Restauranter i Oslo med høst på menyen

thumb image

Nå er det (endelig) høst, og det betyr høysesong for innekos. Så hvorfor ikke ta turen til en av de mange restauranter i Oslo som akkurat nå serverer de lekreste råvarene som den norske høstnaturen har å by på?

Den norske høst har masse godt å by på! Vi kan ikke nekte for at årstiden også byr på en del ruskevær, men disse restauranter i Oslo vet hvordan de skal kurere værsyke gjester. For hva er vel bedre på en mørk høstkveld enn å nyte et deilig måltid i skjæret fra stearinlys, mens vinden rusker utenfor?

Vi har funnet fire restauranter i Oslo som er heeelt perfekte for høstkos:

Smalhans: Hele Oslos nabolagsrestaurant

Smalhans er navnet på denne koselige restauranten på St. Hanshaugen, hvor de tryller fram de lekreste retter laget på kortreiste råvarer fra lokale leverandører. Resultatet er enkle og utrolig velsmakende retter til rimelige priser.

Smalhans har hele to ganger fått utmerkelsen Bib-Gourmand, og restauranten kan i tillegg til fantastisk mat, lokke med en varm og koselig stemning, som gjør den til et passende sted for en lun middag på kalde og mørke høstkvelder.

Mellom kl. 15 og 18 byr restauranten på Dagens Husmann til 205 kr, som er inspirert av husmannskost fra hele verden. Fra kl. 18 er det kveldens set-meny som er i fokus. Felles for alle rettene er at de er basert på kortreiste og sesongbaserte råvarer.

Hvor: Ullevålsveien 43, 0171 Oslo

Basso Social: Italiensk comfort food

Italiensk mat er alltid en sikker vinner, men kanskje spesielt på hustrige høstdager når man egentlig bare vil drømme seg bort til varmere strøk.

Den lune og hjemmekoselige stemningen hos Basso Social gjør restauranten til et utmerket valg når du vil samle familie og venner til et varmende høstmåltid. Her kan dere meske dere med både klassiske italienske favoritter og nyskapende retter med kreative innspark fra det nordiske kjøkken.

Hver søndag inviterer Basso Social dessuten til en helt unik smaksopplevelse, kalt Sunday Tasting. Her slår kokkene seg løs og eksperimenterer med nye retter, og du får også lov til å være med når nye smaker utvikles.

Hvor: Storgata 10b, 0155 Oslo

Sunday Tasting
Pris: Fra 498 kr. (+gebyr)
Når: Hver søndag

Handwerk Botaniske: Høstkos foran peisen

Naturen er på sitt mest fargesprakende om høsten, så hvorfor ikke snøre joggeskoene og gå en søndagstur i Botanisk hage på Tøyen? Og når du trenger en pause, kan du stikke innom Handwerk Botaniske for å nyte et varmt måltid i de lune og hjemmekoselige lokalene.

Restauranten holder til i historiske omgivelser på Gamle Tøyen Hovedgård, og det gammeldagse interiøret sørger for en unik og varm atmosfære. Handwerk Botaniske serverer kortreist mat laget på gode økologiske råvarer. Her kan du kose deg med påsmurte brødskiver, vegetariske retter, og hver torsdag får du dagens middag.

På kalde høstdager kan du dessuten slå deg ned i den koselige peisestua med en varm kopp kaffe og ferskt bakverk.

Hvor: Sarsgate 1, 0562 Oslo

Glør: Kortreiste delikatesser fra grillen

På Youngstorget, midt i hjertet av Oslo, finner du Glør. Her danner den store kullgrillen rammene for restaurantopplevelsen, og hva er vel bedre på en hustrig høstkveld?

Restauranten holder til i lune og innbydende lokaler, og et besøk hos Glør byr på en smaksopplevelse litt utenom det vanlige. Her kan du nyte lekre retter laget med kortreiste og sesongbaserte råvarer. De fleste rettene tilberedes på kullgrillen eller røykes, noe som gir en helt fantastisk smak.

Hvis det ikke frister å gå ut i kulden igjen, kan du bare ta turen opp i andre etasje. Her finner du nemlig deres bar med et stort utvalg av fantastiske hjemmelagede cocktails og kombucha.

Hvor: Storgata 21, 0184 Oslo

Sulten på mer? Få opp matlysten med disse fantastiske restauranter som våre lesere har kåret som

de 10 beste restaurantene i Norge.

You may also like...