thumb image

Guide: Mathelg i København

Det er deilig å være norsk i København, spesielt med alle spisestedene hvor man kan spise seg god og mett. Og det er ikke akkurat vanskelig å finne ett sted – alt fra brunsj til hippe pizzabarer til gourmetrestauranter. Her er et knippe anbefalinger!

Brunsj

I København finner man utallige spisesteder som spesialiserer seg på brunsj enten du liker det enkelt eller instagramvennlig med smoothiebowls og pyntet tallerken. Hvis det er et måltid man skal ha i denne byen så er det brunsj!

Cafe Livingstone

Langs Søerne finner man flere hyggelige spisesteder blant annet Cafe Livingstone. Her får alle gjestene et menykart hvor man så krysser ved de smårettene man vil bestille og voilá så har man satt sammen sin helt egen brunsj! Du kan velge mellom 5 retter (139 kr) og 7 retter (169 kr).

Book Cafe Livingstone her ➤

Hønen & Ægget

Hønen og Ægget er et behagelig og avslappende spisested som ligger på rolige Østerbro – en kort sykkeltur fra sentrum. Her er det en uformell stemning med et ikke så overraksende fokus på egg tilbredt på alle mulige måter!

Book Hønen og Ægget her ➤

Souls

På Souls får man plantebaserte retter, med fokus på gode råvarer og god smak. Her får du fargerike acai bowls og avocadotoast. Her skal man ta turen enten lørdag eller søndag, da det er da de piffer opp frokostmenyen til en skikkelig brunchhimmel med pannekaker med frukt, sirup og vegansk sjokolade. Vegansk himmel rett og slett!

Book Souls Nørreport her ➤

Book Souls Østerbro her ➤

Middag

Når man så har funnet sulten igjen etter en deilig brunsj, skal man ikke frykte å finne et sted å spise middag – eller aftensmad som danskene sier. Her er valgene uendelige og du er garantert å finne alt fra klassisk gourmetmat, til det hippe og mer rimelige.

Madklubben

Madklubben er det perfekte spisestedet om du vil ha fantastisk mat til en rimelig pris. Konseptet er 1 rett fra 125 kr, 2 retter fra 200 kr og 3 retter fra 225 kr. Madklubben har flere avdelinger i byen, som alle bærer sitt unike preg.

Book Madklubben Bistro-De-Luxe her ➤

Book Madklubben Frederiksberg her ➤

Book Madklubben Østerbro her ➤

Book Madklubben Vesterbro her ➤

Frankies

Frankies er Madklubbens helt egne pizza joints. Her en stemningen uformell og interiøret rått og funky. Pizzaene serveres på bakepapir med Frankies logo.

Book Frankies Grønnegade her ➤

Book Frankies Frederiksberg her ➤

Book Frankies Nørrebro her ➤

Book Frankies Østerbro her ➤

Kødbyens Fiskebar

Kødbyen er et av de hippeste områdene i København. Det er en kreativ liten boble midt i storbyen hvor restauranter, nattklubber og kunstgallerier ligger side om side med slakteriene – derav navnet Kødbyen. På Kødbyens Fiskebar får du fisk og skaldyr i toppklasse. Det er en av Københavns få fiskerestauranter som til og med har en Bib Gourmand i Guide Michelin Nordic Cities 2019. Pirsen går til de restaurantene som serverer kvalitetsmat til en rimeligere penge.

Book Kødbyens Fiskebar her ➤

PLUTO

Pluto er en New York – inspirert restaurant sentralt plassert i Indre Købehavn. Her er fokuset på deleretter, så perfekt om man er ubeslutt da man får smakt litt av alt. Pluto har også fått den prestisjetunge Bib Gourmand av Michelin prisen.

Book Pluto her ➤

Bar

Om det er en tirsdag eller lørdagskveld er barene i København som regel fulle av mennesker. Derfor kan det være en god idé å booke bord i forveien på de vinbarene man kan.

Bibendum

På Bibendum finner man et bredt utvalg av herlige viner, som kan nytes med litt tapas eller dagens rett.

Book Bibendum her ➤

Falernum

Falernum er en hyggelig og intim bar hvor både maten og vinen er utsøkt.

Book Falernum her ➤

Du liker kanskje også...