Guide: Mathelg i København

thumb image
Foto: Mangia

Det er deilig å være norsk i København. Spesielt med alle restaurantene hvor man kan spise seg god og mett. Her er våre tips til noen av de beste restaurantene i København.

Det er ikke akkurat vanskelig å finne en god restaurant i København, men det gode utvalget kan nesten være litt overveldende, så her gir vi deg et knippe anbefalinger til hvor du kan spise både brunsj og middag i Kongens by.

Start dagen med en god brunsj

Er det en ting vi nordmenn kan lære av danskene, så er det brunsj. Der er rett og slett danskene uslåelige. I København finner man et hav av gode spisesteder som spesialiserer seg på brunsj, så du skal hvertfall ikke være bekymret om du har sovet over hotellfrokosten.

The Union Kitchen

På en sidegate til en av Københavns mest ikoniske lokasjoner, Nyhavn, finner du det amerikanske stedet The Union Kitchen. Stedet er kjent for sin såkalte «tommermændsbrunch», eller som vi på norsk ville sagt «Bakfylla-brunsj». På The Union Kitchen kan vi love deg at du får en god omgang comfort food å starte dagen med.

Anbefaling: Brunch Plate med eggerøre, pølse, bacon, røkt laks, avocado, yoghurt, mini vaffel & croissant m.m. til 185 kr.

Hvor: Store Strandstræde 21, 1255 København K

Mad & Kaffe

Brunsjkonseptet på Mad & Kaffe er enkel. Du sammensetter selv din brunsjtallerken fra et stort utvalg av småretter. Her kan du forvente retter av høy kvalitet. Størstedelen av råvarene er økologiske, og det serveres hjemmelaget og ferskpresset juice i baren.

Anbefaling: Velg enten 3, 5 eller 7 retter til hhv. 94,- , 135,- og 165,- kr.

Hvor: Sønder Boulevard 68, København V

Du finner også Mad & Kaffe på Frederiksberg og Amager.

Sidecar

Sidecar. Foto: Camille Maja

Vi kan ikke snakke om brunsj uten å nevne Nørrebro-favoritten, Sidecar. Spisestedet er ikke bare en favoritt blant brunsj-fanatikere, men også kritikerne har latt seg begeistre av konseptet hvor man bestiller en brunsjplate, i tillegg til egen-servering i form av buffet, som kommer med i prisen.

Anbefaling: Sidecar brunsj med amerikanske pannekaker, eggerøre, pølser og crispy bacon for 159 kr.

Hvor: Skyttegade 5, København N

Avobaren

På Avobaren i bydelen Frederiksberg er det avokado i alt du finner på menyen. Så er du en skikkelig avokado-elsker er dette stedet for deg.

Anbefaling: Eggs Benedict med ristet surdeigsbrød, kalkunbacon, avocado, posjert egg og hollandaise.

Hvor: Falkoner Allé 38

Middagstid

Når man så har funnet sulten igjen etter en deilig brunsj, skal man ikke frykte å finne et sted å spise middag – eller aftensmad som danskene sier. Her er valgene uendelige og du er garantert å finne en favoritt på denne listen.

Kødbyens Fiskebar

Kødbyen er et av de hippeste områdene i København. Det er en kreativ liten boble midt i storbyen hvor restauranter, nattklubber og kunstgallerier ligger side om side med slakteriene – derav navnet Kødbyen. På Kødbyens Fiskebar får du fisk og skaldyr i toppklasse. Det er en av Københavns få fiskerestauranter som til og med fått en Bib Gourmand-utmerkelse i Guide Michelin. Prisen går til de restaurantene som serverer kvalitetsmat til en rimeligere penge.

Anbefaling: En deres retter fra havet.

Hvor: Flæsketorvet 100

PLUTO

Pluto er en New York-inspirert restaurant sentralt plassert i Indre Købehavn. Her er fokuset på deleretter, så perfekt om man er ubeslutt. Her får man nemlig smake litt av alt. Pluto har også fått den prestisjetunge Bib Gourmand av Michelin Guide.

Anbefaling: Family style – 10 serveringer på deling. 450,- kr pr. person.

Hvor: Borgergade 16, København K

Gorilla

I helt råe lokaler i Kødbyen finner man den trendy stedet Gorilla. På menyen finner du et godt utvalg av delevennlige snacks og á la carte retter, i tillegg til en 10-retters meny med delevenlige serveringer. Her skiftes rettene ut flere ganger i uken, og kommer kokkene på en spennende rett, ja – så lages det. Men det alle rettene har til felles er at de serveres på en elegant måte.

Anbefaling: 10-retters delevennlig meny for 375 kr / 15-retters delevennlig meny for 450 kr

Hvor: Flæsketorvet 63, København V

Mangia

Mangia fokuserer på det klassiske italienske kjøkken, og er du en ekte pasta-elsker er dette stedet for deg. Bakerst i lokalet finner du det åpne kjøkkenet fylt med italienske kokker og god stemning. Du finner alt mulig på den italienske menyen, men tastingmenyen, som skal bestilles av hele bordet, slår aldri feil. Buon appetito!

Anbefaling: Meny med 4 serveringer for 440 kr per person

Hvor: Bagerstræde 9, København V

You may also like...