlige

Café Feel Good and Eatery ligger midt i smørøyet på Fælledvej, bare et steinkast unna Sankt Hans Torv – som er et idyllisk område med et yrende folkeliv. Deres brunsj er intet mindre enn ikonisk, så dette stedet er virkelig verdt å stikke innom når du er i København.

Her er det meste av maten laget fra bunnen av og på råvarer av den høyeste kvalitet. Café Feel Good lever virkelig opp til sitt rykte, og et besøk her byr på sunn og smakfull mat som er godt for både smaksløker og kropp.

Spis deg mett på ferskt rugbrød, hjemmelaget hummus, økologisk egg og yoghurt toppet med granola og mangopuré. Du bør heller ikke gå glipp av deres Smashed Avocado og den berømte Feel Good Brunch, som fås i både en vegansk og glutenfri variant. Akkompangner din brunsj med en forfriskende, hjemmelaget limonade av pasjonsfrukt, ferkspresset juice eller en kremet Golden Latte.

Hvor: Fælledvej 14A, 2200 København N

Café Krøyers: Den sjarmerende på Christianshavn

På koselige Christianshavn finner du den lille restaurantperlen Café Krøyers, som mest av alt minner om en utvidelse av mormors stue – ispedd en god porsjon parisisk sjarme. Dette stedet bør bare oppleves – både på grunn av sin helt spesielle atmosfære og sin særdeles velsmakende søndagsbrunsj.

Hos Café Krøyers møtes smakene fra det varme, franske kjøkkenet med den hippe Christianshavn-stemningen, og personalet gjør alltid sitt ytterste for at du skal føle deg velkommen og komfortabel.

Alt på menyen er verdt å smake, men vi anbefaler at du legger turen innom på en søndag. Da serverer de nemlig sin fantastiske brunsj, som består av alt fra ferskbakte croissanter og frisk frukt, til luftige rundstykker med masse digg pålegg. Hvorfor ikke toppe det hele av med et boblende glass mimosa? Det er jo tross alt kun søndag én gang i uken.

Hvor: Strandgade 87A, 1401 København K

You may also like...