Guide: Digg mat i Fredrikstad!

thumb image
Vi guider deg til det beste Fredrikstad har å by på!

Fredrikstad er kjent for sin rike historie og sjarmerende gamleby, og er en skjult perle for matelskere. Her finner du digg mat i Fredrikstad!

Byen tilbyr en imponerende kulinarisk scene som kan tilfredsstille enhver smak, enten du er ute etter eksklusive sjømatretter, tradisjonell middelhavsmat, franske delikatesser, saftig BBQ, eller smakfulle smørbrød. Denne guiden til digg mat i Fredrikstad vil ta deg med på en smakfull reise gjennom noen av de beste restaurantene byen har å by på.

Fredrikstad er strategisk plassert ved elva Glomma og har alltid hatt tilgang til ferske råvarer, noe som reflekteres i den høye kvaliteten på maten som serveres. Byens restauranter legger stor vekt på å bruke lokale ingredienser, og mange av dem kombinerer tradisjonelle matlagingsteknikker med moderne vrier, noe som gir en spennende og variert matscene.

Byen kan skilte med en rekke restauranter som hver har sin unike stil og spesialitet. Fra elegante sjømatrestauranter til koselige kafeer, her er noe for enhver smak. Her er noen av høydepunktene!

Restaurant Slippen: Deilig sjømat!

Du finner Restaurant Slippen rett ved gangbroa, på Kråkerøy/Værste-siden av elva – med utsikt til bryggepromenaden i Plankebyen. Enten du tar plass inne i de hyggelige lokalene eller tar i bruk uteserveringen, gjør personalet på Restaurant Slippen sitt beste for å gi deg en hyggelig opplevelse, med mat laget fra grunnen av.  

Restaurant Slippen tilbyr en rikholdig à la carte-meny med hovedfokus på fisk og sjømat – men serverer også spennende kjøttretter! For en enda mer komplett matopplevelse kan du også velge sesongens 3- eller 5-retters meny, med eller uten vinpakke.

A la carte-menyen er full av deilige sjømatretter som kremet fiskesuppe med dagens fangst og grønnsaker og Slippens bacalao klippfisk, tomat, chili, oliven, pinjekjerner og aioli. Men du finner også smakfulle kjøttretter som dåhjortbiff med kremet saus med karamellisert fløte og brunost, rødbeter, solbær, shiitake, rosenkål og glaserte poteter og pepperglasert ytrefilet av okse bernaisesaus, grillet løk, jordskokk og hasselbackpoteter!  

Hvor: Verkstedveien 12, 1671 Fredrikstad

Mezzo & Grill: Tyrkiske smaksbomber!

Hvis du elsker smaken av fersk, tradisjonell middelhavsmat, vil du nok få vann i munnen av menyen på Mezzo & Grill. Den tyrkiske restauranten serverer alt fra salater og pizza, til supper og sjømatretter, samt tradisjonelle favoritter som kebab, pita og tabbouleh. Mezzo & Grill er åpent hver dag og har gledet gjester med sin autentiske mat og vennlige service siden 2009.

Mezzo & Grill har fokus på tradisjonell matlaging, og du kan nærmest smake lidenskapen for det tyrkiske kjøkken med sine mange fantastiske smaker. De lekre krydderne, urtene og ferske ingrediensene som brukes i de tradisjonelle tyrkiske rettene sørger for en fantastisk smaksopplevelse for hele familien. Så stikk innom Mezzo & Grill og la deg forføre av de skjønne smakene som det fantastiske tyrkiske kjøkken har å by på.

Hvor: Stortorvet 1C, 1607 Fredrikstad

Brasserie Sjø & Land: Fransk på norsk!

Brasserie Sjø & Land er strategisk plassert i Storgata, midt i hjertet av Fredrikstad. Området rundt restauranten er preget av vakker arkitektur, historiske bygninger og en livlig atmosfære med mange butikker, kafeer og kulturelle attraksjoner i nærheten.

Restauranten ble etablert med en visjon om å bringe sammen det beste fra to rike mattradisjoner – den norske og den franske. Brasserie Sjø & Land har siden åpningen fått et solid fotfeste i Fredrikstads restaurant-miljø. Definitivt i kategorien digg mat i Fredrikstad!

Brasserie Sjø & Land har et interiør som kombinerer eleganse med komfort. Lokalene er smakfullt innredet med en blanding av moderne og klassiske elementer som skaper en innbydende og avslappet atmosfære. Menyen på Brasserie Sjø & Land reflekterer en harmonisk blanding av norske og franske kulinariske tradisjoner. Med et sterkt fokus på ferske, lokale råvarer, presenterer kjøkkenet retter som både er tradisjonelle og innovative.

Hvor: Storgata 5, 1607 Fredrikstad

Restaurant KØL: BBQ på ekte USA-vis!

Navnet Køl stammer fra Østfolds måte å uttale ordet kull på. Bak konseptet står det to erfarne menn som lever for god mat, spesielt når det kommer til grilling og BBQ!

Tobias Gustafsson eier og driver fra før Restaurant Slippen. Restauranten har utmerket seg på landsbasis og i 2018 ble den kåret til Norges beste fisk- og skalldyrrestaurant. Med seg på laget har han Claes Brink som eier to andre restauranter i Fredrikstad – Chowburger og St.Raw.

KØL sitt konsept ble til virkelighet etter at Tobias og Claes reiste på kryss og tvers av USA. Målet med turen var ikke kos og roadtrip gjennom spennende, amerianske landskap. Neida! De nysgjerrige eierne hadde et mål med turen – nemlig å jakte hemmeligheten bak ekte, gode grill- og BBQ-måltid. Og hemmeligheten, den fant de!

I dag kommer lærdommene fra USA-turen til live hos KØL, sammen med inspirasjon fra Mexico og resten av verden. Resultatet er nydelige og saftige retter, som er rost opp i skyene blant anmeldere. 

Hvor: Nygaardsplassen 7, 1607 Fredrikstad

NyDeli: Herlige smørbrød!

NyDeli i Fredrikstad er en unik kombinasjon av lunsj- og kaffebar på dagtid og en sjarmerende vin- og matbar på kveldstid. De legger stor vekt på kvalitet og råvarer, og tilbyr et bredt utvalg fra smørbrød og sandwicher med utsøkte oster, skinker, oliven, og nøtter, akkompagnert av Østfolds største utvalg av vin på glass.

Beliggende på Nygaardsplassen, er NyDeli et populært møtested, hvor både dagens lunsjgjester og kveldens vinentusiaster kan finne noe å glede seg over. Atmosfæren komplementeres av dedikerte ansatte som bidrar til en personlig og hyggelig opplevelse. Dette er stedet for de som setter pris på digg mat i Fredrikstad og vin i hyggelige omgivelser.

På dagtid, fra søndag til torsdag mellom klokken 11 og 16, og utvidet på fredag og lørdag fra 11 til 18, byr NyDeli på en imponerende meny fylt med kalde og varme sandwicher. Hver sandwich er nøye sammensatt for å bringe frem de beste smakene, kombinert med deilig suppe, friske salater, saftige boller, og fristende wienerbrød. Disse rettene representerer kjernen i NyDelis dagmeny og er perfekte for en rask lunsj eller et lengre måltid med venner og familie.

Hvor: Olaf M Holwechsgate 4, 1607 Fredrikstad

Big Fish: Kort fra hav til bord!

Når du tar turen til Skjærhalden på Hvaler, bare en kort svipptur unna Fredrikstad, finner du Big Fish – en restaurant som virkelig skiller seg ut med sitt unike konsept og familiære atmosfære. Et sted hvor du virkelig kan nyte et måltid laget med kjærlighet og omtanke.

Big Fish er et familiedrevet spisested som legger vekt på uformell stemning og personlig service. Her handler det om å gi gjestene en følelse av å være hjemme, med en atmosfære som er både avslappet og innbydende. Her får du oppleve mat som er laget fra bunnen av med ferske, lokale råvarer.

En av de største fordelene ved å spise på Big Fish er deres egen tilgang til fersk sjømat fra Skjærhalden Fiskemottak, som er deres søsterbedrift. Dette mottaket ligger bare 150 meter fra restauranten, noe som sikrer at sjømatserveringene på Big Fish alltid er av ypperste kvalitet og så ferske som mulig. Lokale fiskere leverer daglig fangst direkte til mottaket, som så blir tilberedt og servert på Big Fish. Dette gir en kort vei fra hav til bord, som resulterer i utsøkt smak og ferskhet som er vanskelig å matche. Spesielt kjent er de for sine reker, kreps og hummer, som alle fiskes i de omkringliggende farvannene rundt Hvaler.

Hvor: Torvet 6, 1680 Skjærhalden

You may also like...