Oslo: Feir sankthans med sommermat og havutsikt

thumb image
Foto: VentiVenti

Fredag den 23.juni er det sankthans. Den tradisjonsrike festkvelden er for mange synonymt med bål, men på grunn av tørken blir det desverre ikke bål i Oslo i år. Så hvorfor ikke nyte midtsommerkvelden på en restaurant med god mat og drikke og skjønn havutsikt i stedet?

Ingenting slår de lange lyse sommerkveldene ved fjorden, og på disse restaurantene kan du komme i ekte sankthans-stemning med digg sommermat og panoramautsikt over havet.

Sankthans på Xef

Vil du ha førsteklasses havutsikt og et måltid i særklasse, skal du ta turen til Xef på Tjuvholmen. Her kan du nyte spansk gastronomi i verdensklasse midt på bryggekanten.

Xef har en intim og deilig atmosfære, og kan lokke med de mest spennende spanske retter, som er en fryd både for gane og øyne. Her er det fokus på spanske matlagingsteknikker – både de tradisjonelle og de moderne – og deres briljante kokker kombinerer gjerne lokale råvarer med spanske delikatesser. Resultatet intet mindre enn uforglemmelig!

Prøv deres lekre cocktails og snacks, eller skjem bort dine smaksløker med deres fantastiske set-meny, som kommer i både full og medium. Alle rettene er en smaksopplevelse i seg selv, med deilige viner som komplementerer hver rett.

Hvor: Bryggegangen 8, 0252 Oslo

Sankthans på VentiVenti

Planlegger du en rolig kveld med nydelig mat, god drikke og hyggelig selskap, da er VentiVenti stedet for deg. Her kan du meske deg i alskens italienske retter, mens du nyter utsikten over innseilingen til Oslofjorden og den majestetiske Akershus festning.

Hos VentiVenti blir du tatt med på en kystnær italiensk reise som blander de beste ingrediensene fra Norge med den rike gastronomiske arven fra den sicilianske, servert av italienske servitører som alltid møter gjestene med et vennlig smil.

Menyen er typisk italiensk og kan blant annet friste med bruschetta, pasta, salater og diverse sjømat. I tillegg finner du et bredt utvalg av viner og cocktailer i verdensklasse, som får alt til å harmonere. 

Hvor: Standpromenaden 2, 0252 Oslo

Sankthans på Sumo Bjørvika

Feir sankthansaften hos Sumo Bjørvika, og gled deg til en fusion-meny med herlige smaker fra det asiatiske kjøkken.

Sumo har dobbelt kjøkken, så her kan du både få sushi og poké bowls, og lekre varmretter. Sjekk for eksempel ut den frityrstekte scampien med chilimajones servert med Sumos egen salat, eller den tradisjonelle misosuppen basert på soyabønner.

Gled deg til en meny som omfavner kombinasjonen av autentiske og lekne smaker. Utsikten er det heller ingenting å si på! Fra den store og solrike uteserveringen har du nemlig panoramautsikt over både Bjørvika og det flotte Muchmuseet.

Hvor: Operagata 73c, 0194 Oslo

Sankthans på New Delhi

Hos New Delhi på Tjuvholmen blir det servert autentisk indisk mat, gjerne inspirert fra den nordindiske delstaten Punjab. 

Her vil du finne retter med mye smak, krydder og friske grønnsaker! Menyen byr på noe for alle – når du bestiller en tradisjonell indisk rett, får du velge mellom fem styrkegrader, alt ettersom hvor sterk du liker maten. I tillegg finner man et bredt utvalg av nye og deilige retter inspirert fra det vestlige kjøkkenet.

Menyen er også modernisert med småretter og gatemat. De serverer også det som nok er Oslos beste nan-brød. Og som det ikke var nok, får du også en flott fjordutsikt med på kjøpet.

Hvor: Tjuvholmen Alle 2, 0252 Oslo

Sankthans på Eataly

På denne pizzarestauranten, som ligger midt i smørøyet på Aker Brygge, kan du godt ha høye forventinger til maten. Du kan også regne med at de høye forventningene innfris.

Det er aura av autentisitet over Eataly Ristorante. Restauranten legger vekt på kjærlighet, ærlighet og gjestfrihet – et utmerket utgangspunkt for en fullkommen pizzaopplevelse.

I de hyggelige lokalene er det en varm, levende og hjemmekoselig atmosfære. Og på uteserveringen kan du nyte lekre italienske retter og utsøkt vin i maritime omgivelser.

Hvor: Bryggetorget 18, 0250 Oslo

Les mer om sankthansfeiringen i Oslo her

You may also like...