Dette populære spisestedet oppfyller alle dine sommerdrømmer

thumb image
Foto: Slippen

Drømmer du om å spise ferske østers til lyden av bølgeskvulp? Eller nyte dagens fangst og et glass iskaldt hvitvin i sola? Bare en times kjøretur fra Oslo kan du få alle dine drømmer oppfyllt. Slippen i Fredrikstad byr nemlig på ferske delikatesser fra Østfold og ekte sommerstemning.

Den populære restauranten ved Glomma er ett av landets beste spisesteder, og kan desssuten lokke med en helt perfekt beliggenhet. På deres store uteservering kan du slikke sol på bryggekanten og kose deg med både våte og tørre varer i særklasse.

Lokal mat og sjarmerende stemning

Restaurant Slippen er uten tvil ett av Fredrikstads hyggeligste spiseteder, der det ligger idyllisk til ved vannkanten med utsikt til bryggepromenaden i Plankebyen. Her strømmer gjester til fra fjern og nær for å smake på de mange lekre rettene som restauranten kan friste med. Så er det kanskje ikke så rart at Slippen tidligere har fått den gjeve utmerkelsen «Norges beste fiske- og skalldyrrestaurant» av Bookatable by Michelin.

Tross den høye kulinariske kvaliteten, hersker det en uformell og nede på jorden-atmosfære i restauranten. Her blir man alltid møtt med et bredt smil av førsteklasses servitører som brenner for god mat og service.

Og den østfoldske sjarmen og kvalitetsbevisstheten preger også menyen, som er full av fristende retter laget på lokale råvarer i sesong. Her kan du kose deg med lunsj- og middagsretter som skjemmer bort både øyne og smaksløker.

Fersk sjømat på bryggekanten

Slippen feirer den lyse sommertid med et stort utvalg av lokale delikatesser i sesong. Restauranten er som nevnt kjent for sitt rikholdige utvalg av fisk og sjømat, men de har også mye annet godt på menyen.

Til forrett kan du blant annet få østers og krabbe fra Hvaler, dampede blåskjell og carpaccio av dåhjort. Fredrikstad-restauranten kan også friste med de lekreste hovedretter, som for eksempel deres legendariske fiskesuppe, hvitvindsdampet kveite eller bresert svinekjake – bare for å nevne noen av de mange fristelsene.

Hvis du er klar for en kulinarisk helkveld, anbefaler vi at du prøver Slippens 3-rettersmeny – som består av forrett, hovedrett og dessert av sesongens beste råvarer. Og apropos dessert: Hva sier du til en sorbet laget på norske jordbær og mynte med vaniljespuma og marengs? Eller kanskje er du mer i humør til en bringebærmousse-mazarin med hvit sjokolade- og lakristrøffel, toppet med bringebærgelé, lakris og crumble? Vi sier i alle fall ja, takk – begge deler!

Opplev Fredrikstads sommeridyll

Etter et godt måltid kan du gå over Kråkerøybroa og spadsertur langs den koselige bryggepromenaden i Fredrikstad. Her er det alltid et yrende liv om sommeren – både til lands og til vanns. Du kan også ta den gratis byferga over til Gamlebyen.

Her kan du vandre gjennom de idylliske brolagte gatene, og nyte synet av de vakre historiske husene, og kikke innom de mange små butikkene som selger alt fra lokal keramikk og antikviteter, til lokale matvarer.

Østfolds skjærgård er også et mekka for badeløver, og rundt Fredrikstad er det nok av naturskjønne strender og badeplasser. Så hvorfor ikke kombinere et besøk hos Slippen med en heldag i sommerparadiset Fredrikstad?

You may also like...